FÓRUM PGweb


[Téma] Juračka + Uhřínov

Juračka + Uhřínov
Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 02.06.2011 * 21:43

Dle informací ze http://www.skyfly.cz z 15.5. je startovačka zničena vojenskými lesy.

Může tuto informaci někdo informovaný ověřit? A pokud k tomu došlo, dá se s tím ještě něco dělat?

Mám ten kopec asi 40km daleko a chystal jsem se, že tam zajedu polítat... sám si na nějaké jednání s Vojenskými lesy netroufám, ale pokud by se našel někdo, kdo by se toho ujal, hlásím se ke spolupráci.

5 příspěvků
shlédnutí: 4323
  • 1 RE: Juračka + Uhřínov
    Autor: FilipPG (+3) (-0) | Zasláno: 03.06.2011 * 10:27

    Ahoj, já jsem se byl nedávno podívat na ten Uhřínov a opravdu jsou tam vysázené nějaké stromky. Jsou to sice zatím zakrslíci a odstartovat by se asi dalo, ale známý mi říkal, že si to majitel vyloženě nepřeje a na lítače občas číhá a vyhazuje je z pozemku. Prý se mu i nabízelo, že by se tam o to někdo staral, ale nechtěl vůbec nic slyšet.

    A na té Juřacce je to teď podobné. Jsou tam díry a vojáci tam občas chodí. Na Lopeníku mi jeden lítač říkal, že po něm minule chtěli i občanku, když tam přijel, tak jim ukázal prostředíček, ale s těma dírama už je to prý o držku. Když nad tím přemýšlím, ti lítači musí být hrozná banda, že nás pořád někde vyhazujou s takovou radostí na tváři :)

  • 2 RE: Juračka + Uhřínov
    Autor: Braba (+58) (-7) | Zasláno: 04.06.2011 * 18:04

    No, ono ukazování prostředníčku majitelům pozemku, to je nejlepší způsob jak se dohodnout. Pro ty ostatní, kteří to mají hozený jinak, je cesta v založení nějakého místního klubu a dohodnutí jasných pravidel, co se smí a co ne. Paragliding samotný není obvykle překážkou, spíš nějaké nežádoucí chování okolo. Místním pilotům může s jednáním pomoci LAA a Svaz PG.

  • 3 RE: Juračka + Uhřínov
    Autor: Oman (+11) (-1) | Zasláno: 04.06.2011 * 18:23

    Prosím, Všechov je opět http://www.onnm.army.cz/url/nabidka_nemovity.phpv nabídce nepotřebného majetku

  • 4 RE: Juračka + Uhřínov
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 05.06.2011 * 15:47

    Na Uhřinově jsem nedávno po dlouhé době byl, v celém průseku jsou vysázené stromky a na stromě nahoře žádost-zákaz startování s vysvětlením. Nechtěl jsem si poškodit bezoplety a porušit zákaz, tak jsem trochu akrobaticky odstartoval z pole vlevo nahoře od horních stromů, ale je to o hubu.

  • 5 RE: Juračka + Uhřínov
    Autor: stroupek (+4) (-0) | Zasláno: 13.06.2011 * 09:39

    Startovačka na Juřačce je na soukromém pozemku a majitel souhlasí se starty ze svého pozemku. Bohužel je pozemek na hranici vojenského újezdu a odlétá se nad pozemky Vojenských lesů. A s tím OP to bylo trošku jinak. Agresivní strážkyně lesa vyžadovala můj OP když jsem seděl na startovačce s padákem v batohu(moc foukalo a na odlet to nebylo), s tím že létání je tam zakázané a tak jsem se jí velice slušně zeptal, jestli náhodou nepřekračuje své pravomoci a z jakého důvodu vyžaduje můj průkaz. Tak začala vykládat, že se tam startovat nesmí,a když jsem řekl, že je to soukromý majetek a majitel nemá námitky tak argumentovala tím, že ale šlápneme na jejich pozemek a to se nesmí. A že nám to znemožní, postaví plot nebo stěnu. Prý jim někdo ořezal stromky, které tam dala nasázet a byl to padáčkář který se tím chlubil na webu. Podotýkám, že já jsem to nebyl a nic o tom nevím. Ale musím říct, že jsem tam žádné poničené stromky neviděl. Jen náletové křoviny na prudkém svahu. O kus dál je průsek po těžbě, neosázený neuklizený dost zdevastovaný těžkou technikou, to, ale paní od lesních strážců zřejmě nevadí. Jak je vidět plot, nebo stěnu jí nedovolily,(to by porušila zákon, protože u nás zatím máme volný vstup do lesa ze zákona) tak nechala vyhloubit tři hluboké rýhy. Tím výrazně podpořila erozi. protože usměrnila stékající vodu do tří korýtek. A to všechno pod praporem ochrany lesa před zlotřilými padáčkáři. S touhle paní se opravdu jednat nedalo.Té jenom prostě dělalo dobře, že může někomu něco zakázat.Jednat by se muselo na jiných místech a no to nemám. Jediné co vím, že jsem pravidelně snášel odpadky, které tam zanechali jiní. Je to místo rozhledu a dost navštěvované i nepadáčkáři.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: