FÓRUM PGweb


[Téma] Start Hrabůvka / Uhřínov

Start Hrabůvka / Uhřínov
Autor: Kurovec (+9) (-0) | Zasláno: 24.04.2015 * 12:52

Čau všem, kteří využívají start na Hrabůvce u Hranic na Moravě.

Včera byly na startu vysázeny stromky, což není dobrá zpráva. Chci tímto požádat všechny lítače,aby si vzhledem k situaci prozatím nechali na lítání na Hrabůvce zajít chuť a hlavně nesnažili se pokoutně stromky zlikvidovat, jak je u nás padáčkářů dobrým zvykem a nebo se tam teď pokoušeli startovat. Jakákoli protistromková teroristická akce by byla v této chvíli kontraproduktivní.

Pokusíme se jménem spolku SLH, který provozuje start na Kamenci v Jeseníkách, probrat celou věc s majitelem pozemku a uvidíme, třeba se nám podaří standardním způsobem dohodnout a lítání zde legálně zachovat.

Šiřte prosím tuto informaci všemi směry a způsoby, aby především přespolní start nevyužívali. Majitelé pozemku jsou místní a mají přehled, co se na startu děje.

Díky. Alda

37 příspěvků
shlédnutí: 8305
  • 1 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Mil (+1) (-0) | Zasláno: 26.04.2015 * 06:15

    Velká škoda. Akorát sázet stromky na jižní svah koncem dubna je nerozum. Škoda prace.

    Asi lepší oddil

  • 2 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: panacek (+1) (-0) | Zasláno: 28.04.2015 * 22:37

    Tak tomnĕ poser zas jedna faj startovačka v prdeli. Super kopec.

  • 3 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: dmb77 (+18) (-16) | Zasláno: 29.04.2015 * 01:46

    A sakra, dva roky planuju, ze si tam zajedu nekdy povinne odletat tu megasvahuvku a to uz to je jako v riti? :-(

  • 4 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Milda (+0) (-0) | Zasláno: 04.05.2015 * 14:09

    Piloti a pilotky

    situace okolo Hrabůvky se má tak že po jednání se zástupci fa. Agrochov Jezernice a.s. jakožto majitelem pozemků využívaných pro starty PG a to jednatelem p. Kotíkem a správcem pozemků a lesů p. Bednářovou, zůstane na startovišti zasazený les a my s tím nic nenaděláme. Pozemek již je celý osázený malými stromky a chystá se i oplocenka.

    Za tento stav si můžeme sami, kdybychom začali jednat dříve nemněli by zástupci Agrochovu žádný problém se s námi dohodnout i na možnostech přistání na jejich louce vpravo od startu. Takto jsme přišli o další startovací plochu.

    Touto cestou vás dále žádám a prosím o nepoužívání této plochy ke startům PG. Pokud budete dělat na Hrabůvce problémy, potom je děláte zároveň i mně jakožto člověku, který figuruje v jednání ohledně Hrabůvky a také dalšímu možnému jednání které jsme se pokoušely dohodnout o možnosti i jiných pozemků určených v budoucnu pro těžbu. Nevhodným chováním byste tak mohli zabránit možné další spolupráci mezi PG obcí a Agrochovem který vlastní hodně pozemků v okolí.

    A ještě jedna věc, i kdyby se nám podařilo jednání o pronájmu dohodnout tak je to jenom 50% výhra další 50% by tvořilo jednání s příslušným životním prostředí o tzv. dočasné vyjmutí z funkce lesa.

    Dále vás prosím, pokud se někde objeví podobná plocha k létání, chce to ihned začít řešit, nenechte to dojít do té fáze jako na Hrabůvce. (Podobně je na tom i Krásnice už jsou tam taky vysázené stromky).Je to poučení do budoucna. Mnělo by se pro to začít jednat s majiteli ihned po vykácení, jelikož ti mají se zákona danou povinnost smýcené plochy znovu do určité doby osázet.

    Jakékoli bližší informace o jednání rád poskytnu.

    Za SLH zdraví Milda

  • 5 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 04.05.2015 * 16:11

    A nebylo by lepší jít tomu trochu naproti a vytipovat si lokality, kde by se dalo startovačku/přistávačku vybudovat a na základě katastru pak zkusit vyjednat s majiteli možnosti řešení /tolerance, pronájem, odkoupení/ a společnou koordinaci kroků?

    Co to tak sleduju, tak se čas od času vykácí pruh, naběhnou tam paraglidisti, majiteli to v zásadě nevadí, jenže pak osází, přijdou konflikty a v závěru máme vyrobeného jednoho nepřítele, který je ale prakticky stoprocentně v právu - osázet musel, byl by popotahovaný, kdyby mu stromky nerostly a musí se tím pádem bránit škodné (zajíci, srnky, paraglidisti).

    Takže já vidím jako jedinou šanci proaktivní postup, dokud nebudou mít všichni majitelé negativní zkušenost. Ten hřbet je docela dlouhý, snad se najde průchodná kombinace start/přistání + spolupracující majitel.

  • 6 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Milda (+0) (-0) | Zasláno: 10.05.2015 * 09:48

    Po bitvě spousta generálů :-)

    Ono bylo blbý, že o startu jednal někdo, kdo tvrdil, že vše je Ok a řeší se to, tak jsme se do toho nemotaly, až když začaly osazovat tak jsme do toho vstoupily a zjistili jsme, že to někdo nedotáhl do konce a že teď už je pozdě.

    Jinak zkusit vyjednat s majiteli možnosti řešení /tolerance, pronájem, odkoupení/ a společnou koordinaci kroků? Zatím je pár možností v jednání tak držte palce a uvidíme.

  • 7 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 12.05.2015 * 14:08

    No jasně že se líp radí než dělá. :-)

    Bydlím nějakých 40 km odsud a už jsem se několikrát chystal tam polítat. Ještě když byl průsek u Uhřínova - pak ho zalesnili. Pak jsem se byl podívat na Juračku, tam to zkomplikovaly vojenské lesy a popravdě bych měl strach z toho miniprůseku startovat.

    Hrabůvku jsem doufal, že otestuju letos .. smůla.

    Když jedu kolem, poměrně často se tam na tom několikakilometrovém hřbetu vyskytuje nějaký průsek.

    Jestli bych mohl být nějak nápomocný, řekni. Zkušenosti ale nemám ani se zkoušením nových terénů, ani s jednáním na příslušných místech. Předpokládám, že šance se zvyšuje existencí nějakého občanského sdružení, podporou znalých a zkušených a osobními vztahy.

    Přijde mi trošku škoda, že se tato problematika neřeší nějak centrálně na LAA/svazu PG.

    Na pár místech se podařilo startovačky dohodnout, dokonce i na Pálavě pro pár vyvolených, tak by bylo super, kdyby k podobným věcem existovala nějaká kuchařka, aby si lokální lítači nemuseli všechno vyzkoumávat sami a mohli využít zkušeností a třeba i autority LAA. Ohledně peněz se asi vyplatí mít zkušenosti z grantového průmyslu, což taky nemám.

    Takže držím palce.

  • 8 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 12.05.2015 * 16:06

    Přijde mi trošku škoda, že se tato problematika neřeší nějak centrálně na LAA/svazu PG.

    Slýcháváme to pravidelně, ale je to iluze. Nemůže to tak fungovat.

    Svaz PG samozřejmě problematiku startovišť řeší a dle svých možností může k řešení přispět, jak finančně, tak i angažováním se v jednání, pokud je potřeba, atd. Nicméně musí tam být nějaký místní spolek, který to iniciuje a vezme na bedra, jinak to nejde.

    Pokud by chtěl někdo od Svazu PG nějak poradit, stačí se ozvat - určitě bychom dokázali propojit s těmi správnými lidmi, kteří podobné situace ohledně terénů řešili. Na kuchařku to, Pavle, ale asi opravdu není. Vyjednávání o vzniku startovištu není příprava večeře.

    Myslím ale že SLH už má dostatečné zkušenosti se správou a jednáních o jimi spravovaných terénech a jsou ti poslední, kdo by potřebovali od nás nějaký recept. Samozřejmě pokud by byla potřeba jakákoliv pomoc od Svazu PG, jsme k dispozici:)

  • 9 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: jaki (+2) (-3) | Zasláno: 12.05.2015 * 20:45

    pgPavel: Pavle lítání na Pálavě není pro "pár vyvolených". Je to pouze podmíněno členstvím v sdružení PG Pálava (podmínka CHKO) kam může přistoupit kdokoli. LAA co vím moc nepomohla :-(

  • 10 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 12.05.2015 * 23:05

    jaki: a co vis?

  • 11 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 13.05.2015 * 10:34

    Já jsem nechtěl rozpoutat flame :-)

    Na Pálavě jsem to bral jako malý zázrak, že se vůbec podařilo tu startovačku zařídit. Že je to pro "pár vyvolených" znamená, že tam nemůže nikdo kromě jasně definované a omezené skupiny.

    Jak moc pomohlo LAA netuším- ať tak nebo onak, myslím, že LAA by v těchto věcech nápomocná být měla.

    scorpi:

    Nejde o vaření večeře, ale o seznam všeho, na co je potřeba pamatovat. Vlastnická práva, způsob využívání, stupně ochrany, které organizace je třeba kontaktovat a jaké jsou termíny .... je toho dost jen co jsem slyšel tak mimochodem a řada věcí by neznalého vůbec nenapadla.

    Jestli se najde skupina lidí, co by do toho chtěla jít, hodně by jim pomohlo, kdyby mohli získat ucelené informace, zkušenosti z předešlých akcí, právní pomoc a autoritu LAA za zády.

    Něco z toho určitě funguje, v případě Uhřínova to opakovaně selhává a neviním z toho LAA. Na druhé straně, asi "se něco" zanedbalo a podcenilo z neznalosti a nezkušenosti, což se nemuselo stát, kdyby "se vědělo".

  • 12 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: jaki (+2) (-3) | Zasláno: 13.05.2015 * 11:07

    flame já taky ne :-) jen jsem to poslední dobou slyšel od více lidí tak se snažím o osvětu ...

  • 13 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Petros (+1) (-0) | Zasláno: 28.05.2015 * 19:35

    dneska jsme jel busem a koukal na ten hreben a je tam vic mist( MINIMALNE DVE) ve smeru bliz k OL kde by slo mozna odstartovat,kdyz by byl dobry smer,zajedu to tam zkusit

  • 14 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Camel (+5) (-0) | Zasláno: 28.05.2015 * 22:40

    Jestli myslíme ty samé, tak obě jsou oploceny a s vysázenými stromky...

  • 15 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Petros (+1) (-0) | Zasláno: 29.05.2015 * 13:39

    stavím to tam kouknout,z busu nešlo detailně vidět

  • 16 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Ludvaza (+6) (-0) | Zasláno: 29.05.2015 * 18:12

    Zdravím všechny, kteří mají starost o opětovném lítání na " Hanáckém Lijaku." Hlavně pro Camela a Petrose: zatím to trošku držíme pod pokličkou, ale právě v těchto dnech vyjednává skupinka nadšenců a přátel Hrabůvky s majiteli konkrétních pozemků o možnosti jejich pronájmu nebo odkupu pro zřízení oficiálí startovačky. Jednání , včetně zažádání o vyjmutí z funkce lesa jsou téměř v závěrečné fázi. Tímto vás všechny žádám, vydržte, nic nezkoušejte, ať to všechno nepo .... Nebylo s tím málo práce ... Vydržte a nechte se překvapit :-))

  • 17 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Petros (+1) (-0) | Zasláno: 30.05.2015 * 07:39

    jasny

  • 18 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Ludvaza (+6) (-0) | Zasláno: 10.06.2015 * 16:28

    Zdarec všem, kteří se účastnili diskuze o startovačce na Hrabůvce. Nedávno jsem slíbil pčekvapení ... :-), tady je:

    https://www.facebook.com/groups/248713835258318/

  • 19 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Ludvaza (+6) (-0) | Zasláno: 10.06.2015 * 16:31

    kdyby to nešlo otevřít, celá problematika Hrabůvky je na FCB, : špirda cup 2013

  • 20 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: FilipPG (+3) (-0) | Zasláno: 10.06.2015 * 17:01

    Ahoj, můžeš to hodit i tady pro nás co nemají facebook? Díky

  • 21 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Benour (+23) (-2) | Zasláno: 10.06.2015 * 17:41

    Dovolím si trochu poupravit odkaz: https://www.facebook.com/groups/248713835258318/permalink/707189296077434/ a vynést informace :)

    Zdarec všichni,

    nastal čas vysvětlit všem, i zatím nezasvěceným, vývoj při vyřizování odkupu lesního pozemku pro zřízení nové oficiální startovačky na Uhřínově abych předešel dohadům a spekulacím.

    Takže pěkně od začátku:

    Poté, co jsme tak blbě přišli o možnost startování na Hrabůvce jsme se já, Lišin a Lálin rozhodli, že se s tímto stavem prostě nesmíříme a budeme řešit jiné možnosti. Prošli jsme hřeben, vytipovali některá vhodná místa, kontaktovali majitele a odbor ŽP na MÚ v Hranicích a vstoupili do jednání se všemi stranami. V současné době je stav takový, že se právě dnes podepisuje kupní smlouva na pozemek startovačky, ( pozemek č. 931 v katastrálním území Milenov, viz. www.cuzk.cz) zavkladování na katastru proběhne do 30 dnů, odnětí z funkce lesa na ŽP je předjednáno ( budou s námi jednat až jako s vlastníky pozemku, ale ve vynětí nevidí problém), bezplatné využívání louky jako přistávačky je dohodnuto se zástupcem správce pozemku p. Kotíkem z farmy Agrochov Jezernice

    ( přistávat můžeme na celé louce, v příloze je pouze vyznačení pozemku, který můžeme sami sekat a udržovat pro balení padáků).

    Co se týče financování:

    Původní domluva byla taková, že se na nákupu ( prodejní cena byla dohodnuta na 25 tisíc korun + 1000 Kč na zápis do katastru) bude podílet 5 lidí, po cca pěti tisících korunách, kteří byli se situací obeznámeni a stali by se pětinovými majiteli pozemku. ( Nechtěl jsem to řešit s 30 lidmi, protože co člověk to názor a domluvit se v pěti je určitě snažší a rychlejší než ve 30 lidech). Uvažovalo se o založení občanského sdružení a výběru startovného, aby se náklady časem vrátily. Ve finále to dopadlo tak, že se na nákupu podílí 13 lítačů po 2000 korunách a přemluvili mě, abych se pro maximální zjednodušení celé transakce ( notáři, smlouvy atd.) stal jediným " vlastníkem" já. Tímto děkuji za projevenou důvěru smile emoticon.

    Celé jednání má od začátku jediný cíl - získat startovačku na tomto hřebenu do vlastnictví, abychom o ni nemohli už nikdy přijít.

    Žádné podnikatelské záměry za tím opravdu nehledejte. Už i takový názor jsem zaslechl.

    Další vývoj:

    Podpisem smlouvy, úhradou kupní ceny a zavkladováním do katastru pro mě angažování v této věci končí. Bude potřeba dořešit na ŽP vynětí z funkce lesa - slíbil Milda s Beďou, udělat brigádu k dočištění startovačky, a v průběhu řešit další věci, na kterých se společně dohodneme. Jak bude fungovat skupina lítačů, jestli se bude dělat sdružení to už je na Vás.

    V sobotu jsem mluvil s Ráďou a Zdenckem na Špirdě. Cítí se trošku dotčeni tím, že o ničem nebyli informováni a že by se na financování klidně podíleli.

    Já osobně toto vítám a jako absolutně nejjednodušší model fungování mi připadá dát dohromady další skupinu 13 a více lidí, kteří přispějí po litru těm, kteří do toho dali počáteční vklad 2000 se litr vrátí a rázem je 26 a více lítačů s vkladem litr. Žádné startovné, spolek, účetnictví atd. Pokud bude někdo namítat a co ti, co neplatili a lítají - já bych to pojal velkoryse, pokud tam někdo občas přijede, považujme ho za návštěvu na našem kopci. Pokud tam někdo bude lítat často a není v seznamu přispivatelů - je to otázkou jeho svědomí. Ale toto je pouze můj názor, vše je otázkou domluvy.

    Další poplatky: vynětí z funkce lesa - podle pana Kudláčka ze ŽP Hranice to není žádná rána, protože se nebude kácet, nicméně uhradíme to s Milošem, rozdělíme na počet lidí a pak Vás zkásnem.

    Daň z převodu nemovitosti - taktéž

    Každoroční platba daně z nemovitosti - viděl bych to tak, že u každýho z vás mám za rok 1 pivo smile emoticon.

    Pro Ráďu : Rado, pokud dáš dohromady další lidi po litru,můžeš prý počítat s: Ceďou, Jandou, Kosťou . Podívej se taky na přílohu Piloti na Hrabůvce - ty lítače já neznám, ale pokud na ně někdo máte kontakt, pošlete Radovi. Jedná se o piloty, kteří na Hrabce lítali opravdu často a třeba by se chtěli přidat :

    Michal Pavliska

    Kamil Dorazil

    Vlastimil Ondra

    Veronika Orlivová

    Jiří Lužný

    Myslím že jsem napsal vše, pokud budou nějaké dotazy, ptejte se. O dalším vývoji Vás budu průběžně informovat.

    Tak teď už jen ať začnou foukat ty jihy !!! :-))

    Luďa Zajíček

  • 22 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Ludvaza (+6) (-0) | Zasláno: 10.06.2015 * 17:48

    OK dík , za pomoc, ty počítače :-) ...

  • 23 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Camel (+5) (-0) | Zasláno: 10.06.2015 * 21:40

    Čau chlapi,

    tak to jsou super zpravy. Já už o tom nedávno mluvil s Mildou a ještě s někým a samozřejmě se rád budu na financování podílet.

    Kamil

  • 24 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 11.06.2015 * 10:16

    Dejte pak nějaké detailní info kde to přesně je, kde nechat auto, kam přistávat (a kam rozhodně ne..) prostě dohodnuté provozní podmínky a kam poslat příspěvek. Považuju za správné, aby pravidelní lítači zakladatelům přispěli.

  • 25 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Ludvaza (+6) (-0) | Zasláno: 12.06.2015 * 07:27

    Pro Benoura,

    zdarec, chtěl bych tě požádat o službičku. Můžeš prosímtě všechnu zásadní komunikaci zkopnout z FB a hodit ji sem. aby byli všichni v obraze ? Díky moc.

    Luděk Z.

  • 26 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Benour (+23) (-2) | Zasláno: 12.06.2015 * 09:31

    Co tím myslíš, Luďo? Jsem členem vaší uzavřené skupiny teprve od včerejška :) A jako nejzásadnější se mi zdá Tvůj poslední příspěvek. Teda předposlední, úplně poslední je koukám tenhle:

    10 June at 14:10

    Další krůček do pohody ...

    Před chvílí jsme se p. Kotíkem z Agrochovu Jezernice dohodli na podpisu písemné dohody k využívání jejich louky jako oficiální přistávačky pro provozování paraglidingu. Na jejím základě budeme moci porušovat zákaz vjezdu na komunikaci vedoucí kolem přistávačky v souvislosti s provozováním paraglidingu. :-)

    Luďa

  • 27 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: vitaVJ (+0) (-0) | Zasláno: 12.06.2015 * 10:09

    Ahojte. Nevím ke komu se mám přihlásit. Bydlím v Hranicích a na Hrabůvce jsem lítal. Rád pomůžu s přípravou startovačky i finančně. Sekačka, křoviňák, agregát. Víťa.

  • 28 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: FilipPG (+3) (-0) | Zasláno: 12.06.2015 * 10:31

    Ahoj, tak to je super zpráva. Taky rád přispěju tou tisícovkou. Napište, kdo ji chce :)

  • 29 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Fil (+20) (-9) | Zasláno: 12.06.2015 * 10:32

    Kdy se tam muze ofiko zacit letat? Napiste ucet, kam muzou dobrovolne prispivat hoste..

  • 30 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 13.06.2015 * 00:06

    Jo, dejte dohromady info a obrázky kde to je a účet na příspěvek. Sice tam zajdu jen občas, ale dobrou práci je třeba ocenit aspoň nějakou stovkou či dvěma.

  • 31 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Kurovec (+9) (-0) | Zasláno: 13.06.2015 * 14:33

    Čau,

    jelikož tu probíhají paralelně dvoje diskuze, zde a na FB zkusím shrnout aktuální stav. Jiinak všem co mají zájem se na tom jakkoliv podílet a nejsou místní nebo se neznají s partičkou, co to všechno upekla, doporučuju se přihlásit na Fejsbůku do skupiny "Špirda Cup 2013" a tam jsou průběžné informace včetně na koho se obrátit s případným finančním příspěvkem.

    1.) Startovačka je koupená, probíhá přepis na katastru (děkovné dopisy zasílejte Ludvánkovi a spol. :))

    2.) Přistávačka je domluvená s Agrochovem Jezernice a.s., v momentě kdy bude na papíře, bude mailem rozeslána dohoda, kterou si každý může vytisknout a dát za okno auta pro vjezd na manipulační cestu u přistávačky (je tam zákazová značka) jako prevence proti problémům. Jedná se o manipulační cestu a cyklostezku , parkujte tak ať je průjezdná (traktory).

    3.) Start je od teď možné začít ofiko používat

    4.) Základní mapka a foto je pro začátek zde:

    https://aldafoto.zonerama.com/Album/742872

    5.) Cesta na start - sám nevím, ale nejspíš se bude muset přirozeně vyšlapat

    6.) Start je ve stejné nadmořské výšce, jako Hrabůvka, nicméne si myslím, že není vhodný pro začátečníky a jako školní terén (Hrabůvka neměla dole vzrostlé stromy), především při slabém větru bude problém, osobně nedoporučuju. Velikost startu je tak na jeden padák, pak je hranka a už je třeba letět, tzn. je třeba umět startovat + vítr na startu je třeba.

    7.) Přistávat lze kdekoli dole na louce, pro balení padáků bude kousek louky posečen + brigoška na startu pro dočištění a položení koberce bude taktéž. (info na FB).

  • 32 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Ludvaza (+6) (-0) | Zasláno: 17.06.2015 * 12:08

    Zdar lidi,

    pro účel výběru peněz na pořízení a provozování startovačky jsem zřídil samostatný účet u FIO banky. Na tento prosím zašlete své příspěvky po 1.000,- Kč ( ti, kteří přislíbili podílnictví na projektu). V případě, že by někteří z dalších pilotů, pro které je třeba tento terén z ruky a dostanou se sem jen občas, chtěli přispět na provozování menší částkou pošlete své příspěvky tamtéž. Za podporu předem děkujeme Emotikona smile.

    Číslo účtu: 2100811774/2010

    Příspěvky odešlete nejpozději do příštího čtvrtka tj. 25.6. V pátek udělám soupis přispivatelů , zveřejním zde a budeme řešit další kroky.

    Luděk

  • 33 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: skoupy (+0) (-0) | Zasláno: 17.06.2015 * 16:43

    Muj prispevek mate na ceste. Diky

  • 34 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Vanjo (+0) (-0) | Zasláno: 18.06.2015 * 23:02

    Ahoj lidičky,

    Rád se připojím k finanční pomoci . Věřím , že ještě letos novou startovačku vyzkouším , poslední dobou jsem bohužel jaksi pracovně zaneprázdněn , i když z Pv. mám to kousek .

    Posílám vám na účet 1000 kč.

    Díky vám za snahu dotáhnout věc do zdárného konce.

  • 35 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: FilipPG (+3) (-0) | Zasláno: 10.07.2015 * 19:25

    Haló, tak jak to dopadlo?

  • 36 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: bedaalfa (+0) (-0) | Zasláno: 12.12.2015 * 11:22

    Smekám,takto něco ne zrovna jednoduchého dotáhnout do úspěšného konce je výkon hodný křesla někde na ministerstvu.Byl jsem tam zatím jednou v životě a to se předpověd nekonala tak jsem odtáhnul na Vítovku kde foukalo 16 m/s a tím jsem celý výlet ukončil bez jediného metru letu ale v celku.Určitě tam chci ještě někdy zajet a že jsem až z Havířova přispěju za tu fakt výbornou práci třema stovkama jestli je ještě ten účet platný. Je platný?

  • 37 RE: Start Hrabůvka / Uhřínov
    Autor: Kurovec (+9) (-0) | Zasláno: 10.09.2016 * 13:22

    Díky Mildovi vznikly webovky, Přečtěte si pozorně a hlavně dodržujte domluvená pravidla. Dík.

    http://www.paragliding-uhrinov.cz

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: