FÓRUM PGweb


[Téma] Terén na Velký Roudný

Terén na Velký Roudný
Autor: PetrV5 (+0) (-0) | Zasláno: 09.09.2015 * 18:34

Ahoj. Testoval jste někdo kopec u Slezské Harty - - ( Velký Roudný...)? Ptal jsem se místních rybářů a říkali, že sem tam to někdo sletí ,ale pamatují si hlavně jednoho, co to zavěsíl na borovici :) .. Lítá se tam často? Jaký to tam je? Je to pro začátečníky?

Dík za odpověď...

2 příspěvky
shlédnutí: 1537
  • 1 RE: Terén na Velký Roudný
    Autor: Nemcik (+2) (-0) | Zasláno: 11.09.2015 * 15:15

    Jednou jsem si to tam slétl, pěkně jsem si vyšlápl tuto velkou sopku až nahoru a než jsem se nachystal, tak přestalo funět. Chvíli jsem tam posedával a jelikož se mě to nechtělo balit a jít pěšo dolů, tak jsem to slétl. Ve vzduchu tak 5 min. max.. Terén nemám zatím otestovaný při optimálním větru. ( je tam dost stromů v pásech tak nevím jak se to bude chovat turbolentně) . Kdyby někdo napsal kdo to tam má vyzkoušené, bylo by to super. Jinak kousíček od Velkého Roudného ca 14 km je zajímavá mez Rýžoviště u Rýmařova. Při západním větru ca 3-6m/s. je to tam na pohodu, posledně jsem tam byl ca hodinu ve vzduchu. terén viz. http://www.paragliding-mapa.cz/startovacky/detail/212-ryzoviste-u-rymarova

    Jiri N.

  • 2 RE: Terén na Velký Roudný
    Autor: PetrV5 (+0) (-0) | Zasláno: 15.09.2015 * 20:29

    Díky za reakci. Máš pravdu. Bylo by dobrý kdyby někdo napsal o tomto terénu něco víc a nějaké zkušenosti. Rýžoviště ?? Jel jsem z Karlova pod Pradědem na kole směr Olomouc a je tam fakt krásná mez, ale moc jsem si jí neprohlídl , páč jsem na vrcholu Rýžoviště málem nechal plíce :) . Tak ještě jednou dík ..

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: