FÓRUM PGweb


[Téma] Rozpočet svazu PG a LAA?

Rozpočet svazu PG a LAA?
Autor: Onanymous (+0) (-3) | Zasláno: 23.03.2016 * 11:59

Ahoj, marně se snažím dohledat rozpočet svazu. V posledním čísle pilotu sice něco na ten způsob přišlo, jenže celé to na mě dělá dojem že existují jen nějaké příjmy, reprezentace a nic. Existují nějaké veřejné dokumenty ohledně toho na co se peníze vydávají?

Popravdě za celou dobu co létám jsem si nevšiml, že bych dostával za každoroční příspěvek nějakou službu (tím nechci tvrdit, že svazy nic nedělají, proto hledám). Je docela zajímavé si pročíst i samotné dotace pro PG: reprezentace 1Mio, mládež 200tis, činnost 880tis. Pak si k tomu každý přidá ze svých poplatků 200,- do LAA, 100 na repre PG a 100 na činnost PG(?).

Jelikož je reprezentace dotována již z MŠMT asi bych raději dal tu další stovku ze svého do PG svazu, přeci jen PG svaz by měl být spíše službou pro všechny platící piloty ne jen pro pár lidí co objíždějí závody. Jenže za co jsou utráceny peníze ve svazu PG? Na http://www.svazpg.cz/faq je napsáno např. podpora startovišť. Jakých a zakolik? Na co je použit zbytek?

6 příspěvků
shlédnutí: 2003
  • 1 RE: Rozpočet svazu PG a LAA?
    Autor: Batoh (+7) (-0) | Zasláno: 23.03.2016 * 12:40
  • 2 RE: Rozpočet svazu PG a LAA?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 23.03.2016 * 13:02

    Mily Onanonymousi,

    pokud jsi clenem Svazu PG, pak bych ti asi doporucil zucastnit se Valne hromady Svazu PG, ktera se kazdorocne kona na podzim a zprava o hospodareni Svazu PG je pochopitelne take na programu jednani. Mimo to se tam muzes na cokoliv nejasneho osobne zeptat a bezpochyby take navrhnout jakekoliv zmeny ve zpusobu nakladani s financnimi prostredky Svazu PG a rovnou tam mohou byt hlasovanim vsech ucastniku VH schvaleny, nebo zamitnuty. Stejne tak muzes navrhnout i prosazovani zmeny rozdelovani clenskych prispevku LAA pro konferenci LAA (jelikoz to neni vec jen Svazu PG, ale cele LAA) a opet tam toto muze byt rovnou prodiskutovano, schvaleno, nebo zamitnuto.

    Obecne ke startovistim: v posledni dobe Svaz PG dal svazove penize na obnovu rampy na Cerne hore a jeste navic ze svazovych prostredku penize na obnovu rampy zapujcil, protoze obnova rampy se ukazala nakladnejsi nez se puvodne zdalo. V soucasne dobe ma predsednictvo na stole dalsi 2 zadosti na podporu startovist, obe startoviste Svaz PG pravdepodobne financne podpori.

    Zbytek penez: to co zbyde po odecteni vydaju proste zustava v rozpoctu Svazu PG.

  • 3 RE: Rozpočet svazu PG a LAA?
    Autor: Onanymous (+0) (-3) | Zasláno: 23.03.2016 * 13:24

    Díky!

    Scorpi já tomu rozumím, nechci tím na nikoho útočit ani nemám zájem se nijak aktivně účastnit jen jsem chtěl vědět na co peníze jdou - když už je posílám tak chci alespoň vědět jestli to dává smysl.

  • 4 RE: Rozpočet svazu PG a LAA?
    Autor: Onanymous (+0) (-3) | Zasláno: 23.03.2016 * 14:00

    Ale stejně tomu moc nerozumím

    1. minulý rok se tedy operovalo s dotacema v řádu 600kkc (podle hospodareni), letosni rok by mely byt dotace od MSMT do PG podle pilota souctem cca 2Mio nebo prehlizim neco z minuleho roku?

    2. ma nejaky duvod ze Moravsky trojuhelnik je dotovan 90 tisici ? Ten nejvic vycniva, ale to plati i o moravskej nule a dalsich... pritom jsou to souteze podle webu o par zavodnikach navic s placenym startovnym. Existuji nejaka pravidla jako u startovacek?

  • 5 RE: Rozpočet svazu PG a LAA?
    Autor: Onanymous (+0) (-3) | Zasláno: 23.03.2016 * 14:20

    zpráva z 2014, zustatek 700kkc

    zpráva z 2015, prevod z minuleho obdobi 587kkc

    ja to vzdavam :)

  • 6 RE: Rozpočet svazu PG a LAA?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 23.03.2016 * 17:17

    Predne, je nutne oddelit

    - prostredky Svazu PG (to je to kilo od kazdeho clena Svazu PG rocne), z toho se plati treba podpora startovist, pohary na souteze vyhlasovane Svazem PG a dalsi veci ktere nejdou zaplatit z jinych penez. To jsou ty penize co "posilas" (resp. kilo z nich).

    - dotace z MSMT Program V - to je docela dost penez, ktere ale nesmi byt pouzity na cokoliv, jejich pouziti ma urcita pravidla. Podporujeme z ni Ligu v CR, CPP, program vlekani, Moravsky trojuhelnik a dalsi akce (napr. kazdorocni prebalovani zalozek a bezpecnostni akce pred koncem roku) a souteze pro nejsirsi zakladnu pilotu. Tyto penize se kazdy rok kompletne rozdeli.

    - dotace MSMT na reprezentaci + prispevek na reprezentaci od kazdeho clena LAA - to jsou penize ze kterych se plati jen reprezentace, prednostne tedy hlavne ucast nasi repre na FAI 1 soutezich (MS a ME v XC i presnosti pristani) a zbytek se podle dohodnutych pravidel rozdeli mezi repre piloty jako prispevek na pripravu.

    - dotace MSMT na talentovanou mladez - opet samostatny program s urcitymi pravidly, vse jde na program talentovane mladeze.

    Pokud chces vedet na co presne penize jdou a kolik, napis na predsednictvo e-mail s tim co te zajima, to je jednoduche.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: