FÓRUM PGweb


[Téma] Rada na začátek

Rada na začátek
Autor: Veselym (+0) (-0) | Zasláno: 16.10.2019 * 20:56

Dobrý den,

je mi 17 let a už nějakou dobu si šetřím na motorku. Nedávno jsem však objevil motorový paragliding a jakožto milovníka adrenalinových sportů mě velmi zaujal. V tuto chvíli se právě rozhoduji (a doufám, že tento dotaz nevyzní příliš stupidně) co z dvou výše zmíněných věci koupit a jedna z klíčových věcí, co mě zajímá je jak moc lze použít motorový paragliding jako dopravní prostředek. Uvedu příklad, bydlím zhruba 10km od školy na kterou dojíždím každý den, šla by například tato cesta pravidelně zdolávat s paramotorem? A nejsou nějaká omezení na lítáni v malých městech (plochu na vzlítnutí i přistání bych měl).

Děkuji všem, kteří to dočetli až sem a také především těm, kteří mi na můj poněkud zvláštní dotaz odpoví.

2 příspěvky
shlédnutí: 1598
  • 1 RE: Rada na začátek
    Autor: jebaloto (+53) (-44) | Zasláno: 17.10.2019 * 14:06

    Ahoj, u lítání je adrenalin nežádoucí, snad mimo akrobacie. Nestandardní situace na motoru smrdí invalidním vozíkem.

    Jako dopravní prostředek je hadrové létání silně závislé na počasí, motorku rozhodně půjde využít častěji a hodina jízdy vyjde mnohem levněji.

  • 2 RE: Rada na začátek
    Autor: osmera (+7) (-1) | Zasláno: 17.10.2019 * 14:38

    Na padaku to neni pro adrenalin, ale spise pro relax. Kdyz je tam nejaky adrenalin tak vetsinou kvuli chybe pilota (chyba pri letu, podceneni pocasi, neprovedena kontrola,..)

    Na padaku pro adrenalin litaji asi jen ti co delaji mini-wing/speed-wing ti letaji co nejtesneji nad terenem, naposledni chvili se vyhybaji prekazkam,....

    PG bych pripodobnil k tomu kdyz si koupis motorku chopper, tak taky v klidu jezdis po krajine rychlosti 50-70km/h koukas kde je co hezkeho, zastavis na kazdem hrade, kazde hospudce atd.

    Pravidelne letani do prace uz jsem slysel ze nekdo provozuje (v zahranici). Jak uz petr napsal tak problem je pocasi, i kdyz je relativne hodne pekne, tak na motoru se lita kdyz skoro vubec nefouka a neni termika (brzo rano a pozde vecer), takze i v krasnem letnim dni by jsi rano do prace mohl, ale vecer by jsi nazpatek letel az radeji nekdy v 7h vecer.

    Navic je problem ze u nas v republice je plno zakazanych letovych prostoru ktere by ti s nejvetsi pravdepodobnosti stali v ceste.

    Jinak ja doporucuji oba svety, jak motorku, tak padak (ja bezmotorovy), dokonce to i nekdy spojuju a dojedu na kopec na motorce, vybalim padak a proletim se :-)

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: