FÓRUM PGweb


[Téma] Kite XC !

Kite XC !
Autor: pucz (+0) (-0) | Zasláno: 18.02.2010 * 02:06

Kite XC !

Koho láká toulat se krajinou s kitem nad hlavou, dřít se, nadávat při překonávání potoků a cest, zdolávat turbulence a rotory za kdejakým remízkem či terénní vlnou, smotávat šňůry pod každým vedením a zuřit i při jejich rozmotávání, hnát se divoce po dlouhých lánech a zamrzlých jezerech a pak zas nahánět ztracený vítr kdesi, desítky kilometrů daleko od startu i cíle...

...tak tu zabrousil správně!

Zvu vás na nový webík: http://puczok.xf.cz/kiteXC/kiteXC.html

Informace jsou zde zatím soutředěny hlavně na jižní Moravu, ale to je dáno hlavně touto fantastickou zimou, kdy nemusíme za podmínkama moc cestovat a postačí vyjít pěšky z domu a jít na to!

Ti kdo chtějí být v kontaktu s ostatními takto postiženými, číhat na počasí a trávit noci nad mapami při hledání možných cest, najdou na uvedené stránce dole proklik na stálou skype konverzaci Kite XC !.

K mému vlastnímu překvapení je to ještě závislejší na počasí než PG. Větru nesmí být ani málo ani moc, a k tomu musí být dost sněhu. A o zadrátovaností naší země 22kV darmo mluvit.

Prosím, jen mne - nás nekamenujte za to že takhle se (snow)kiting nedělá. Opravdu, obvykle ne. To si raději najděte nějaký standardní spot a vydovádějte se tak jak se to líbí vám.

A ještě něco. Pokud se někomu podaří umístit na PGweb i tracklog, dejte odkaz do tohodle fóra. První vlaštovky již existují. Kdo ví, třeba vznikne na tomto skvělém serveru i Kite XContest... A bude po zimním lítacím absťáku. Sám nechápu jak moc se tomuhle dá propadnout ;)

zdraví Vlasta

3 příspěvky
shlédnutí: 2964
  • 1 RE: Kite XC !
    Autor: Renda (+0) (-0) | Zasláno: 18.02.2010 * 06:47

    Vlasto super "prelet" Mam tady na severu naplanovano neco podobneho ale jak rikas je to na pocasi zavisle snad jeste vic nez litani a nedari se mi zkloubit podminky volny cas a zdravotni stav :-) Ale TO PUDE

    https://www.xcontest.org/cesko/prelety/detail:Renda/17.1.2010/12:34

    https://www.xcontest.org/cesko/prelety/detail:Renda/17.1.2010/12:34

    miniFAI kiteXC :-)

  • 2 RE: Kite XC !
    Autor: havran (+0) (-0) | Zasláno: 19.02.2010 * 19:12

    Hola všichni XCkitingu chtivý.

    Dnes nám s Vlastou mlha neumožnila pojezdit na krásných pláních v okolí Morašic,Skalky...i když sme byli na miste už po 8hod a vyčkavali 2hod.

    Cestou domů jsem se zastavil u Hustopeč a tam to bylo skrz mlhu a vírt ideál.Déšť ale sníh odplavoval pod prknama.Obavám se že dnešek byl pro mě začatkem a zároveň koncem XCkitingu na jižní Moravě.Ale mám FAI miminko, juch juch,odjížděl jsem mokrý uplně všude, ale moc spokojený.

    https://www.xcontest.org/cesko/prelety/detail:havran/19.2.2010/13:23

  • 3 RE: Kite XC !
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 19.02.2010 * 23:44

    Panove, ja bych vas jen poprosil, abyste si casem ty jizdy dali neverejne, neb striktne vzato to do CPP/World XContestu nepatri a nekdo by mohl mit namitky - to neni pruzeni, chapu ze ted pres zimu se v CPP stejne nic moc nedeje a kiteXC tracklogy jsou takove male oziveni:-)

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: