FÓRUM PGweb


[Téma] Wanaka 2 vs Manix

Wanaka 2 vs Manix
Autor: Bambule (+0) (-0) | Zasláno: 11.03.2018 * 21:42

Vidíte někde podstatný rozdíl mezi těmito dvěma sedačkami? Krom váhy, je podstatný rozdíl v těch třech cm chrániče ve prospěch Manixe? Více kapes ve prospěch Wanaky?

4 příspěvky
shlédnutí: 1801
  • 1 RE: Wanaka 2 vs Manix
    Autor: redhat (+2) (-0) | Zasláno: 12.03.2018 * 19:25

    Manix má opravdu velký chránič a hlavně ho má oproti Wanace i na zádech. Wanaka má chránič akorát pod zadkem a nemá prakticky žádnou oporu zad. Manix je proti ní křeslo. Oproti Manixu je Wanaka super skladná a lehčí. Pro mě jsou to v podstatě sedačky různé katogorie, záleží co od toho chceš.

  • 2 RE: Wanaka 2 vs Manix
    Autor: Bambule (+0) (-0) | Zasláno: 13.03.2018 * 08:20

    redhat> díky, Manixe jsem na sobě párkrát měl a je to křeslo jak píšeš. Do začátku mu dám raději přednost. Přeci jen je pro mě ta ochrana zad přednější v začátcích.

  • 3 RE: Wanaka 2 vs Manix
    Autor: Neolker (+9) (-0) | Zasláno: 14.03.2018 * 01:22

    Ahoj, rád bych přispěl také s mou zkušeností. Manixe jsem měl zhruba rok a půl a rozhodně už nepatří mezi moderní (funkčností i výbavou) sedačky, kterou bych doporučil a to i včetně začátečníkům, kteří by na sedačce rádi nějakou korunu ušetřili.

    _Problémy s Manix_:

    1) HMOTNOST: Dnešní sedačky s bezpečnějším hybridním chráničem (airbag s žebry, který ho drží nafouklý už před startem), který vychází v testech mnohem lépe než běžný pěnový chránič váží kolem 4 kg, což je téměř o 2 kg méně a věř mi, že při každém výšlapu na konec je znát každý gram.

    2) OBJEM: Díky pěnovému chrániči a velké desce je hodně objemná, např. do Gradientího XL (160 litrů) se mi s 28kou křídlem vešla jen tak tak, ale už se mi nevešla do batohu helma nebo pultík.

    3) ZAPÍNÁNÍ: Tvá žebra budou trpět při groundhandlingu, který je ze začátku hodně důležitý a pokud si blbě srovnáš nožní popruhy, tak budou trpět i jiné údy.

    4) VYSOKÁ ZÁDA: Nevím, jestli jsem při 186 cm neměl blbou velikost (L), ale při zvednutí hlavy mi narážela helma do sedačky a nemohl jsem se pohodlně (po)dívat na křídlo (groundhandling, SIV, divočejší termika).

    5) ŠIROKÝ ZADEK: To samé, viz 4) kolem zadku jsem měl dost místa, což sice pomáhalo při přenášení váhy, ale neměl jsem takovou zpětnou vazbu od křídla a při divočejších podmínkách jsem se necítil příliš dobře.

    6) TVRDÁ HRANA: Myslím tu pod koleny. Bez relax baru mě po 2 hodinách brněly nohy.

    7) KLAPKY ZÁLOŽKY: Jsou vespod sedačky, což vyžaduje o to víc kontroly, jestli jsou na svém místě.

    8) ZPĚTNÁ VAZBA: Nevím, jestli je to tím ABS, ale přišla mi sedačka hodně tupá - tím myslím daleko horší zpětnou vazbu od křídla. Což sice občas je fajn v menších turbulencích pro začátečníka, ale při slabých podmínkách se ti potom stoupáky hledají mnohem hůře.

    _Výhody Manix_:

    1) BYTELNOST: Abych napsal něco kladného, tak je fakt z bytelného materiálu. Nešla protrhnout ani odřít o trávu. Po umytí vypadala furt jako nová.

    2) CENA: Bezkonkurenční pokud nekoupíš kurzovou Rock, která má ještě horší komfort a z kurzu jsem z ni měl ještě více modřin v tříslech.

    S Wanaka sedačkou nemám přímou zkušenost, ale za ty peníze mi přijde jako super sedačka pro začátek. Momentálně jsem maximálně spokojený s Advance Success 3, která nemá ani jeden zmíněný problém u Manixky. Taktéž doporučuji před koupí vyzkoušet jakoukoliv sedačku, ať nekupuješ zajíce v pytli. Každému bude vyhovovat asi něco jiného a troufnu si říct, že výběr sedačky je stejně důležitý jako výběr křídla.

  • 4 RE: Wanaka 2 vs Manix
    Autor: PetrBilek (+9) (-2) | Zasláno: 18.03.2018 * 10:35

    pro Neolker. Méně recenzí vice lítat!!! Chránič ničím nenahradíš. Tupá je jak si jí nastavíš a prkno si můžeš zužit nebo zkusit M. Klapky záložky vespod oceníš, až jí budeš potřebovat. Méně kecat více lítat Pbcko.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: