ZPRAVODAJSTVÍ


Recenze

| Recenze
sedacky1.jpg_150x125

Porovnání lehkých kapotovaných sedaček

 
shlédnutí: 23595
Vyzkoušet a prohlédnout si sedačku před koupí je často problematické. Přesto se mi podařilo sehnat několik sedaček najednou k prohlédnutí a vyzkoušení a sepsáním mých dojmů vznikl tento článek. Snad mé postřehy pomůžou i jiným v rozhodování.

10 příspěvků více...
| Recenze | Poradna
powerbank_title.jpg_150x94

Energie na palubě

 
shlédnutí: 15048

Problematika vykrmování přístrojů za letu (či po letu) dnes zajímá zřejmě všechny padáčkáře. Doby, kdy baterie ve váriu bez GPS vydržela rok (nebo přinejmenším pár měsíců) a skoro každý měl na palubní desce turistického Garmina s malým displejem na tužkové baterie, jsou už zřejmě nenávratně pryč. Takže, čím a jak dnes napájet a dobíjet - efektivně, s rezervou a levně?

29 příspěvků více...
| Recenze
marvel-titul.jpg_150x100

MAC PARA Marvel

 
shlédnutí: 6786

Ve spolupráci s našimi partnery vám letos přineseme představení a recenzi 3 zajímavých křídel. Začínáme dnes sportovním křídlem Marvel od MAC PARA, příště se budeme věnovat novince od AXISu - křídlu Polaris a na závěr můžeme slíbit nové zajímavé křídlo od firmy Gradient.

Pojďme se nyní podívat na to jak se Marvel líbil Marcusu Kingovi v časopise Cross Country. Jako bonus jsme se Petra Rečka zeptali na několik otázek ohledně Marvela, které asi budou zajímat i vás.

1 příspěvek více...
| Recenze
ascent-vario2.jpg_150x127

Vário v hodinkách

 
shlédnutí: 7827

Tak jako každý z pilotů volného létání má jiné priority při létáním samém, má i své priority co se týká přístrojového vybavení. Někdo, kdo má velké sportovní ambice, upřednostní sofistikované přístroje s desítkami funkcí a dokonalou navigací, jiný který létá víceméně pro radost se spokojí s jednodušším vybavením.

7 příspěvků více...
| Recenze | Poradna
gps1.jpg_91x150

Existuje ideální zařízení pro LK8000?

 
shlédnutí: 27118

O zajímavém „glajdovém“ sofware LK8000 určeném pro mobilní windows (Windows Mobile a Windows CE, které najdeme v některých chytrých mobilech, mnoha PDA a PNA) se v našem Pgweb Fóru rozběhla poměrně obsáhlá diskuse, ze které je zřejmé, že padáčkářskou obec tato cesta zaujala a mnozí si již pořídili pro tyto účely vhodný přístroj – nejčastěji se jedná o PNA Mio Moov M400, prověřený zahraničními zkušenostmi. Jedná se ale opravdu o to nejvhodnější zařízení? V diskusi se také objevil tip na zajímavou alternativu – Royaltek BV-3200. Pojďme se tedy podívat, jaké praktické problémy provozování LK8000 přináší z hlediska „hardware“ a také si podrobněji představit ten druhý přístroj, který jsem měl možnost vyzkoušet v praxi.

33 příspěvků více...
| Recenze
xct01_150x130.jpg

Sezóna s trenérem

 
shlédnutí: 8359

Nechci tím naznačit, že bych si platil osobního trenéra, ale chtěl bych se podělit o zkušenosti s praktickým použitím zajímavého leteckého přístroje firmy Aircotec - XC Trainer.
Přiznám se, že když jsem se na začátku sezóny zbavoval vária Flytec 4005 a GPS Garmin 76S, abych si pořídil přístroj kombinovaný, nebyl jsem si úplně jist správností svého rozhodnutí. Teď, po uplynutí sezóny, ve které jsem s tímto přístrojem nalétal 70 hodin ničeho nelituji.

více...
| Recenze
01_150x150.jpg

První kroky s „X“ trémním Garminem

 
shlédnutí: 6340

A je to tady – uplynulo pár týdnů od zveřejnění avíza na novou technologii v GPS přístrojích firmy Garmin® a už se mi první kousek dostal na stůl.
Shodou okolností se jedná o přístroj nejvyšší třídy, tedy GPSMAP 60CSx. Asi by bylo zbytečné přístroj popisovat, neboť technické podrobnosti si můžete zjistit na mnoha webech.

více...
| Recenze
xctr01.jpg

XC-Trainer - malej, ale šikovnej...

 
shlédnutí: 9716

Na našem trhu se objevil velmi zajímavý přístroj od firmy Aircotec, který je kombinací vária a GPS s názvem XC-Trainer (resp. XC-Trainer Dual). Oba přístroje se podařilo technikům fy. Aircotec vtěsnat do krabičky sympaticky malých rozměrů a co potěší ještě víc, obchodníkům se podařilo nasadit velmi rozumnou cenovou politiku.

více...
| Recenze
gar01_150x150.jpg

„X“-trémní Garmin® - novinky na poli GPS přístrojů

 
shlédnutí: 5886

OLATHE, Kan., Aug. 30, 2005 -- Garmin® International Inc., který je součástí Garmin® Ltd., světového leadera v navigačních, komunikačních a informačních zařízeních a SiRF Technology Holdings, Inc., významný světový hráč na poli GPS technologiích dnes oznámili, že uzavřeli smlouvu o implementaci SiRF architektury do produktů fy. Garmin®. Podle této smlouvy bude Garmin® osazovat své vybrané produkty chipsety s architekturou SiRFstarIII.

více...
| Recenze
jakdostat01_150x97.jpg

Jak dostat mapu do nemapové GPS?

 
shlédnutí: 7313

Jednoduše: „sendmap mojemapa.img COM1“ … a potom jen pár minut počkat. Ale tak jednoduché to zase není… Že je důležité při paraglidingu vědět, kde se zrovna pohybuji mi došlo, když jsem s kamarádem Metudem jednou létal na Straníku a na můj dotaz, kde že se zrovna nachází mi sdělil, že je právě u Jablunkova a točí stoupák nad státní hranicí.

více...


Partneři:

 logo MAC Para  logo Axispara



Sekce PGwebu: