FÓRUM PGweb


[Téma] zlatník v ohrožení

zlatník v ohrožení
Autor: mourek (+11) (-0) | Zasláno: 21.02.2010 * 15:35

Nazdárek. Do začátku sezóny zbývá řada týdnů, nicméně myslivci nelení a po úspěchu v minulém roce opět požádaly o zákaz létání a veškeré sportovní činnosti v okolí vrchu Zlatník pro rok 2010. "Veřejná vyhláška-oznámení o zahájení řízení" právě visí na úřední desce města Mostu. Bohužel LAA opět nebyla vzána v úvahu jako účastník řízení, takže nevím, jestli je vůbec nějaká moc, která by ztrátě vrchu Zlatník mohla zabránit... Co si o tom myslíte?

39 příspěvků
shlédnutí: 6332
  • 1 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 21.02.2010 * 17:33

    Ahoj, diky ze jsi to nasel! Jeste odkaz na vyhlasku:

    http://www-3.mesto-most.cz/eDeska/eDeskaDetail.jsp?detailId=656

    Mate nekdo zkusenosti s podobnym jednanim s urednim simlem, pripadne ucastneni se takoveho rizeni?

  • 2 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: DejFF (+12) (-25) | Zasláno: 21.02.2010 * 21:30

    To vypadá, dle pdf mapové přílohy, na vážný dopravní problém kružnice do které má být zákaz vstupu, zasahuje do pravého jízdního pruhu silnice E442 Most - Bílina. Zdá se páni myslivci přestřelily ;-) Teď beze srandy, není li domluva možná, hledejte radu u právníka, si myslím. Zkušenost nemám žádnou. http://www.mezistromy.cz/cz/turistika-rekreace/lesy-v-cr/obecne-uzivani-lesu-podle-zakona-o-lesich Dle tohoto, může být vstup zakázán maximálně na 3 měsíce. Držím palec. Najde li se někdo s dostatečně velkou prdelí, nic s ním nehne a je na věčnost po srandě....

  • 3 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Tosan (+0) (-0) | Zasláno: 21.02.2010 * 21:42

    Mám zkušenosti jen se zelenejma v řízení týkajících se staveb. 1) zkusil bych si ověřit že navržená kružnice je v definovaném prostoru honitby a pokud to jen trochu jde tak to rozporovat a navrhnout zrušení řízení (písemně)

    2) rozporovat přiměřenost návrhu v konfrontaci s §9 odst 3 zákona o myslivosti (do 1.4 do 30.10 je dloho na výchovu mláďat) 3) rozporovat to že orgán je oprávněn zakázat to o co je žádáno (zákaz veškerého sportovního létání není v jejich kompetenci - to znamená že ani prolítnout v UL bych tudy nemohl?) 4) lépe se vyjadřovat za nějaké sdružení 5) v oznámení není přesný datum do kdy mohou být návrhy podávány - kdy zahájil řízení? nejasné tj zrušit a začít znovu. 6) proti jakémukoliv rozhodnutí se odvolat...máme konec února, když to napíše je lhůta pro odvolání (musí to viset na vývěsce) a při odvolání to jde na nadřízený orgán (předpokládám kraj) tam než se tím začnou zasbývat a vyřeší to, tak je 2-3 měsíce čas...nic lepšího mě nenapadá. Pavel

  • 4 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 21.02.2010 * 21:50

    DejFF: bohuzel tady nejde o les, ale o "pravo myslivosti", ktera je v nasem zakonodarstvi hajeno "ponekud velkoryseji"... co na tom, ze nikde jinde, na mnohem frekventovanejsich letovych mistech s tim zviratka (spise tedy myslivci) problemy nemaji, dokonce ani v narodnich parcich (napr. KRNAP) nikdy nikoho nenapadla takovahle ptakovina.

    Tohle cele je dilo jednoho mysliveckeho choreho mozku, ktery uz na "obranu Zlatniku" kdysi strilel po horolezcich, propichaval pneumatiky na autech padackaru atd.

    Budeme se snazit s tim neco udelat "oficialni" cestou - jak psal Petr, kdokoliv ma zkusenosti ci know-how a chtel by prispet aspon radou, ozvete se nam!

  • 5 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 21.02.2010 * 21:55

    Tosan: jo, pokud nebude zbyti, tak asi nezbudou nez obstrukce.

    Ad 3) bohuzel z lonska se poucili, ze zakazat litani nemohou a letos uz se "zakazuje užívání ploch ke vzletům a přistáním sportovních létacích zařízení na předmětném území", coz uz neni rozporne jako loni:(

    Zitra budeme vedet jestli to pujde jmenem LAA.

  • 6 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: DejFF (+12) (-25) | Zasláno: 21.02.2010 * 21:55

    Jasně Scorpi chápu. Tak až příjdou na řadu radikální řešení, typu chodit dokolečka po přechodu tak dejte vědět. Prozatím nejsem nic platný. :-)

  • 7 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Tosan (+0) (-0) | Zasláno: 21.02.2010 * 22:22

    no ještě by to chtělo katastrální mapu oblasti a pronájem ploch za účelem startů a přistání SLZ od majitelů. Pak je to na soud když si pronajmeš něco co ti jinej chce zabránit za tím účelem používat :-) Jo a na konkrétní osobu přípravit něco podle trestního zákoníku (ten je ve vyřizování rychlej) každej řeší primárně osobní problémy místo obecných veřejně ne/prospěšných. Bojím se že nic jiného než obstrukce, ve chvíli kdy bylo zahájeno, nepomůžou...ale držím palec ačkoliv jsem tam nikdy nelítal. Pavel

  • 8 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 21.02.2010 * 22:27

    pozemky nema soukromy majitel, je to statni (pozemkovy fond, ten je take ucastnikem rizeni). Kdyby nekdo vedel, jak by sla ta startovacka pronajmout/koupit, tak sem s tim:)

    S tim trestnim zakonikem je to zajimava idea:-D

  • 9 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Tosan (+0) (-0) | Zasláno: 21.02.2010 * 22:34

    Škorpi, to snad zařizuje úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (http://www.uzsvm.cz/), zkusit se obrátit na místně příslušné oddělení by mělo být otázkou pár telefonátů....jo přiznávám nemám rád když někdo využívá úřadů pro prosazení vlastních zájmů -pokud to nejsou moje :-) ) Pavel

  • 10 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 21.02.2010 * 22:53

    Celé je to docela velký výsměch společenským pravidlům a legislativě, který loni zafungoval jen kvůli tomu, že někdo měl "odvahu" to navrhnout, nikdo neprotestoval a tak na to úřad bez zájmu lupnul razitko.

    Petrch: Jedná se o celkem běžnou problematiku, se kterou se v různých formách potkává zejména každý vlastník "nemovitostí, luk, polí a lesů." A není třeba to zužovat na konkrétní problém myslivci-paraglidisté. Varianty jsou různé, průběh vždy stejný, včetně práv a povinností zúčastněných. Pochybuji, že v lokalitě nejsou lítači, co by se toho uměli ujmout, stejně tak, že by toto mělo být primární náplní práce LAA, nebo Svazu PG.

    V tomto případě se asi jedná o osobní averze, nebo střet dvou zájmových skupin na státním pozemku. Princip správních řízení je v tom, že mohu za místní kroužek ochránců přírody klidně požadovat, aby turisté při výstupu na Zlatník chodili po rukou, neboť to prospívá množení piraň v Amazonce a pokud se za turisty ve správním řízení nikdo formálně neozve, tak mohou klidně začít trénovat... ;o) Správní orgán to s šetřením účelu přehánět nebude. A pak už stížnosti nebudou nic platné...Pokud se ozvou, tak je to o důkazech. (P.S. Kdo se ozval loni za PG v průběhu správního řízeni??? Kdo se ptal jaká zvěř tam žije? Čím ji padáčkáři ubližují? Kde jsou k tomu čísla a důkazy? Proč zrovna OD -DO)? ) Tzn. V tom případě by myslivci už museli dokazovat oprávněnost svého návrhu a začalo to být o něčem reálném.

    Ukázka vzorového, podobného řízení třeba zde:

    http://www.polanka.cz/uploadedfiles/_375d376a-703b-4e5c-865f-60ec175ff5d1__honitba.pdf

    Vypadá trošku jinak, že? A bylo to jen o tom, že modeláři se starali a správní úřad to zdravým rozumem zkoumal.

  • 11 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: anton (+72) (-36) | Zasláno: 21.02.2010 * 22:53

    Jen taková drobnost, nepovolit vzlet a přistání SLZ může jen majitel pozemku. A to Město není, jestli se nepletu. Takže podat nějakou obecnou námitku? I když nejsa účastníkem řízení... tak bych to zkusil přes obecné zneužití pravomoci veřejného činitele, konkrétního úředníka. Mělo by to trvat delší dobu, myslím :) i když je fakt, že to může skončit obecným zákazem vzletu a přistání od majitele, což je Pozemkový fond ČR, ale to jsou Pražácia ti mají snad rozum.

    Další věc je, jak by se tvářil PF ČR na oficiální povolení vzletu/přistání SLZ pro LAA, tedy organizace ver. organizace. Další možnost požádat PF ČR o nájem parcely 587/25 v katastru České Zlatníky (okres Most);708739 viz mapa http://nahlizenidokn.cuzk.cz/Mapa.aspx?typ=Parcela&id=122824508, kde se nachází startovačka.

  • 12 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 21.02.2010 * 22:55

    Mourek: Ahoj, ve věci Zlatník jsem se již dost hystericky vyjadřoval loni na stránkách PG Krupka. Pravděpodobně tam bylo zanedbáno to prvotní, a to vycházet dobře a dohodnout si pravidla s potřebným člověkem, nebo jinou zájmovou skupinou. Teď už je základem jen společný, aktivní přístup a důslednost. Papírová válka se nedá vyhrát, pokud dotčení nejsou ochotni papírovat. Neznám podrobnosti kolem celé věci (pozemky jsou státní, kraje, města???, ve správě Lesů ČR???), ani situaci na místě (jezdíte tam předsedovi myslivců přes pole, leze se tam mimo turistickou cestu, fakt tam nějakou zvěř plašíte, nebo se bojíte do něčeho, někoho píchnout na úřadech??), ale co se týká LAA, tak bych na ni nespoléhal, nechce tam lítat ona, ale místní lítači. A také bych nedoufal, že má vůli a schopnosti nějaký lokální spor řešit. Takže, pokud máte oficiální organizaci (třeba občanské sdružení), stačí reagovat, protože účastníkem řízení je ten, kdo se za něj považuje, dokud se nedokáže opak !!! Na té nástěnce je to kvůli tomu, aby se všichni mohli přihlásit!!!!!!! (...a nevím jak prokázat, že LAA, nebo jiná PG organizace účastníkem není...někdo, proti komu je vyhláška určena může jen těžko nebýt účastníkem řízení). I pokud by se jako účastníci řízení přihlásilo jednotlivých 500 paraglidistů, co chtějí letos lítat na Zlatníku, tak si je dovedu jako účastníky dobře představit, včetně povinnosti úřadu k rozesílání dopisů a řešení nákladů řízení. ;o) Pokud nemáte sdružení, tak si jej založte, je to za pár dnů vyřízené. Kontaktujte případné další zájmové skupiny, ať je vás víc (turisti, modeláři, horolezci, nevím, kdo tam všechno chodí...)

    S rušením místní zvěře nevím, jak to je, v tom se nevyznám, ale pokud se jedná o zjevný nesmysl, tak se složte na znalecký posudek k této věci, nebo jej požadujte po správním orgánu, a garantuji, že než spor proběhne instancemi a odvoláními, tak je po sezoně. A pokud by místní úředníci využili práva vyloučit odkladný účinek do rozhodnutí sporu, tak už tím čelí nějakým rizikům. Ono schvalovat na Městském úřadě požadavky, proti kterým nikdo neprotestuje, nebude to potenciálně větrat X nadřízených orgánů, řešit sporné kompetence různých institucí a lidská práva, v důsledku nepůjde o žádné náhrady škod a nákladů řízení...tak to je brnkačka pro dva řadové úředníky...A fakt je nesmysl kolem takové věci chodit bezmocně po špičkách...

    Podobné případy je nutné důsledně podchycovat, aby nevznikal nějaký precedens, jinak si za chvíli budeme poskakovat s padákem jen na vlastních zahradách a já si ani nebudu moc jít pouštět draka na vlastní pole, abych tam neplašil zajíce a nebyli na podzimní povraždění od myslivců příliš rychlí a trénovaní. V případě, že tam dochází k něčemu podezřelému a protiprávnímu (třeba vylučování zjevných účastníků řízení), je třeba jít cestou stížností, správních žalob a požadavků na náhrady škod a nákladů řízení. Jiná cesta prostě není. A pokud se bavíme o "mocích", tak jediná moc myslivců zatím spočívala v pár korunách a napsání jednoho papíru...a co tím zjevně dokážou...

  • 13 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 21.02.2010 * 23:08

    wilibald: to "vzorove" rizeni vypada dobre, diky za odkaz!

    Jinak k LAA - neni to o spolehani, je to o tom aby se jednalo jmenem LAA. To ma myslim vetsi vahu.

    Jinak loni byl problem, ze v dobe kdy rizeni bezelo o tom nikdo nevedel, v tichosti si to poresili mezi sebou. A letos se take nenamahali prizvat LAA (i kdyz o tom uz z lonska vedeli, ze by meli).

  • 14 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 21.02.2010 * 23:19

    To už je na LAA, zda do toho chce skočit. Každopádně by se tam měl do termínu někdo písemně ozvat a prohlásit se za účastníka řízení.

    Oslovovat musí jen některé subjekty (třeba majitele pozemků).

    Dále už může:

    (1) Nestanoví-li zákon jinak, jsou účastníci oprávněni navrhovat důkazy a činit jiné návrhy po celou dobu řízení až do vydání rozhodnutí; správní orgán může usnesením prohlásit, dokdy mohou účastníci činit své návrhy.

    (2) Účastníci mají právo vyjádřit v řízení své stanovisko. Pokud o to požádají, poskytne jim správní orgán informace o řízení, nestanoví-li zákon jinak.

    (3) Nestanoví-li zákon jinak, musí být účastníkům před vydáním rozhodnutí ve věci dána možnost vyjádřit se k podkladům rozhodnutí; to se netýká žadatele, pokud se jeho žádosti v plném rozsahu vyhovuje, a účastníka, který se práva vyjádřit se k podkladům rozhodnutí vzdal.

    Viz. Správní řád ČR

    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/spravni_rad/

    Je to jen o tomhle "návodu"...a není třeba hledat nějaké kličky a jiná řešení.

    Asi bych jako první navrhoval odklad (ne od 1.3.) a požadoval ať myslivci doloží, že to od 1.3. musí být.

    P.S. stejně nevím, jak to podle Správního řádu chtějí stihnout.

  • 15 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 21.02.2010 * 23:36

    wilibald: ano, presne to je v planu, stat se ucastnikem rizeni dle tohoto paragrafu spravniho radu.

    Jinak v tom dokumentu je datum 1.3. a 1.4. - 1.3. je podle mne chyba, vzhledem k tomu ze termin rizeni je do 5.3.

  • 16 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 21.02.2010 * 23:47

    Ještě znění ze Zákona o myslivosti k této věci.

    § 9 odst. 3 zákona 449/2001 Sb

    (3) Na žádost uživatele honitby může orgán státní správy myslivosti, zejména v době hnízdění, kladení a odchovu mláďat nebo provádění lovů, nařídit přiměřené omezení nebo i zákaz vstupu do honitby nebo jejích částí, omezení jízdy koňmi a tažnými psy a omezení jiných sportovních nebo zájmových činností. Uvedená opatření se nevztahují na hospodářskou činnost vlastníků, popřípadě nájemců honebních pozemků.

  • 17 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 21.02.2010 * 23:53

    A tady je dokonce návrh, kde nikdo neprotestoval a stejně neprošel.

    http://www.kravare.cz/files/kravare/uredni-deska/140_2009-07-07%2008:37:29.doc

  • 18 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Nuhla (+0) (-0) | Zasláno: 22.02.2010 * 17:15

    Nějaké zkušenosti s touto problematikou bude mít Dalibor Carbol z ELspeeda, v Beskydech řeší tyto věci často. kontaktuj te ho. více na elspeedo.cz

  • 19 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Jirina (+0) (-0) | Zasláno: 23.02.2010 * 00:10

    Hoj, Zlatník je úplně mimo mně, ale pracuji na PF ČR, zkusím zítra v práci zjistit možnosti dalšího postupu. Pronájem by nemusel být až takový problém, ale zjistím to přesně u kolegů, co se tím zabývají.

    Dobrou Jiřík

  • 20 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Braba (+58) (-7) | Zasláno: 24.02.2010 * 21:20

    To Jirina: Máš prosím nějaké informace o tom pronájmu? Pošli info na michal.brabenec (zavinac) gmail.com

    Díky

    Brába

  • 21 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 24.02.2010 * 21:31

    Braba: Jirku uz jsem kontaktoval, informace mame (Jirko dik:)

  • 22 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Jirina (+0) (-0) | Zasláno: 25.02.2010 * 16:43

    to Brába: Info jsem poslal Scorpimu na mail, domlouval jsem se s ním. Pokud chceš vědět co jsem posílal mu, není problém ti to hodit na mail. V jaké je to fázi jednání nevím. Měj se Jiří

  • 23 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 05.03.2010 * 20:41

    Tak jen krátká informace k vývoji situace - do řízení se za padáčkáře protlačila LAA a PG Krupka. Bylo dohodnuto oficiální jednání všech účastníků koncem příštího týdne na magistrátu. Bude to jistě zajímavé:)

    O dalším vývoji budeme informovat.

    Všem kteří přiložili ruku k dílu nebo přispěli radou patří dík, protože bylo potřeba se v situaci rychle zorientovat a podniknout rázné kroky, jinak by asi bylo opět rychle rozhodnuto o zákazu bez naší účasti.

  • 24 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: merlin2 (+0) (-0) | Zasláno: 14.03.2010 * 16:15

    Celá problematika už byla projednána a argumentována na nejvyšších zákonodárných místech. Detailně je to vypsáno v :

    Nález Ústavního soudu Jménem České republiky

    Ústavní soud rozhodl dne 13. prosince 2006 v plénu ve složení Stanislav Balík, František Duchoň, Vlasta Formánková, Pavel Holländer, Ivana Janů, Vladimír Kůrka, Dagmar Lastovecká, Jiří Mucha, Jan Musil, Jiří Nykodým, Pavel Rychetský, Miloslav Výborný a Michaela Židlická o návrhu 51 poslanců Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a 21 senátorů Senátu Parlamentu České republiky na zrušení § 9 odst. 2 a 3, § 17 odst. 6, § 18 odst. 4, § 21 odst. 1 písm. e), § 26 odst. 1 části věty za středníkem, § 27 odst. 1, § 31 odst. 1, 2 a odst. 6 písm. a), § 55 odst. 1 až 3 a § 69 odst. 1 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákonů č. 320/2002 Sb. a č. 59/2003 Sb.,

    takto:

    Návrh se zamítá.

    Jedinou možností je, aby vlastník pozemků zrušil honební právo na vybraných pozemcích a to s tímto odůvodněním:

    Vlastník honebního pozemku má proto podle Ústavního soudu nárok, aby byl jeho pozemek za nehonební prohlášen buď z důvodu nutnosti chránit jiné ústavně zaručené právo vylučující svou podstatou právo myslivosti (například smýšlení vlastníka podle čl. 15 odst. 1 Listiny), nebo v situacích, kdy přestane být jinak legitimní omezení vlastníka z důvodu práva myslivosti proporcionální, například tehdy, pokud důvod na straně vlastníka spočívá v povaze využívání pozemku ke specifické podnikatelské činnosti, která by byla honebním užíváním pozemku výrazně omezena (využívání pozemků k účelům výzkumným a vývojovým apod.).

  • 25 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 14.03.2010 * 19:10

    To merlin2: Ahoj, tenhle judikát je bohužel naší věci nijak nepomáhá. Týká se zejména situací, kdy ti chtějí myslivci řádit na tvém vlastním pozemku a omezovat tě..

    K § 9 odst. 3 zákona 449/2001 Sb tam víceméně říkají:" Když máš jako vlastník nějaký problém, tak si máš zařídit, aby tvoje pole nebylo v honitbě. Pokud si to nezařídíš, tak jsou následná omezení víceméně O.K." Nic víc...

    K omezování jiných osob (náš případ) jsme s právníkem nic nenašli, ani, že by podobná věc někdy byla u správního soudu.

  • 26 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: merlin2 (+0) (-0) | Zasláno: 15.03.2010 * 11:49

    To wilibald: Na základě příslušného zákona a rozboru z dříve citovaných orgánů mě napadlo ještě jedno řešení. Od PF koupit startovačku. Pak ze zákona, pokud dojde ke změně vlastníka, zaniká právo honitby na příslušném pozemku k 31.12. příslušného roku, a pokud dojde ke změně vlastnictví 10% honitby a výše, ke stejnému datu zaniká honitba.

  • 27 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 17.03.2010 * 16:30

    Na jednání v Mostě minulý týden byla s myslivci dohodnuta pravidla za kterých se bude moci na Zlatníku létat.

    Až nám z magistátu oficiálně potvrdí vyjmutí létání na PG ze zákazu, tak tato pravidla ihned zveřejníme.

  • 28 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 19.03.2010 * 11:11

    Dnes Magistrat Mostu rozhodl ve spravnim rizeni ohledne zlatniku - dulezitou cast vykopirovavam nize. Je to to nejlepsi co se nam podarilo dohodnout. Vy kteri letate na Zlatniku, prosim dusledne dodrzujte nize uvedena pravidla. A chovejte se slusne k myslivcum, osobni spory nam k udrzeni litani na kopci nepomuzou.

    * Výstup na startoviště a veškerý pohyb osob je možný pouze po červené turistické značce. Přístup po asfaltové cestě přes sedlo a kolem krmného zařízení je zakázán.

    * Lety nebudou prováděny v době před 9.00 hod. a po 18.00 hod. místního času.

    * Auta nebudou zajíždět na zatravněné plochy ani polní a lesní cesty. Parkovat je možné na parkovišti u hřbitova (50°30'43.5"N, 13°42'10.0"E).

    * Piloti letící na sportovním létajícím zařízení musí v prostoru skalního masívu na západní straně kopce, severně od čáry určené rovnoběžkou 50°30'59.5"N udržovat min. odstup 50 m od terénu . Jedná se o skály na západní straně kopce směrem k městu Bílina.

    * Piloti ani další osoby zúčastněné na provozu paraglidingu nebudou na sebe pokřikovat. Pro komunikaci mezi piloty za letu se budou používat radiostanice.

    * Na místě startu a přistání nebudou odhazovány odpadky, PET lahve apod..

    * Piloti a osoby, které byly přistiženy při porušování ustanovení této dohody na vyzvání myslivecké stráže předloží osobní doklady. V případě pocitu neoprávněného jednání ze strany Mysliveckého sdružení České Zlatníky kontaktují hlavního inspektora provozu PG a předsedu Mysliveckého sdružení České Zlatníky. Kontrolující zástupce mysliveckého sdružení je povinen prokázat se průkazem myslivecké stráže. Všichni zúčastnění mají povinnost chovat se v souladu se zákonem 449/2001 Sb., o myslivosti, a to zejména §9 a 14.

    Zlatník je vymezen kružnicí o poloměru 600 m se vztažným bodem 50º 30' 56.29" N 13º 42' 55.81" E

    ---

    pro vas kteri neznaji zlatnik tak dobre, jeste mapka kudy se dostat na cervenou turistickou cestu (vede az na start) od parkoviste u hrbitova: mapy.cz

  • 29 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 19.03.2010 * 11:43

    A ještě doplním - Zlatník se nachází v ATZ letiště Most - pokud tam pojedete létat, před startem je nutné zavolat na číslo 606 659 775 (pan Václav Pecka, řídící letového provozu v Mostě) a ohlásit že tam budete létat, aby o vás vědeli.

  • 30 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 19.03.2010 * 15:17

    Pro dokreslení situace:)

    1) výstup nahoru pouze po té červeně vyznačené cestě (od hřbitova podél hlavní silnice je to zpevněná neznačená cesta, pak už turististická červeně značená stezka) - je teď docela prosekaná a pohodlná.

    2) nahoru NECHODIT po té fialově vyznačené cestě zadem (je to i delší).

    3) NEZALÉTÁVAT do fialově zbarveného prostoru nad skalami s menším než 50metrovým odstupem od terénu

    4) přistání na loukách blízko auta

  • 31 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: mourek (+11) (-0) | Zasláno: 20.03.2010 * 09:30

    Nazdar Scorpi. Chtěl bych tobě i všem zainteresovaným a angažovaným jedincům moc poděkovat za úsilí a iniciativu. Dopadlo to mnohem líp, než bych si vůbec kdy dokázal představit! Díky M

  • 32 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 20.03.2010 * 13:47

    mourek: Rádo se stalo :-) Angažovala se v tom kromě Petra a mě také LAA (Honza Hájek byl s námi na jednání) a dost práce na tom udělal taky Brába. Podporovali nás kluci z PG Krupka, jejímž jménem jsme vstoupili do jednání. A pak ještě několik dalších v téhle věci pomohlo. Dík patří i všem kdo přispěli názorem a radou v téhle diskusi a koneckonců, kdyby sis nevšiml že to tam visí, tak už by se toho asi moc udělat nedalo...

    Ještě nás několik "preventivních" kroků čeká - založili jsme na to občanské sdruženi PG Středohoří. Brzy uděláme ustavující VH, všichni fandové Zlatníku budou vítáni:) Termín dám vědět.

    A těším se co nejdřív na Zlatníku ;)

  • 33 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 24.03.2010 * 13:27

    Ustavujici Valná hromada o.s. PG Středohoří bude v pátek 26.3. od 19:00 v restauraci u Kroka na Vytoni www.mapy.cz

    Všichni příznívci Zlatníku kteří se chtějí stát členy a zůčastnit se, jsou zváni:)

    Kdokoliv se chce stát členem o.s. a nezůčastní se v pátek VH, nechť do pátku do 18 hod pošle přihlášku mailem na poletani zavinac gmail tecka com (jméno, příjmení, rodné číslo).

    Stanovy o.s. PG Středohoří jsou zde http://d.meteoweb.cz/stanovy.pdf

  • 34 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Radomil (+0) (-0) | Zasláno: 26.03.2010 * 13:00

    Já jsem taky myslivec. Ti lidé mají pronajaté pozemky od majitele( možná by bylo dobré zjistit majitele a jednat přímo s ním) pro výkon práva myslivosti. Vstup na tyto pozemky a provoz jiné činnosti nemají právo upravovat. To smí pouze majitel a MěÚ na žádost . Běžně v praxi se pohyb a činnost omezuje pouze v období kladení mláďat( květen) a kvůli bezpečnosti lidí v době říje ale to spíš na horách pro lov jelení zvěře. Poku je Zlatník přírodní rezervace popř. chráněný krajiný útvar pohyb je upraven zákonem. Lze tam pohyb upravit i z důvodu výskytu ohroženého druhu zvěře. Myslivci ze Zlatníku jsou lumpové, kterým z principu nejde o zvěř ale vadí jim lítači. Pokud je Zlatník vlastnictvím Mě Ú je jasné proč jdou myslivcům na ruku. Myslivci jim totiž platí za pronájem honitby a nejsou anonymní jako mi. Myslivci nemají pronajmutý pozemek, ale pouze platí za to, že na určitém území smí provozovat právo myslivosti(starat se o zvěř, lovit tuto zvěř a činnosti s tím související). Na nic dalšího nemají právo. Rozhodnutí o vstupu a provozování jiných činností má právo rozhodovat pouze majitel pokud to zákon neupravuje jinak v této lokalitě. To je asi tak zhruba vše, co já můžu k tomu dodat.

  • 35 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: Radomil (+0) (-0) | Zasláno: 26.03.2010 * 13:08

    Do toho jednání lze vstoupit i jako LKR. Hlavně je třeba vstopit do jednání né později než 30 dní od vyvěšení upozornění o probýhajícím jednání . Pak je již pozdě a nemusí s vámi nikdo jednat.

  • 36 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 04.04.2010 * 21:24

    Včera mě volal myslivec že na Zlatníku je kdosi připraven na startu, bylo cca. 19 hodin. Dohodnutá pravidla ovšem omezují létání do 18 hodin, tak pozor na to! Prosím ty co tam chodí létát aby si přečetli a dodržovali pravidla (viz výše v této diskusi), jinak budeme mít co nevidět problém létání na Zlatníku udržet.

  • 37 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: kkaarreell (+0) (-0) | Zasláno: 05.04.2010 * 09:02

    Tak me napada, jsou ta pravidla k precteni i na nejake tabulce primo na Zlatniku?

  • 38 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 05.04.2010 * 10:16

    Zatim nejsou, ale planujeme vyrobit nejakou ceduli na startovacku kde budou pravidla napsana

  • 39 RE: zlatník v ohrožení
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 11.03.2011 * 11:24

    Lonska pravidla pro litani na zlatniku se dle vyjadreni Magistratu Most osvedcila a jejich platnost byla prodlouzena do roku 2014. Vice zde: http://svazpg.cz/component/content/article/76-info-obecne/445

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: