FÓRUM PGweb


[Téma] Kleť u Českých Budějovic

Kleť u Českých Budějovic
Autor: Sicky (+0) (-0) | Zasláno: 17.03.2010 * 19:38

zdravím , nedávno jsem něco zaslechl o obnovení či nové startovačce na Kleti ... má o tom někdo víc info ? díky ??

2 příspěvky
shlédnutí: 3193
  • 1 RE: Kleť u Českých Budějovic
    Autor: Jendewr (+0) (-0) | Zasláno: 06.05.2020 * 20:16

    Po 10 letech odpověd na komentář je asi nesmysl, ale i tak se zeptám třeba má někdo aktuální informace... kde byla na Kleti startovačka ? a šla by znovu zprovoznit ? rád se zapojím do řešení kdyby měl někdo zájem :)

  • 2 RE: Kleť u Českých Budějovic
    Autor: osmera (+7) (-1) | Zasláno: 11.05.2020 * 12:02

    mnoho a mnoho let zpatky tam byla rogalisticka rampa, casove uplne presne nevim, ale jako male dite ze skolnich vyletu ji pamatuju (deti nelezte na ni nebo spadnete), takze 80 leta (odhadnul bych rok 84). Dokonce se tam i konalo mistrovstvi republiky na rogalech. Pak ta rampa postupne pustla, okoli zarustalo a odhadem tak v roce 2000 uz to bylo uplne zpustle, takze uz ani lesenari tam nestartovali. Jestli tam nekdy nekdo startoval na PG to nevim, nekdo odletel z louky u Krasetina. Z vrcholu asi nikdo protoze v dobe kdy tam litali rogala tak PG jeste nebyli a nebo byli tak malo vykone ze se nima nedalo a v okamziku kdy uz PG mohli odletet tak to uz asi bylo zarostle.

    (ty datumy ber z rezervou, v te dobe jsem se o tento sport nezajimal ani nahodou, takze mohu byt klidne o nekolik let posunutej.)

    Vim ze nekdo neco lehce natukaval ohledne moznosti s lanovkou a tak, ale byl pry hned problem na CHKO takze ani k nejakemu skutecnemu jednani nedoslo.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: