FÓRUM PGweb


[Téma] Všechov - GAME OVER

Všechov - GAME OVER
Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 23.09.2010 * 14:14

Letiště Všechov je v současné době v procesu změny vlastníka a je velmi vhodné počítat s tím, že v sezóně 2011 nebude možné používat ho jako startoviště. O budoucím využití prostor není nic známo, nicméně ze strany kupujícího jde o investici velkou, kterou bude jistě chtít co nejdříve zužitkovat a vlekání se stane buď technicky, či jinak nemožným, nebo v lepším případě možným za platbu, která bude korespondovat s náklady kupujícího na pořízení letiště.

Asi není sporu o tom, že startoviště Všechov bylo velmi významé, v roce 2010 na něm proběhlo 11% českých letů z ČPP (414 kusů), což je navíc odhadem nanejvýš 40% skutečného (neevidovaného provozu). Především se také jednalo o jediné slušné startoviště pro velkou „spádovou oblast“ ČR, navíc využitelné po celý rok, na různé směry větru, i k rekordním přeletům, potřebám výcviku a létání tandemů.

V této souvislosti bych rád požádat o jakékoliv návrhy, nápady, teoretické možnosti ohledně možného nahrazení Všechova jinou plochou v lokalitě, tzn. hledají se všechny náměty na novou vlekací plochu(y) alespoň trochu blížící se kvalitám Všechova - dostupnost od Phy, Plzně, Budějovic a D1, délka, kvalita povrchu, možnost provozu více vleků atd. Na Táborsku už místní prováděli usilovné pátrání, ale prozatím vytipované plochy jsou nanejvýš v kategorii „použitelné k vleku“.

Každý nový námět je užitečný.

1 příspěvek
shlédnutí: 2649
  • 1 RE: Všechov - GAME OVER
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 17.03.2012 * 18:02

    Po delší době info o situaci se Všechovem. Letiště je stále v majetku armády. Dříve zmiňovaný prodej nebyl realizován, jednalo se o produkt jakýchsi podnikatelsko-spekulativních her a událost skončila jen propadnutím milionové kauce.

    Armáda letiště stále nabízí, s postupným snižováním ceny. Aktuálně bylo bez úspěchu skončeno další kolo a nezdá se, že by sezona 2012 mohla být ohrožena.

    Včera proběhlo první vlekání, takže nezaváhejte, statisticky nejlepší všechovské podmínky bývají v dubnu a občas nějaký den v srpnu... ;o)

    Průběžné informace o prodeji Všechova na

    http://www.facebook.com/pages/Leti%C5%A1t%C4%9B-V%C5%A1echov/226387417448932?ref=tn_tnmn

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: