FÓRUM PGweb


[Téma] Loučky v okolí Mirošovic

Loučky v okolí Mirošovic
Autor: holen (+0) (-0) | Zasláno: 23.06.2014 * 09:23

Ahoj, dolétal jsem kurz a tak bych jako naprostý zelenáč rád pokračoval v tréninku startů/přistání na nějaké vhodném kopci/loučce v blízkosti mého bydliště. Jsem od MIrošovic, sjezdil jsem v okolí už pár lokalit, ale buď je to nevhodně zalesněné nebo jsou v okolí osázená pole či dráty. Můžete prosím někdo něco poradit v této lokalitě či okolí řekněmež do 20km?

6 příspěvků
shlédnutí: 3273
  • 1 RE: Loučky v okolí Mirošovic
    Autor: jebaloto (+53) (-44) | Zasláno: 23.06.2014 * 18:56

    Ahoj, asi všichni vědí, kde Mirošovice jsou, ale já si je našel u přípoje silnice z Budějovic na D1. Pokud to je správně, tak to okolí obvykle jen projíždím :-/.

    Na téhle straně Prahy znám kopce v okolí Berounky, ale to není pro zelenáče nic vhodného.

    Určitě mrkni na Všetaty (JZ), podle mě nejlepší tréninkový terén s možností posváhnutí. Bohužel tam podmínky jsou jen párkrát do roka a předpověď síly větru se celkem často výrazně netrefí.

    Jeviněves (JV) je na trénink taky ok, ale to už si při výšlapech mákneš.

    Obě loučky bývají o víkendech dost plné a lepší jsou beztak v méně termických obdobích. Dá se ale přijet hodně brzo ráno ;-)

    Hodkovice (Z) jsou dál, ale prostoru je hafo a na trénink opravdu spoustu místa aniž by ses pletl. Dá se trénovat kus níž pod silnicí i za silnějšího větru poměrně bezpečně. Jako bonbónek si můžeš i vylézt na hranu a posváhnout.

    Zvaž zajet na Ranou (SZ, JV je menší louka) je taky super, posekaná obrovská louka trénink hodně zrychlí. Fouká tam často, jen bacha, aby ses nepletl rogalistům při přistání (jen SZ).

    Určitě bych se mrkl v okolí. Zpočátku považuju za dobré trénovat vzlety (i 3 m kousek nad zemí stačí) a groundhandling. Jakákoliv mírně nakloněná loučka na návětrné straně a bez větrolamů je ok.

  • 2 RE: Loučky v okolí Mirošovic
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 23.06.2014 * 19:20

    Kdysi (hodne) davno jsme vytahli padak na tehle dvou mistech: http://mapy.cz/s/adUl

    Jsou to loucky na zapadni a jihovychodni vitr. Vubec netusim jak to tam vypada ted, ale podle letecke mapy by to mohlo byt stale ok. Na povodeni padaku nad hlavou by to melo stacit. Pozor hlavne na te JV louce pri predpovedi silnejsiho vetru, predpoli tam neni uplne ciste, muze to tam byt turbulentnejsi.

    Nicmene, jak pise Petr, Jevineves nebo Vsetaty a hlavne Rana pri zapadnim vetru je na trenink k nezaplaceni :)

  • 3 RE: Loučky v okolí Mirošovic
    Autor: holen (+0) (-0) | Zasláno: 23.06.2014 * 21:46

    Super, díky moc!

  • 4 RE: Loučky v okolí Mirošovic
    Autor: pruner (+0) (-0) | Zasláno: 24.06.2014 * 13:54

    Ahoj! Na suprové povodění padáků se hodí prostorná Pitkovická stráň (u Čestlic, tedy po D1), směr skoro jih (JJZ). Jinak v okolí jsou bezva kopce: Cukrák (při troše šikovnosti velkolepé lítání, ale ze začátku si nech poradit), Karlík (totéž), Staňkovka (bývalá rogalistická záležitost), Zadní Třebáň (problematická) a srandovní tzv. Velký kopec u Dolních Břežan (Kamínek) na SV, pozor na dráty! Martin

  • 5 RE: Loučky v okolí Mirošovic
    Autor: holen (+0) (-0) | Zasláno: 24.06.2014 * 14:24

    Ty Pitkovice zní super, to bych i měl při cestě z práce, jen tak hodku dvě potrénovat. Zajedu pohledat. Díky moc. Dneska jedu obhlédnout ty Cerčany, když nebude moc bouřit, jak slibují.

  • 6 RE: Loučky v okolí Mirošovic
    Autor: pyro (+14) (-1) | Zasláno: 24.06.2014 * 17:07

    Ty kolempražské kopce Cukrák (Mokropsy), Staňkovka, Karlík, Třebáň bych opravdu minimálně poprvé doporučoval s někým, kdo tam má něco nastartováno / nalétáno. Jsou to poměrně malé starty a zejména když nefouká přímo na komoru, dokážou pěkně pozlobit. ...jako např. tady

    a tady
    Aktéři zajisté prominou mou troufalost ;)

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: