FÓRUM PGweb


[Téma] Cecemín umístění Meteostanice

Cecemín umístění Meteostanice
Autor: Fany (+6) (-0) | Zasláno: 01.12.2014 * 23:07

Hledá se místo, kde by bylo možné umístit webkameru s metostanicí. Nejlépe co nejblíže ke startovačce u Nedomic. Rád by jsem chtěl pro nás všechny co tu létáme, případně chtějí létat - sdílet aktuální informace o větru, teplotě a situaci na této startovačce.

Díky moc za pomoc.

Fany

tel:607@567@051

4 příspěvky
shlédnutí: 3340
  • 1 RE: Cecemín umístění Meteostanice
    Autor: Benour (+23) (-2) | Zasláno: 02.12.2014 * 11:24

    A co přímo na startovačce? Tak jako tak asi bude potřeba souhlas majitele pozemku, ne?

    Nevím jestli hledám správně (ve Všetatech mi katastr nechce najít tu parcelu - jde to jen v Přívorech, které jsou ale východněji), je to Václav Valsa?

    Škoda, že tohle neřeší LAA. Kolik máme startovaček, 107? Každý měsíc jednu webkameru (kromě už dost exponovaných, jako třeba Raná) s meteostanicí a za 9 let jsou pokryté všechny terény. Pořizovací cena asi OK, ale nevím jak s údržbou. Třeba by to pokryl ČHMÚ, kdyby jim LAA poskytovalo data .)

  • 2 RE: Cecemín umístění Meteostanice
    Autor: Fany (+6) (-0) | Zasláno: 02.12.2014 * 14:01

    Uvažoval jsem nad tím umístit sondu k startovačce, bylo by to nejideálnější řešení, problém je opravdu se stavebním povolením, souhlas majitele pozemku to bych raději tu stráň koupil a postavil to na černo. Navíc postavit tam sloupek by asi nebylo vhodné z důvodů profilu startovačky. Další úskalí je to ochránit to před vandaly. Proto preferuji lokace s co nejmenší možností přístupu a hlavně s připojením na el. Energii což dost razantně snižuje další náklady.

    LAA, která bojuje dle mého „o přežití“, tím ani nechci zatěžovat. Mám v paměti reakci ze začátku tohoto roku na dotaz - právě na podporu meteosond. Tak že pokud se nic nezměnilo a ono se opravdu nezměnilo – odpověď již znám. Musíme si pomoci sami.

    ČHMÚ, ten mě nenapadl, neb jistě by chtěli nějaké certifikace zařízení a jiné papírování pokud by mělo pustit nějaký ten chlup. Ale za dotaz na ČHMÚ to stojí.

    Volím cestu nejnižšího odporu a nákladů -spojení s nadšenci, kteří chtějí, jako já podpořit létání. Zatím jsem uvažoval o umístění sondy a využití lokací Tišice škola(4.2km), přímo na mém domě(4km), nebo Všetaty panelák(1.8). Zde mám velkou podporu místního providera Vše je bohužel daleko na to snímat tuto stahovačku kamerou. Navíc měření ovlivněné rotory střech není moc dobré. Nic méně jsem rozhodnut prozatím udělat betatest se sondou zatím bez kamery, umístěné na mém domě. Uvidím, jaké z toho budou výsledky....

    Díky za podporu

  • 3 RE: Cecemín umístění Meteostanice
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 02.12.2014 * 20:44

    Pár tipů na místo.. ( doufám že se to zobrazí ) : www.mapy.cz

    01 - nějaké JZD či co. Nejblíž k terénu, elektřina.

    02 - kaple. Asi bez proudu, památka?

    03 - nějaká stavení, těžko říct co je to zač.

    04 - asi vodojem, ale tam by asi musel být vysoký stožár ( je to za hranou )

    Takže asi nejvhodnější mi přijde ta 01..mají tam i nějakou nástavbu, konstrukci, na kterou by to třeba šlo umístit. Chtělo by to obhlédnout a zjistit komu to tam patří..

  • 4 http://cecemin.4fan.cz
    Autor: Fany (+6) (-0) | Zasláno: 19.06.2015 * 23:34

    Tak konečně vyřešeny snad všechny trable s meteostanicí a její reklamací. Nakonec jsem tedy umístil meteostanici na svém domě. Aktuální informace o větru najdete na http://cecemin.4fan.cz/. Těm, kteří hledají profesionální zpracování se předem omlouvám. Užíjte si létání...

    Fany

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: