FÓRUM PGweb


[Téma] Motorový paragliding - začátky

Motorový paragliding - začátky
Autor: ffonz (+0) (-0) | Zasláno: 01.02.2019 * 10:38

Zdravím všechny, až se tento rok oteplí, rád bych si chtěl projít kurzem motorového paragliidingu a začít létat. Už delší dobu koukám po nějakém vybavení, a potřebuji poradit od zkušenějších.

Pokud si chci pro začátek pořídit výbavu v celkové ceně 80 tisíc, kde nejlépe hledat a na co si dát pozor? Na internetu lidé nabízí paramotory celkem dost, jenže já nevím, na jaké hlavní faktory si dát pozor, podle jakých vlastností motoru se řídit a jak poznat, že je zboží které dotyčný nabízí bezpečné a funkční?

Děkuji všem

2 příspěvky
shlédnutí: 1584
  • 1 RE: Motorový paragliding - začátky
    Autor: LemoN (+9) (-1) | Zasláno: 02.02.2019 * 21:05

    Ahoj. Bez nejdriv do kurzu tam se vsechno naucis a budes umet trosku poznat co je ok a co uz ne dobrej instruktor ti to rekne.

    Tech 80sat je takova dost spodni hranice. Za min uz rozumne veci poridit nejde.

  • 2 RE: Motorový paragliding - začátky
    Autor: Robinsson (+1) (-0) | Zasláno: 05.03.2019 * 12:30

    Ahoj, já jsem prošel kurzem na motor lonské jaro, ale ještě předtím na podzim jsem si koupil padaček na ground handling a docela dost mi to dalo. A za to co jsem koupil jsem to pak prodal, ale netvrdím, že je to nezbytné.

    Určitě motor ani padák nekupuj předtím než projdeš kurzem. Nejdůležitější při vyběru je váha to rozhoduje jaký motor i padák, dále neméně důležité jak dostupný je servis a technické prohlídky pro daným motor v tvé lokalitě. 80tisic je si myslím celkem v pohodě. Já jsem koupil motor za 60 a padák asi za 7 s tím, že bude na 2 sezony ale vypadá, že vydrží ještě déle plus záložák asi za 2tisíce. Moc víc toho není potřeba. Maximálně nějaké doplňky.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: