FÓRUM PGweb


[Téma] Paragliding na zkoušku

Paragliding na zkoušku
Autor: Pieterle (+0) (-0) | Zasláno: 20.10.2019 * 13:53

Zdravím všechny. Paragliding mě už delší dobu láká a jednou mě tak napadlo, zda by bylo možné si ho (klidně i s nějakou přednáškou) vyzkoušet. Jednalo by se o nějaký menší kopec, kde by nehrozilo případné nebezpečí. Jsme skupina mladých akčních lidí, co má ráda adrenalinové zážitky. Asi je to špatný nápad, tak budu rád za shovívavost ;)

Děkuji

2 příspěvky
shlédnutí: 1700
  • 1 RE: Paragliding na zkoušku
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 20.10.2019 * 16:00

    Paragliding "na zkoušku" je možný v rámci jednodenního kurzu např.tady: http://www.macskola.cz/cs/kurzy-paraglidingu/15-jednodenni-kurz

    Nebezpečí hrozí už ve chvíli, kdy začneš cvičit starty, nemusíš vůbec letět a přesto si můžeš přivodit úraz. Kromě škol a jejich instruktorů nemá nikdo jiný pověření provádět výcvik a ani to nikdo jiný nedělá.

  • 2 RE: Paragliding na zkoušku
    Autor: osmera (+7) (-1) | Zasláno: 21.10.2019 * 15:39

    Urcite je to mozne, asi kazda skola paraglidingu to nabizi.

    Ja sam jsem to absolvoval protoze jsem chtel vedet jestli ma cenu vubec do kurzu jit.

    Neco jsem zaplatil, ale o tu cenu jsem pak mel levnejsi zakladni kurz (takze me to vlastne nic nestalo, ale kdyz bych videl ze to neni co jsem si predstavoval tak jsem zbytecne neplatil cely kurz)

    Probihalo to tak ze jsem se pridal k nejakemu zakladnimu kurzu, oni jiz meli za sebou prvni dva dny, tudiz jiz startovali kousek ze sedla, Pro me byla zakladni prednaska o kridle, postroji atd, absolvoval jsem s nima i nejakou teorii (clovek ma predstavu jak pak kurz probiha) a pak jsem udelal trochu behani na cvicne louce kde byl i prvni mini let (let je hodne velke slovo, proste jsem bezel s padakem nad hlavou z mirneho kopecku a na 3-5 metru me to poponeslo par centimetru nad povrchem.

    Pro prvotni predstavu o cem to je to staci a ja to mohu vrele doporucit.

    Jen teda nepocitej s nejakym realnym letem.

    Kdyz by jsi si chtel vyzkouset vice o cem to je, tak je mozne absolvovat i tandemovej let, ale to uz je vice penez a pochopitelne je to trosku neco jineho, protoze se o nic nestaras a muzes ziskat milny dojem ze to leti vlastne samo (tandemovy pilot je vetsinou velmi zkuseny, takze to vypada ze to musi zvladnout kazdy po 5 minutach :-)

    Samozrejme muze se ti stat ze to ze to pro tebe neni zjistis az v prubehu kurzu kdy jiz budete delat vyskove lety (skoro v kazdem kurzu nekdo takovy je kdo to neda).

    Kdyz kontaktujes libovolnou skolu v blizkosti tak ti jiste vyjdou vstric.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: