FÓRUM PGweb


[Téma] Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?

Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 25.01.2008 * 00:53

Vzhledem k tomu, ze se tu zacaly objevovat prispevky, ktere jsou ciste "komercni" - upozorneni na vyrobky ci prodejni akce od vyrobcu/prodejcu, vyvstala otazka jak s nimi zde ve foru zachazet.

Vadi vam komercni sdeleni zde foru nebo nikoliv? Pripadne v jake podobe by vam nevadila?

Me napada vytvoreni kategorie "Komercni sdeleni", ktera by byla vyhrazena pro tato temata a prispevky, takze by bylo na prvni pohled jasne o co jde. Nejake jine ci dalsi navrhy...?

26 příspěvků
shlédnutí: 3784
  • 1 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: jan_b (+0) (-0) | Zasláno: 25.01.2008 * 03:13

    Kdo by rozhodoval co je a co neni komercni?

  • 2 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: zdenka (+24) (-3) | Zasláno: 25.01.2008 * 07:52

    scorpi zatim je tu jen jeden dealer (i kdyz hodne agilni...a pusobici nejen na tomhle foru), takze se staci podivat na jmeno autora a clovek vi co ma pred sebou. Takze zatim netreba :-).

    Kdyby tu dealeri prevladli nad prostym lidem tak asi zavedeni rubriky "komerci" neni spatny napad bude-li nejake jasne kriterium pro prerazeni.

  • 3 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 25.01.2008 * 08:47

    souhlasim se zdenkou, maximalne bych wolfovi slusne vysvetlil, ze toto neni wolfovo forum. on to jiste jako seriozni prodejce pochopi :)

  • 4 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: jericho (+0) (-0) | Zasláno: 25.01.2008 * 08:58

    Mě nevadí, neskrývají se pod žádnou masku jakože o komerci nejde. Až když by toho bylo tak moc, že by to otravovalo při čtení nekomerčních příspěvků, zařadil bych kategorii komerční. A to jen z čistě praktických důvodů - čtivosti fóra.

  • 5 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 25.01.2008 * 09:33

    Jeste bych ho chvilku nechal radit jestli se neuklidni sam, pokud ne tak bych na jeho pocest pojmenoval novou kategorii Wolf a presouval bych tam vsechna ta "komercni sdeleni".

    jan_b: dovolim si odpovedet za scorpiho. Tim rozhodujicim elementem je vytribeny cit administratoruv, usmernovany "pravidly fora": http://www.pgweb.cz/forum/pravidla/

  • 6 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 25.01.2008 * 11:05

    jan_b: pokud bychom zavedli kategorii na komercni sdeleni, myslim, ze by sami siritele komercnich sdeleni vedeli co tam patri a co ne:) A pokud by objevilo komercni sdeleni jinde, tak je ukol pro nas administratory.

    Hranice je myslim vetsinou jasna - komercni sdeleni je reklama a propagace vyrobku ci sluzeb bez oduvodneneho kontextu diskuse. Takze prispevek "prisly sedacky SOL" nebo "vyprodej prileb" jsou komercni sdeleni, naopak uvedeni ceny padaky SOL v kontextu diskuse o cenach ceskych vs. zahranicnich padaku je v kontextu a nemyslim, ze by melo byt povazovano za komercni sdeleni:)

    zdenka: wolf je zde nejaktivnejsi, ale uz nejen wolf...zatim tedy vsechno nasi "partneri CPP" takze mame duvod k nim byt tolerantnejsi:-)

  • 7 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: navigator (+0) (-0) | Zasláno: 25.01.2008 * 18:17

    už to tu padlo - buď kategorii "komerční vzkazy" nebo mě napadá, že tu padla zmínka o připravovaném bazáru, možná i tam by byl vhodný prostor, ale zatím bych řekl, že se to dá vydržet

  • 8 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: jan_b (+0) (-0) | Zasláno: 30.01.2008 * 16:35

    Scorpi: me osobne reklama nevadi a at pocitam jak pocitam, tak se na tvuj dotaz vyslovili celkem 4 lidi (trem propagace nevadi a jeden byl pro samostatnou skupinu) presto jste presunuli nektere prispevky.

    Sorry chlapi, ale zatim to na me pusobi, jako ze to vadi hlavne vam a neumele jste se chteli skryt za nazory dalsich, coz vam nevyslo a bylo to znacne nesikovne.

    Mozna proste "ne" komercnim prispevkum mimo skupinu "komercni sdeleni" by stacilo... uz treba z titulu provozovatele fora.

    Osobne nemam nic proti samostane sekci pro komercni sdeleni a je mi jasne, ze to muze nekoho obtezovat, kdyz mezi diskuzi na neco podobneho narazi. Ja jsem celkem liberalni a kdyz neco cist nechci tak to proste nectu...

  • 9 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 30.01.2008 * 17:12

    jan_b: ano, mas pravdu, presunuli jsme to i pres to, ze se vetsina lidi zde vyslovila, ze jim to zatim vlastne nevadi. A mas take pravdu, ze to urcite resime vic nez ostatni uzivatele fora, koneckoncu kdo jiny by to mel resit vic nez my.

    Ale nemyslim, ze se potrebujeme za neco schovavat, koneckoncu vyse uvedena diskuse ukazala ze v zasade neni nikdo proti takovemu reseni, tak v cem je problem?:)

    Ber to proste jako prevenci a nastaveni pravidel - chceme znat nazory uzivatelu, ale konecne rozhodnuti co tady s tim provedeme je jen na nas.

    Nicmene pokud se objevi vice takovych, kteri by radsi meli prispevky komercniho charakteru zpet mimo samostatnou kategorii, slibuji ze zauvazujeme o tom vratit puvodni stav ;-)

  • 10 scorpi | Zasláno: 30.01.2008 * 17:12
    Autor: wolf_pg (+0) (-3) | Zasláno: 30.01.2008 * 17:27

    mně nevadí zařazení do "zvláštní kategorie" samo o sobě. spíše mně fascinovalo to, že někdo bude rozhodovat/rozhodoval o tom co je a co není komerční. mírně přehnáno: připomíná mi to cenzuru, přehrávkové komise. a děkuji nechci. toho jsem užil dost.

  • 11 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 30.01.2008 * 18:02

    wolf: divim se ze téma 'cenzury' se tu objevuje az ted;) sice myslim ze to srovnani kulha na obe nohy, ale jestli to tak chces nazývat, prosím;)

  • 12 scorpi | Zasláno: 30.01.2008 * 18:02
    Autor: wolf_pg (+0) (-3) | Zasláno: 30.01.2008 * 18:32

    hm. popravdě řečeno, byl jsem zaměstnán jinde. takže nový web je připraven ke spuštění. je to komerční sdělení nebo ne? ;-)

  • 13 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: jan_b (+0) (-0) | Zasláno: 31.01.2008 * 00:25

    scorpi: tema cenzury jsem nadhodil uz v prvni odpovedi na tvou uvodni otazku, sice jsem nevyslovil slovo cenzura, ale muselo to byt kazdemu jasne.

    Jinak nevim jak si prisel na to, ze jsem pro presunuti "komercnich sdeleni" zpet mezi fora... psal jsem, ze je mi to jedno... mozna si ty pod tim predstavis, ze to chci zpatky, ale ja tim myslim, ze je mi to opravdu jedno... neresim to, kde co je... ctu co me zajima a co chci cist... myslim, ze se tomu rika svobodna volba :-)

    Nespekuluju nad tim, jestli na zmeny mate pravo... to samozrejme mate, ostatne jak jsem to jiz psal v drivejsim prispevku!

    Spis jsem se podivoval nad zpusobem jakym jste to udelali... na jedne strane vas, jak aspon pises, zajima nazor ostatnich... na druhe strane, kdyz vsichni reknou, ze jim to vlastne ani nevadi a nekteri si to i celkem radi prectou, tak to stejne zmenite podle sebe... nejak se mi v tom ztraci vlastni smysl otevreni tehle konkretni diskuze :-)

  • 14 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 31.01.2008 * 01:26

    jan_b: no koukam, ze se podivujes:)

    Tak ve zkratce:

    1) v diskusi jsou prispevky ktere bychom mohli oznacit jako komercni

    2) otevreme diskusi - jak s nimi zachazet? Vadi/nevadi? Coz kategorie "komercni sdeleni"? Nejake dalsi navrhy?

    3) shrnuti diskuse - zatim v zasade nevadi, kategorie "komercni sdeleni" - proc ne

    4) vytvoreni kategorie "komercni sdeleni", presun 2 threadu

    5) nasledna debata o cenzure, relativite posuzovani a zpusobu provedeni :-D

    Heled, ja to na jednu stranu chapu, sahat na obsah zde ve foru a autokraticky rozhodovat, co sem patri, co ne, co je offtopic, co je komercni...to je casty zdroj nesouhlasu, sporu a vasni. Na druhou stranu, neznam lepsi zpusob jak udrzovat diskusi kvalitni, nez je moderovani.

  • 15 scorpi | Zasláno: 31.01.2008 * 01:26
    Autor: wolf_pg (+0) (-3) | Zasláno: 31.01.2008 * 09:16

    k poslednímu odstavci - kvalitní diskusi nevytvoříš moderováním.a to ani když budeš "moderovat" diskusi stojíc na hlavě :-). pamatuji si to z dob, kdy jsem moderoval diskuse na jiných kecátkách, potažmo chatech. autokratické rozhodování - proč ne, ale takhle to vypadá, že tu je triumvirát majitelů/provozovatelů pgwebu,kteří jediní vědí co je správné...a "zbytek" :-P, asi nejdemokratičtější byl kdysi xchat: tam si jeho tvůrci vytypovali v jednotlivých diskuzích několik stálých návštěvníků...a zorganizovali volby administrátorů/moderátorů registrovanými návštěvníky.

  • 16 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 31.01.2008 * 09:30

    Rozhodně souhlasím s citlivým moderováním diskuse, které tady páni administrátoři předvádí. Narozdíl od Skyfly se tu žádný příspěvek neztratil, jen je přesměrován do vhodného chlívku. Osobně bych šel dál a vytvořil chlívek "odpad", kam budou přesouvány příspěvky, které tu vůbec nemají co dělat (sprosťárny, omyly,...) a na tento chlívek v menu vůbec neodkazoval (snad jen v návodu k diskusi).

    Pokud se administrátoři rozhodnou příspěvek přesunout, je to jejich svrchované právo - můžou k tomu mít důvody, o kterých nemusíme ani tušit. Mě osobně byl kdysi zneviditelněn jeden můj komentář k letu a dodatečně mi kluci vysvětlili, proč ho stáhli co nejřív. Na základě nových informací jsem velmi rychle uznal, že dobře udělali.

  • 17 veetek | Zasláno: 31.01.2008 * 09:30
    Autor: wolf_pg (+0) (-3) | Zasláno: 31.01.2008 * 11:03

    ..a administrátory navrhuji titulovat "jeho osvícenost" :-).... sorry... můžu mít názor, ten může být i špatný, neladící s okolím. mohu později litovat, že jsem takový názor měl. ale v žádném případě by jakýkoliv názor neměl být potírán. já si ten výrok nepamatuji, ale byl přibližně následující: "Vážený pane s vaším názorem nesouhlasím a je podle mého názoru zcela zcestný. Ale budu bojovat za to, abyste tento názor mohl svobodně hlásat.".

  • 18 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 31.01.2008 * 11:55

    Wolfe, ty jsi uz ukazal na jinych forech, ze pri hlasani svych nazoru dokazes byt velmi produktivni. V dusledku potom svobodnym hlasanim svych nazoru vytlacujes z diskuznich for jine, mene prubojne nazory, ktere nicmene maji stejne pravo na svobodu a nezridka jsou obsahove zajimavejsi :-).

    Myslim ze se nam to tu zvrhava - no a jsem rad ze to scorpi presunul do kategorie, kde to az tak nevadi, a jinde si treba budeme moct pocist o letani :-)

  • 19 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 31.01.2008 * 11:56

    wolf: ale my nejsme x-chat a myslim, ze provoz, jaky tady ve foru je, celkem stihame moderovat:) A s demokracii to opravdu nema co delat.

    A take jsem nepsal o vytvareni kvalitni diskuse, ale o udrzovani, tj. souhlasim s tim, ze kvalitni diskuse vznika kvalitnimi prispevky diskutujicich.

    A myslim, ze se opravdu strachujes zbytecne, protoze pri moderovani diskuse (nam) nejde o potirani nazoru jinych. Pokud se neco maze, tak jsou to prispevky nerelevatni a porusujici pravidla - jak pise veetek "odpad" - a pokud se neco presouva, tak tam, kam to tematicky patri. Onen vyrok, ktery jsi citoval (btw. autorem je Voltaire), ctime.

    No a nakonec jeste pro inspiraci, neco odjinud k zamysleni nad tematem: http://www.bloc.cz/bloccz/art_16/internetove-diskuse-skodi-nektere.aspx

  • 20 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: zdenka (+24) (-3) | Zasláno: 31.01.2008 * 12:13

    wolfe mas dojem ze tu nekdo potira tve "jine" nazory(ne ze bych vetsinu tech "jinych"nazoru uz neslysela od jinych lidi...)?

    Jediny "nazory" ktery se tu "potiraji" jsou sdeleni ze "sedacky sol dorazily a ze uz mas hotovy svuj eshop" a take "nazor" petra bilka ze ma slevu na helmy ... a s odpustenim, ale teda osobne si pod slovem "NAZOR" prodstavuju neco jineho. ... no asi fakt vidis veci "jinak" nez normalni lidi.

  • 21 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: jan_b (+0) (-0) | Zasláno: 31.01.2008 * 16:07

    zdenka: a tvuj prispevek ohledne helem Charly byl NAZOR? :-)

  • 22 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: zdenka (+24) (-3) | Zasláno: 31.01.2008 * 16:15

    Ne. Muj prispevek byla odpoved na otazku kterou polozil nekdo druhy. A kdyby byl presunut jinam tak bych nevykrikovala nic o "potirani nazoru" jak dela wolf. Proste bych akceptovala nazor adminu.

    Kazdy tu ma pravo vyjadrit svuj nazor (i ja) a nikdo taky wolfovi nebranil ho vyjadrit, Ale prezentovat samostatne vlakno s nabidkou sedacek ktere prodava jako nazor a presunuti thodle vlakna do rubriky "komerce" (ktera je volne pristupna) jako "potirani nazoru" mi prijde jako demagogie (nebo snaha vypadat ublizene - to je takovy trend letosni zimy).

  • 23 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 31.01.2008 * 23:28

    Nechte si to dohadovani na Iglu.Dik! :-)

  • 24 RE: Co si myslite o komercnich prispevcich zde ve foru?
    Autor: Tarzino (+0) (-0) | Zasláno: 09.03.2008 * 01:22

    jan b: Ty si takový trochu negativista, nemyslíš? Take it easy kámo :)

    wolf pg: Neprodávals kdysi vysavače :) Sorry, ale tvůj způsob prodeje zdá se mi poněkud nešťastný...

    jan b + wolf pg: nejste náhodou bratři nebo tak? Jen mě to zajíma.

    To all: A komu se to tady nelíbí ať si... jde zalétat :)

  • 25 Tarzino
    Autor: jan_b (+0) (-0) | Zasláno: 09.03.2008 * 02:28

    Negativista? Spis realista, ktery svuj nazor opira o prozite a ziskane zkusenosti a nemusi jit nutne vzdy s vetsinou. Pokud ale tomuhle rikas negativista, pak prosim...:)

    Treba ale i ty budes priste konkretnejsi ve svych pripevcich a budes se vyjadrovat k tematum a vyslovenym narozum a ne k tomu, je-li clovek, ktery je vyjadri takovy nebo makovy...

    Jinak Wolfa neznam... stejne jako tebe... to ze te to tak intenzivne zajima :)

    A diky za lekci anglictiny (palec vzuhu) :)

  • 26 Tarzino
    Autor: jan_b (+0) (-0) | Zasláno: 09.03.2008 * 02:30

    Omluva za preklep.

    Samozrejme tam patrilo (palec vzhuru)

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: