FÓRUM PGweb


[Téma] Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?

Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 17.11.2011 * 18:21

Našemu týmu Pink Panther se v roce 2011 podařilo obhájit prvenství v kategorii týmy.

V sobotu na vyhlášení ve Štokách nám za toto vítězství byly slavnostně předány ceny.

Já jsem dostal větrovku, rukavice, kuklu, tričko a šálu, vše s pěkným logem sponzora Aircentrum Vysočina.

Jindra a Petr měli místo rukavic vak s hadičkou na pití ve vzduchu. Vše pěkné a užitečné věci, které nám udělali opravdu radost. Ne však na dlouho.

Dle organizátorů došlo k omylu při předávání cen.

Petr musel už v neděli vrátit to co dostal a jako satisfakci obdržel několik triček a kšiltovek.

Jindra si může vše ponechat. Jeden z organizátorů soutěže, pro kterého byly původně jeho ceny určeny, po něm vrácení nepožaduje. Je spokojený s tím co dostal, protože " ty věci co opravdu chtěl si ohlídal ". V pondělí mi přijde mail, ve kterém mi píše výherce mých cen, který je i jedním z organizátorů a sponzorů. Žádá mne, abych mu neprodleně poslal větrovku a rukavice, že je potřebuje.

Tričko a šálu si mohu nechat, prý " abych nebyl smutný :-) ". Ani zmínka o tom jaké ceny byly určeny pro nás a kde jsou. Ani slovo o tom, že by měl také někdo vrátit ceny nám...

Nejprve dostanete dárek, cenu, za výhru v soutěži a později je vám oznámeno, že to byl omyl, ať ho ihned vrátíte...

Dle našeho názoru by se měl organizátor vypořádat se svým omylem jinak. Tím spíš, pokud je také i jedním ze sponzorů soutěže, napsal jsem ve své odpovědi. Proto jsme také s Jindrou odpověděli, že si ceny ponecháme. Po Jindrovi to vlastně ani nikdo nechtěl a Petr už je vrátil.

V pondělí večer mi přišel další mail, ve kterém jsem byl opětovně žádán o vrácení cen.

Píše se v něm, že pokud tak neučiním, jde o krádež, budu považován za člověka s hluboce pokleslou morálkou a zloděje. Také je mi vyhrožováno slovy " kdybych tě potkal v kradených věcech, určitě bych to nenechal jen tak ".

Opět žádná zmínka o cenách, které jsme měli dostat my...kde jsou, kdo a kdy nám je vrátí...

Já i Jindra jsme vše poslali zpět. Neudělali jsme to proto, že bychom si připadali jako zloději, nebo že bychom si mysleli, že nám předané ceny za naše umístění nepatří. Ani že bychom měli strach z výhrůžek. Poslali jsme je zpět proto, protože z nich vzhledem k jednání některých z organizátorů už prostě nemůžeme mít radost.

Mrzí nás co se stalo, a nyní zvažujeme, zda se budeme českého poháru nadále účastnit.

Vzhledem k výše uvedenému žádám organizátory, aby zde uvedli, jaké byly letos ceny určené pro vítěze v jednotlivých kategoriích a také co se stalo s cenami určenými pro náš tým.

Ani tak nejde o hodnotu těch věcí, ale je divné,

že když se mne někdo zeptá jaké byly ceny za vítězství v týmech, nemám co odpovědět...

Děkuji.

35 příspěvků
shlédnutí: 4384
  • 1 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 17.11.2011 * 21:02

    Tak především mě Milane dost mrzí, že za těch několik dní, kdy se ti snažím dovolat a promluvit si o tom s tebou, se mi s tebou podařilo mluvit pouze jednou na krátkou chvilku, při které jsi nejčastěji opakoval, že "nemáš čas" a že "to nechceš řešit" a pak jsi mi to místo odpovědi položil...Předtím ani potom jsi telefony nebral...a teď vidím, že na praní špinavého prádla v diskusích čas máš.

    Kdybys byl ochoten se o tom normálně bavit, tak bys možná některé odpovědi na tvé otázky dostal a nemusel jsi to řešit na veřejnosti.

    Za to že jste dostali špatné ceny jsme samozřejmě zodpovědní my a měli jsme si to ohlídat a nainstruovat holky, že v systému který jsme tam udělali, je výjimka - a to že pro vítěze kategorie Týmy, Pink Panters, jsme nechali udělat 3 poháry, což nikdy předtím nebylo (ostatní Týmy, tj. PGweb a paragliding-rana.cz, měli jako vždy jeden pohár - tedy pohár..pro letošek opravdu velmi pěknou a originální sošku). Holky, co nám pomáhaly a předávaly ceny, prostě vzaly ke každému tomu poháru pro vás Panthery jeden balíček a holt to tak být nemělo, vzaly to co bylo připraveno pro vítěze kategorie České nebe, kterou sponzorovalo Aircentrum - a jelikož jsme všichni organizátoři = tým PGweb byli zrovna na stupních vítězů, tak jsme tomu v tu chvíli nebyli schopni zabránit.

    Za tuhle chybu se samozřejmě omlouváme (resp. jestli si pamatuješ, to bylo první, co jsem i tobě řekl).

    V každém případě - Aircentrum sponzorovalo kategorii České nebe (viz můj článek o ČPP 2011), a pro tu také byly ceny. Je to podobná situace jako Čokoládový klub kilařů, kde pouze pro vítěze této kategorie je čokoláda - tam se to ale nedá tak snadno splést...

    Další vývoj celé situace byl ten, že jsem se to po skončení vyhlášení snažili vyřešit na místě, jelikož jsme ale přesně nevěděli, jak přesně k té záměně cen došlo a kdo a jak co dostal špatně (díky několika nedorozuměním jsme si to mohli dát dohromady až po nějaké době), tak to bohužel na místě dořešit nešlo - ty už jsi zmizel neznámo kam a nemohli jsme tě najít atd.

    Pak už to bylo o vzájemné komunikaci. Nechci hodnotit vaší komunikaci s charliem (jakožto výhercem jedné z cen co nedostal a zároveň zástupcem sponzora), v každém případě když jsem s tebou chtěl komunikovat já za organizátora, tak jsi mi opravdu moc šancí nedal. Klidně ses mě mohl zeptat na to co jste vlastně měli vyhrát a jak to s tím je a případně to dohledat (mám za to že vše dostal Petr Dord, bylo to 6 kusů oblečení, ale je možné že tam něco zůstalo ležet - mimochodem, seznam cen co každý dostal tam četl moderátor Míra Oros, měli jsme to rozepsané předem a podle toho jsme ceny dělili - ale to asi moc nepamatuješ, řekl bych....).

    V každém případě, nikdy v historii novodobého ČPP jsme nedělali 3 poháry pro vítězný tým - až letos pro vás Panthery...kdy jsou taky asi nejoriginálnější poháry vůbec. O to víc mne mrzí, že tu takto řešíme co kdo měl nebo neměl vyhrát, aniž bys byl ochoten to normálně předtím vyřešit osobně. A že jsem se snažil...

  • 2 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 17.11.2011 * 21:22

    Zatím jenom faktická poznámka. Jsem si téměř jist že v dobách kdy první místo v týmech vyhrával pgweb dostali kovaný stylizovaný pohár paraglidisty všichni členové týmu. Jenom že to tam několikrát zdůrazňuješ.

  • 3 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 17.11.2011 * 21:28

    Jindro, urcitě to tak nebylo. Nějaké týmové poháry mám doma - vždycky mi kolegové ten jeden týmový přenechali, protože sami měli většinou poháry v singl kategorii, to si pamatuju docela dobře:)

  • 4 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 17.11.2011 * 22:01

    Jindro, pletes se, ja nemam doma zadny tymovy pohar a urcite vim, ze od roku 2006, kdy organizujeme CPP vzdy kazdy tym na bedne dostal pouze jeden pohar.

    Zatim jedinou vyjimkou byl letosek, kdy prvni tym dostal 3 pohary (letos tedy sosky). Udelali jsme to tak prave proto, ze jsme od lonska vedeli, ze vam na tech poharech zalezi.

  • 5 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: MirecekF8 (+0) (-0) | Zasláno: 17.11.2011 * 22:13

    Poháry ale platí svaz PG.

    Ještě mne napadlo, proč není svaz PG jako hlavní sponzor ČPP když je plátcem těch hlavních cen v některých kategoriích?

    Asi by se to mělo změnit.

  • 6 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 17.11.2011 * 22:31

    Ano, svaz kazdorocne prispiva na CPP tim, ze zaplati pohary pro viteze vsech kategorii. Stejne tomu bylo i letos. Svaz nikdy nepozadoval byt medializovan mezi sponzory CPP a asi proto nas nenapadlo ho nejak vyrazne medializovat - i kdyz si myslim, ze Mira Oros pri vyhlasovani zminoval, ze pohary zafinancoval svaz.

    Navic proplaceni poharu predsednictvo vzdy schvalovalo az na konci sezony po skonceni rocniku CPP.

  • 7 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 17.11.2011 * 22:49

    Jeste dodam, ze Svaz PG je predevsim Vyhlasovatelem CPP, bylo by tedy asi divne ho radit mezi sponzory, to je IMHO naprosto zasadni rozdil. Nicmene je to jak pise Petr.

    A mimochodem, vzhledem k tomu jak dlouho jsi Mirecku byl v predsednictvu, kdy jsi o tom mohl primo rozhodovat, se divim, ze to resis tady ted...

  • 8 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: charlie (+8) (-0) | Zasláno: 17.11.2011 * 22:53

    Po zklamání nad tím že si někdo chce přivlastnit něco co patří někomu jinému mě ještě víc zamrzelo že se uverejnuji hrubě vytržené citace ze soukromé korespondence... Nicméně nechci a nebudu prilevat olej do ohně protože většina z dotčených jsou mými moc dobrymi kamarády a navrhuji si to vyříkat z očí do očí a vysvětlit tam kam to patří - v hospodě a tuhle debatu o prdu smazat. Pokud souhlasite, od půlky prosince jsem k dispozici. zatím zdar

  • 9 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 18.11.2011 * 00:25

    Naprosto nechapu, proc zde organizatori prezentuji pohary pro jednotlive cleny vitezneho tymu jako nejakou jedinecnou odmenu a uvadi ze je udelali proto, ze vedeli, jak nam na nich zalezi...

    Nalejme si cisteho vina. Pohary jse nedelali vy, ale nekym nejak vybrana fima. Plati je svaz PG a ne pgweb. V loňském roce jsme byli zaskočeni tím, že poháry i pro jednotlivé členy týmů nejsou samozřejmostí. Tým je přece složen ze tří pilotů, kteří se podílejí na jeho vítězství. Každý pilot z vítězných týmu by asi chtěl mít doma na památku svůj pohár, obzvlášť, pokud se mu nezadaří zabodovat v jiné kategorii.

    Vyřešili jsme to tak, že si dva z nás nechali udělat poháry na vlastní náklady. (mimochodem cena jednoho byla pouhých 150 korun, což by při šesti kusech navíc pokladnu svazu asi nezdecimovalo) Protože jste věděli, že se to nelíbilo i jednomu ze sponzorů soutěže, nechali jste letos udělat poháry pro všechny tři členy vítězného týmu. V této souvislosti si vzpomínám na náznaky jistých ekonomických opatření před vyhlášením loňského ročníku poháru, proti kterým jsme se rázně ohradili. To zde ale nechci rozvádět...

    No a teď k těm šesti kusům oblečení, o kterých hovoříte jako o ceně pro vítězný tým v českém poháru paraglidingu... Nikoho z nás ani nenapadlo, že ty tři kšiltovky a tři trička , které obdržel Petr místo ceny, která mu byla předaná, je kompletní cena pro celý tým. Spíš nám to připadlo, že jste mu dali tak nějak co zbylo, aby neodešel s prázdnou. Žádám znovu organizátory, aby zde zveřejnili, jaké ceny byly pro vítěze jednotlivých kategorií, neboť jak sami přiznávají, mohlo něco někde zůstat ležet.

    Děkuji!

    PS: Jestli si něco pamatuji nebo ne je irelevantní. Ano, přiznávám se, byl jsem ožralej, jak již neopoměl naznačil scorpi a tak jsem si nezapamatoval co Míra četl.

  • 10 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 18.11.2011 * 01:52

    Milane, letos jsem vse kolem tech poharu (sosek) zarizoval ja a byl jsem to ja kdo vybiral dodavatele sosek - vzal jsem si to letos na starost, protoze jsem chtel, aby ty letosni pohary mely nejakou uroven. Puvodne bylo domluveno 21 kusu, tj. 1 pro kazdy tym, jako vzdycky, ale pak jsme specialne pro vas nechali udelat sosky 3. Kdyz jsme v kategorii Tymy vitezili my (PGweb), tak jsme si davali pouze 1 pohar a divne nam to neprislo. Stejne tak jsme si davali podobne ceny jak davame vam letos. tj. tricka, ksiltovky, ledvinky apod. - a take nam to neprislo divne. Je asi jasne, ze nemuzeme do tymu dat napr. jeden batoh, protoze to by se asi spatne delilo. A tolik vetsich cen, abysme mohli podelit vsechny viteze v Tymech, jsme opravdu nemeli.

    Mame to tedy chapat tak, ze kdyz pripravime pro tymy podobne oceneni jako obvykle a jeste poprve specialne pro tvuj tym pripravime kazdemu unikatni pohar/sosku (kterou by sis asi tezko za normalnich okolnosti nechal pridelat za 150 Kc), coz doted nebylo, tak ty se citis stale nedoceneny?

    Myslel jsem si, ze cela tahle afera vznikla kvuli nedorozumnenim a nedostatku komunikace pote, co se nam "podarilo" nasi chybou predat vam vecne ceny, ktere nebyly pripraveny pro vas. Ted to ale najednou stavis do uplne jineho svetla a nahle to hlavni, co resis je, ze jsi nedostal ceny, ktere by sis predstavoval jako adekvatni - a 3 sosky pro vas, coz predtim nikdy nebylo, je pro tebe nahle samozrejmost. Z tohoto pristupu je mi teda smutno, zvlast vzhledem k tomu jak to tu verejne ventilujes, ale kdyz se snazim si s tebou promluvit primo (telefonicky), tak hrajes mrtvyho brouka...

  • 11 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 18.11.2011 * 08:23

    Na Štědrý den jsme dostali jabko ... a na Štěpána ... jsme ho zase museli vrátit.

    Nic mi do toho není, ale na místě organizátora bych

    poslal balíček se správnými cenami + omluvou + prosbou o zaslání těch nesprávných. Napřed se ostře dožadovat jednou vydaných cen bez náhrady .. já nevím, mně to přijde dost divné chování.

    Co tedy měli Panteři dostat?

  • 12 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Substrat (+19) (-4) | Zasláno: 18.11.2011 * 09:23

    Přátelé, kamarádi ! Co kdybychom se Kluzonovi složili na nové ceny, když mu je ti zlí pořadatelé vzali. Myslim, ze v Lidlu je seženeme levneji a jeste zbyde na opravu rozflákané sošky.

    J.

  • 13 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: michal_masek (+0) (-0) | Zasláno: 18.11.2011 * 10:14

    byt se me to netyka, tak ale musim konstatovat ze zpusob jakym jak poradatel tak sponzor řeší, je dosti politováníhodný a měli by se nad sebou zamyslet jestli by spíše neměli sehnat náhradní ceny a ne ceny někomu odebírat, je to nanejvýš trapné a naprosto to podráží celé soutěži nohy i jakoukoliv prestiž

  • 14 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: manana (+58) (-3) | Zasláno: 18.11.2011 * 10:55

    Zaráží mě, v co se dokáže zvrhnout záměna jedné hromádky přichystaných cen za druhou.

    Kluzo, nerozumim ti. Ale manipulator jsi dobrej.

  • 15 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: klobouk (+0) (-5) | Zasláno: 18.11.2011 * 11:06

    Vždycky jsem říkal,že závodění je k prdu.Soutěžícím i organizátorům časem hypertrofuje ego,a pak stačí málo.....

    Jedni jsou nedoceněni,druzí přeceněni,nebo naopak.....

    a radost z lítání je v koudeli.

  • 16 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 18.11.2011 * 11:45

    Ono to asi od Kluzóna vyznívá dost nešťastně, ale co jsme s ním řešili docela výrazně telefonicky a o co hlavně šlo ,bylo prohlášení v duchu ... " dostal jsi co jsi dostat neměl, tak to kur... vrať, a ale fofrem" . Je ale také pravda že se mnou komunikoval jiný člen PGwebu, Chromčák, v duchu ..." jestli ti ty ceny dělají radost tak si je nech, já je nepotřebuji, kdyby se ti nelíbily tak je vrať" Takže jsem si řekl že jim zaplatím tisícovku, což je podle mě nákupka všech cen a budu mít radost já i PGweb. Ale pak jsem si uvědomil že jsem vlastně "zloděj "vedle Kluzóna i já a ta radost z cen opravdu zmizela. Všichni víte co stojí jeden výlet do Švýcarska, takže handrkování se o ceny za tisícovku je úplná blbost, jde tam o ocenění a právě tu radost. Tak jsem se rozhodl taky všechno vrátit . A Jirka Křivánek, ať ty ceny nakoupí v tom Lídlu sám (i pro mě), a má sám ze sebe radost :-)

  • 17 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 18.11.2011 * 12:57

    Jindro, ja to subjektivne chapu (a jsem rad, ze my dva jsme si to osobne vyjasnili), nicmene musim dodat, ze Kluzon proste nechtel od zacatku komunikovat...takze my jako organizatori jsme nedostali moznost to osobne poresit jeste drive, nez se do toho vlozil charlie, jako zastupce sponsora a vyherce. Tu komunikaci jsem videl, byla vybusna tak nejak oboustranne, nekdy se proste stane, ze se dva lidi mezi sebou, pokud komunikuji pisemne, fakt nedohodnou a vzajemne vyprovokujou a naserou. Resit to ale na verejnosti je podle meho nazoru opravdu neproduktivni:(

  • 18 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: dmb77 (+18) (-16) | Zasláno: 18.11.2011 * 13:23

    Uz dost, nereste to. Zucastneni at zajdou na pivko a ono se to nejak vyresi.

  • 19 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Slenoch (+7) (-1) | Zasláno: 18.11.2011 * 17:49

    Nedávno tady byla diskuse o nehodách na PWC. Někdo navrhoval smazat diskusi, aby to neodradilo budoucí padáčkáře od lítání. Nyní mám já takové pocity vůči této diskusi. Pánové lítači, není Vám trapně diskutovat o finanční hodnotě pohárů? Jestli někoho svrbí prsty na klávesnici, běžte si zalítat! Kdyby aspoň šlo o Jindrovu čokoládu... to bych snad i dokázal pochopit... :-))))

  • 20 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 18.11.2011 * 18:58

    Co je tohle za trapnou blamáž ? Clouseau to tady vůbec neměl začínat probírat !

  • 21 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Slivka (+6) (-27) | Zasláno: 18.11.2011 * 21:12

    je to fakt trapné, velmi trapné, ale všichni víme jak tam byl Clouseau napranej a asi žalem je napranej pořád, až se probere tak se určitě omluví, a toto vše se natrvale smaže se vzpomínek i tady na webu................děkuji

  • 22 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 19.11.2011 * 01:31

    Drby Vám lezou na mozek když nelítáte a sociální skill asi mizí po exponenciále...

    Ale aspoň jsem se nenudil když už nemůžu spát. Ještě mi prosím o tom nakreslete komiks.. :P

  • 23 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: placina (+0) (-0) | Zasláno: 20.11.2011 * 00:50

    Clouseau fandil jsem vašemu týmu, protože se mi líbilo jak jste se do toho "opřeli". Nemálo času jste věnovali přípravě, zaletěli opravdu hodnotné lety z mého pohledu z říše snů. Když jsem se v Bulharsku s Jindrou bavil o vašem lítání ve "Špajku" tak jsem říkal, že jste opravdu borci (příprava, výdrž, odhodlání... fakt super!!!). Do teď jsem si myslel, že lítáte abyste ukázali, že něco umíte a zároveň vás to baví.

    Clouseau, že dokážeš v diskuzích občas přestřelit jsem si už tak nějak asi zvykl, ale tato diskuze je nad míru trapná. Myslím si, že bychom spíš klukům z PGWEBu měli poděkovat, že organizují tento pohár pod záštitou svazu, technicky ho zabezpečují a ještě se jim chce udělat výbornou tečku za ČPP jejím vyhlášením ve Štokách a nejenom jim (viz sponzoři). Pokud ti jde o ceny nebo dokonce o peníze tak jsi si asi vybral trošku špatně!?

    Omlouvám se za tento emotivní příspěvek přestože vím, že v diskuzi se emoce dost špatně vyjadřují a mohou být špatně pochopeny. Hlavní co jsem chtěl říct, že si vážím práce kluků z PGWEBu!!!

  • 24 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 20.11.2011 * 20:27

    Vzhledem k reakcím některých pilotů, ze kterých je patrné, že mi neporozuměli, jsem se rozhodl vše ještě jednou shrnout a ozřejmit.

    Necitim se nedoceněný, ani nejde o to, jaké ceny jsou nebo nejsou adekvatní mým představám.

    Nikdy jsem nebral ČPP jako výdělečnou činnost, ani předem nepočítám s cenami a jejich hodnotou.

    Ani nejsem napranej žalem, jak tady píše Slivka, aniž by opoměl připomenout, že jsem se ve Štokách ožral.

    Proč to dělá nevím...jak sám píše, tak to stejně již všichni vědí, že :-)

    Ani by mi nevadilo, kdyby nebyly vůbec žádné ceny a náhradu za rozflákanou sošku si u Štefana zaplatím sám.

    To co mne přimělo k tomu řešit to tady veřejně bylo to, že jsem byl zaskočený jednostraným jednáním - vrať co jsi dostal,

    pokud možno ihned, počítám s tím jako s vybavením při své expedici a bez toho nebudu mít v čem létat.

    Žádná informace o tom, co jsem měl dostat já a kde to skončilo.

    Opravdu nikdo z nás netušil, že těch pár kšiltovek a triček je cena pro celý tým dohromady.

    Ani Peťu, který je od Škorpiho dostal, nenapadlo, že by to mělo být pro všechny.

    Byl to prostě moc velký kontrast proti tomu, co jsme omylem původně dostali při slavnostním vyhlášení.

    Proto jsem se rozhodl celou situaci popsat a položit otázku

    "Kde a jaké jsou naše ceny?"

    Teď už to vím. Za vítězství v kategorii týmy jsem dostal kšiltovku a tričko, za které sponzorovi děkuji.

    Poháry hrazené svazem PG jsou zakotvené v pravidlech a dostali je všichni vítězové.

    To že byly letos poprvé i pro všechny členy vítězného týmu přece nelze považovat za jednu z cen pro vítězný tým!

    Poháry by měli dostat všichni členové všech tří vítězných týmů. I v jiných sportech je to přece samozřejmé.

    Pokud budu členem vítězného týmu, tak mne asi bude trochu mrzet, že nemám doma pohár na památku...ale to se opakuji.

    No a také se přece tři poháry "uvolnili" zrušením kategorie sport, že. Vlastně by stačily jen tři navíc a mají je všichni.

    Ptáte se proč jsem opakovaně žádal oraganizátory o zveřejnění seznamu cen pro vítěze jednotlivých kategorií?

    Škorpi píše, že u nás jde o šest kusů oblečení. V pořádku. Ale když jsou tři trička a tři kšiltovky cenou pro první tým v poháru,

    tak se přímo nabízí otázka, co je asi cenou pro tým druhý a třetí? Co dostali piloti pgweb týmu? Tři trička?

    Co dostali třetí? Tři kšiltovky? Jak byly odstupňované ceny u ostatních kategorií? Proč to nechce oprganizátor zveřejnit?

    No a když už jsem u těch otázek, tak ještě jedna. Kde a kdy vznikla "kategorie" České nebe, sponzorovaná Aircentrem?

    Na webu ČPP 2011 se o ní nepíše nic. Až do konce minulého ročníku poháru to byla jen záložka na stránkách soutěže.

    Filtr, díky kterému bylo možné jednoduše zjistit, jaké je pořadí pilotů, pokud se jim počítají pouze lety na území ČR.

    Nikde ani zmínka o tom, že jde o soutěž, nebo další kategorii v poháru.

    Teprve 28.10. se v článku na pgwebu píše že k poháru patří i dvě přidružené soutěže.

    Jednou je Čokoládový klub kilařů a druhou České nebe podporované AirCentrem,o kterém se uvádí,

    že je "reinkarnací loňského Czech Orthodox Pilot".

    Jenže Klub kilařů i Czech ortodox byly představeny svými tvůrci a sponzory vždy před začátkem svého prvního ročníku

    a s předem jasně danými pravidly a cenami, což se bohužel o Českém nebi říct nedá.

    Buď jsem jedním ze sponzorů českého poháru a přispívám na jednu hromádku cen, která se rozdělí mezi všechny vítěze,

    nebo vyhlásím svojí vlastní soutěž se svými cenami.

    Ale vyhlásit by se měla předem a ne až když je jasné, že jsem jedním z výherců a sponzoruji tak vlastně sám sebe...

    Nedokážu si představit, že by na konci ročníku třeba Jindra Fikar vyhlásil kategorii Alpské nebe,

    do které by dal, jakožto její sponzor, hodnotné ceny a ve které by byl jedním z výherců...

    Omlouvám se, jestli jsem někomu zkazil radost z lítání...to jsem opravdu nechtěl.

  • 25 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 20.11.2011 * 20:55

    Možná Aircentrum přišel na pár postupů, jak si sám sobě nadělit a přitom to vykázat jako dobročinnost a sponzoring. Občas se ale vloudí chybička, no...

  • 26 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 20.11.2011 * 21:26

    Jeden odkaz z dubna letosniho roku pro Kluzona jako odpoved na jeho otazky a spekulace:

    http://paragliding-kurz.cz/cs/articles/sme-hlavnimi-partnery-ceskeho-poharu-paraglidingu

    Timto se tedy zaroven omlouvam vsem, ze jsme o Ceskem nebi a jeho sponzorstvi nereferovali drive na strankach PGwebu a CPP a nechtene jsme tudiz mohli uvest nektere ucastniky CPP (jak se ukazuje, tak zejmena nektere z tech, kteri v sezone 2011 v Cechach prakticky nelitali) v omyl;-)

  • 27 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 20.11.2011 * 21:54

    Musim se kluku z aircentra zastat. I kdyz se mi uplne nelibila formulace, kterou charlie pouzil, tak jeho postoj jako sponzora kategorie chapu. Stejne jako kdysi Pavel Kvarda chtel odmenit piloty, kteri dokazali zaletnout pekne v cechach, chteli to same i kluci z aircentra a mozna se jim nelibilo, ze se ceny chybou moji a scorpiho paradoxne dostali k nejortodoxnejsim alpskym litacum.

    Navic pote, co jsem prenechal ceny Jindrovi (a driv nez se rozhodl je vratit) mi Honza Kratky (aircentrum) sam od sebe vnutil a poslal nove, vicemene stejne ceny a nenechal si to vymluvit. Martin Holina si ceny od aircentra odnesl rovnou. Tolik ke konspiracnim teoriim, ze si aircentrum odmenuje pouze svoje piloty.

  • 28 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 20.11.2011 * 22:13

    Jo a jeste jsem si vsiml v zaplave otazek od Kluzona nejakych pochybnosti ohledne cen pro 2. a 3. tym v poradi. Pokud to tedy chces mermomoci vedet, nadelili jsme si 3 tricka (stejna jako jsme dali vam) a 3. tym dostal uplne totez.

    Spokojen?

  • 29 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 20.11.2011 * 23:02

    Ano, spokojen. Dekuji za jasnou odpoved. Timto se zase ja omlouvam, za vsechny ty zbytecne kladene otazky, pochybnosti a konspiracni teorie....vzdyt je vse naprosto v poradku. Problem je samozrejme na me strane - nenapadlo mne totiz, ze zalozka nazvana Ceske nebe je nova kategorie v CPP. Proto mne take nenapadlo prochazet stranky vsech moznych paraglidingovych firem a hledat na jejich strankach informaci o tom, jestli nahodou nevyhlasili nejakou soutez. Takze se timto omlouvam i hlavnimu partneru ceskeho poharu paraglidingu, firme Aircentrum a pevne verim, ze bude i nadale podporovat Cesky pohar. Omlouvam se i Charlesovi, ze jsem mu ihned neposlal jeho ceny a doufam, ze se to nijak neprojevi na jeho zdravi. Dekuji organizatorum za krasny originalni pohar pro vsechny cleny naseho tymu a take za ty tricka a cepice. No a uplne na konec prominte vy vsichni, kteri jste diky me zabednenosti stravili naprosto zbytecne svuj cas ctenim teto blamaze. Jo, malem bych zapomel na Scorpiho...promin ze jsme ti nekdy nezvedl telefon. Risa byl nemocny a tak jsem mel vetsinou vypnute zvoneni, aby se nahodou nevzbudil , kdyz uz konecne vysileny brekotem usnul.

  • 30 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: Fil (+20) (-9) | Zasláno: 21.11.2011 * 09:17

    Panove, to bylo drama! Ma to vsechno. Je tam expozice, kolize, krize, peripetie i katarze. Diky za pekne pocteni pro dlouhe zimni vecery.

    Btw. prispevek 29 rika "kamarade", ale ja tam citim "pico". Ze by bylo pokracovani? :)

  • 31 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: kkaarreell.pg (+9) (-0) | Zasláno: 21.11.2011 * 16:17

    LOL. Muzeme se tesit, na Milanku, kamarade, muzes mluvit? :-)

  • 32 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 21.11.2011 * 19:59
  • 33 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: jarda737 (+9) (-0) | Zasláno: 21.11.2011 * 21:53

    Děkuji Veetekovi, že se Clouseaua touto netradiční formou zastal. Také s Milanem v mnohém souhlasím.

  • 34 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 21.11.2011 * 22:06

    "znám minimálně dva tři, kterým patří..." a ty seš jardo737 teď ten třetí. ostatní pochopí.

  • 35 RE: Vyhráli jsme v kategorii týmy... Kde a jaké jsou naše ceny?
    Autor: jarda737 (+9) (-0) | Zasláno: 21.11.2011 * 22:11

    Jééé tak promiň. Já si neuvědomil, jak to myslíš. Omlouvám se.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: