FÓRUM PGweb


[Téma] Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?

Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
Autor: stip (+1) (-0) | Zasláno: 16.01.2014 * 11:10

Ahoj, zajímalo by mě jak se stanovuje a poté dodatečně zjišťuje délka výjezdu při cestovním pojištění. U varianty A (1600Kč) je omezená na 45dní. Varianta DP (4800Kč) je zdá se bez omezení. Nechci vypadat jako vyčůránek, ale ten rozdíl v ceně je poměrně markantní. Já sice pracuju v zahraničí, místo trvalýho pobytu mám ale samozřejmě stále v ČR a každý měsíc většinou zajedu alespoń jednou na víkend domů. Znamená to, že můžu být pojištěn jako A? Že se jedná o jednotlivé výjezdy kratší 45 dní? Jak pojišťovně potom dokážu, že jsem byl doma pro padák teprv před měsícem, když zjistí, že jsem na pracovní cestě za kopečkama už půl roku? Máte s tim někdo zkušenosti?

9 příspěvků
shlédnutí: 2120
  • 1 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: Spy.Dr (+24) (-1) | Zasláno: 16.01.2014 * 12:13

    Pokud jezdíš jednou za měsíc domu, tak jsi v pohodě, v podstatě z výkladu podmínek je to tak, že stačí když do 45 dní se stavíš na kafe v ČR a pak můžeš zase na 45 dní mazat.

    A pokud jde o prokazování, tak pokud, se nepletu, se při případnejch sporech bere jako směrodatný razítko v pasu.

    Problém by možná mohl být, pokud např. odjedeš z ČR 1.1 s razítkem na čáře pak se vrátíš bez kontroly pak zase odjedeš bez kontroly a pak pojistná událost - sice seš "na druhym výletu" ale v pasu máš odjezd 1.1 a návrat tam nemáš, v tomhle případě to asi chce hlídat...

  • 2 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: Fil (+20) (-9) | Zasláno: 16.01.2014 * 15:07

    Razitko v pasu? Kdyz nekdo lita po schengenu, tak razitko asi nedostane. :) Nevim o tom tematu skoro nic, ale cekal bych, ze prukazna by mohla byt i letenka anebo jiny cestovni doklad..

  • 3 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: robert (+28) (-2) | Zasláno: 16.01.2014 * 15:10

    a co presumpce neviny ? ta by se na toto mohla vztahovat? myslím že pojišťovna by ti měla dokázat že jsi byl v cizině více než 45 dní. Ale chtělo by to nějakého právníka...

  • 4 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: stip (+1) (-0) | Zasláno: 16.01.2014 * 17:15

    Ano, je pravda že letenku si schovávat projistotu můžu. Razítko v pasu je fajn, ale to se týká cest do tramtárie v Schengenu se tahle tradice už nepěstuje. Třeba když letíte ze Ženevy do Prahy, tak nikdo na letišti nechce vidět pas ani žádný jiný doklad totožnosti, stačí mít letenku resp. palubní lístek. Prostě jako byste nastupovali do vlaku do Berouna :) No pak se dá ject i autem a toho se nedopátrá nikdo ...

  • 5 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: Spy.Dr (+24) (-1) | Zasláno: 16.01.2014 * 18:21

    Letenka se jménem by taky měla být oukej, v podstatě asi cokoliv na čem bude datum a tvoje jméno...právník nejsem,jen jsem se určitou dobu pohyboval v oblasti pojišťoven a tak vim že když pak dojde na lámání chleba, tak je lepší mit všechno oukej a ne spoléhat na to, že zrovna tohle nebudou zkoumat, oni se pak vždycky rády vyhnou plnění pokud k tomu je důvod a proto je lepší jim ho nedávat. skoro bxch raději poslal mejl do konkrétní pojišťovnyy s dotazem na to jak se dokládá délka výletu v zahraničí...a ten mejl si pak rději i nechej, občas se i tyhle korespondence hoděj :-)

  • 6 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: Kajik (+14) (-2) | Zasláno: 16.01.2014 * 19:10

    čau vespolek, když už se bavíme o cestovním pojištění, chci se zeptat, zdali v rizikové skupině pro paragliding je už obsažen climbing a freediving? Asi to bude záležet na podmínce u každé pojišťovny, nemáte s tím nějakou zkušenost?

  • 7 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: Spy.Dr (+24) (-1) | Zasláno: 16.01.2014 * 21:06

    Kajik: nestudoval jsem to, ale vzhledem k tomu že jsou to rizikové sporty tak bych se koukl do podmínek konkrétní pojistky, ale obávám se, že jelikož tohle pojištění vyjednává LAA rámcově pro své členy (letce) tak vyjednali podmínky pouze pro lítání aby byla cena lepší. Ale podmínky jsem nepročítal, chce to podívat se tam...

  • 8 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 16.01.2014 * 21:56

    Jedno z použitelných pro dokazování je platba kartou. tzn. když přijedeš do ČR, tak si někde něco koupit, i kdyby to měl být nanuk na benzince :)

    Už jsem to jednou řešil, naštěstí jsem měl placenou naftu kartou před hranicema, pak v cizine a pak zase v Praze

  • 9 RE: Pojištění A/DP. Jak ses tanovuje délka výjezdu?
    Autor: stip (+1) (-0) | Zasláno: 17.01.2014 * 08:56

    Dík Kosto, zaplatit kartou je dobrej napad.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: