FÓRUM PGweb


[Téma] Zpoplatnit X C o n t e s t

Zpoplatnit X C o n t e s t
Autor: Slivka (+6) (-27) | Zasláno: 12.03.2014 * 20:45

Navrhuji zpoplatnit X C o n t e s t. Dle zpravodajství za rok 2013 soutěžilo, nebo provádělo zápisy letů 610 pilotů. Za roční poplatek 100,-Kč na pilota by bylo navíc 65.100,-Kč. Tato suma by snad mohla stačit na to, aby naši programátoři aktualizovali program včas, aby bylo přihlašování letů po aktualizaci FF bez problému. Zdraví JS.

12 příspěvků
shlédnutí: 3760
  • 1 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: anton (+72) (-36) | Zasláno: 12.03.2014 * 23:06

    Čoveče, mám pocit, že to máš popletené dohromady. XContest není ČPP a ani jedno není GiPSy.

    Xcontest je volně přístupný přeletový registr pro lidi z celého světa, asi to kluci provozují z peněz z reklam (viz vpravo), nebo z hazardu, nevím. Každopádně oni jsou pány v XContestu.

    ČPP je soutěž v přeletech vyhlašovaná Svazem PG (tam je těch tebou uváděných cca 600lidí - Čechoslováků (bratře :) ) Pánem nad tou soutěží je tuším Svaz PG se svou sportovní komisí.

    GiPSy je program na stahování tracklogů, který sice spolupracuje s XContestem (a pgwebem a ČPP), ale dělá ho někdo jiný a myslím, že autora pěkně štve to věčné poskakování verzí FireFoxu. Ale na stahování tracklogu můžeš použít i jiný program.

    Každopádně bych to takhle nemíchal jako ty. To že to PetrCh a Scorpi provozují je obdivuhodný počin a myslím, že mají svou představu, jak to dál povedou. A že jsou aktivní a současně se vyskytují ve volených orgánech Svazu PG. Co naděláš? Nejsou lidi. Jestli jsi někdy byl na valné hromadě, zaplakal by jsi.

  • 2 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: Boeing (+7) (-0) | Zasláno: 13.03.2014 * 05:54

    Sice tam máš matematickou chybku, ale pokud by prachy šli první rok hlavně do " železa" , tak si myslím , že by mi to prodloužilo život o nějakých pár měsíců. Protože až budu přihlašovat let v den, kdy létala celá republika, a ono to bude zas zasekané, tak budu nasranej !

  • 3 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 13.03.2014 * 09:32

    Hele,Boeingu,tak nepřihlašuj když je server přetíženej,ne? Když máš ČPP jen jako deníček,jak jsi psal,tak proč se nervovat?Máš na to 14 dnů.

  • 4 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: Substrat (+19) (-4) | Zasláno: 13.03.2014 * 09:40

    Boeingu nebo to neprihlasuj vůbec, beztak lítás kulový :)

  • 5 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: pavel.haniger (+2) (-1) | Zasláno: 13.03.2014 * 20:16

    Ať sem kluci napíšou č.ú. a já rád zaplatím.

  • 6 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: jarda737 (+9) (-0) | Zasláno: 13.03.2014 * 23:43

    Trošku jsem si k programování čuchnul jako amatér. Všechny tyto projekty fungují asi na pricipu - zaplatit z něčeho hosting, aby ostatní mohli zadarmo přihlašovat lety a následně se musí najít pár jedinců postihlých zápalem pro věc, kteří to dotáhnou do konečné podoby. Ono se to dá v konečném důsledku nějakou reklamou asi vykompenzovat, ale málokdo si uvědomuje, co je za tím práce. Asi jako se připravují závody ligy, přihlásí se 20 závodníků (bez zálohy, která nebyla požadována, protože slušnost je samozřejmostí v tomto sportu ...) a potom se ani neomluví a prostě jenom nepřijedou ... a závody jsou v pondělí v šesti.

    Prostě lidi si neuvědomují, že za určitým servisem je spousta odvedené práce, která není zaplacená a zaplaťpámbu stále existují lidé, kteří dokáží poskytnout levně servis ostatním, protože jejich odměnou je pocit, že je to prospěšné (asi ... můj dojem). Určitě se to v jistém okamžiku dá zpeněžit, ale jak se tak koukám kolem, není to pro většinu zainteresovaných hlavní pracovní poměr.

    Takové názory jako "Petr usnul nad vývojem XCTrack" ... já spoustu věcí nechápu (myšleno jak to dělá a kde na to bere čas) a o to více jtyto aktivity obdivuji..

    Letecká komunita se postupem času mění jak tak pozoruji a zasluhovalo by si to trochu úcty k práci na pozadí. Pravda, střet zájmů je stále diskutovaný, ale na valné hromadě PG Svazu je vidět za posledních 5 let stále ta samá skupina 30-ti lidí ...+/- . Spoustu lidí nemusím, ale chovám k jejich práci respekt a v této branži nevyjímaje ...

    Závěr: PGWeb, Leonardo, CPska, liverack24 apod jsou věci, které lze do určité míry využívat zdarma a takto bychom je měli i ocenit (včetně práce na pozadí ....).

    Možná zakládám nové vlákno, ale jedině dobře.

  • 7 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: Slivka (+6) (-27) | Zasláno: 15.03.2014 * 09:14

    - ano chlapci, tady se všema souhlasím

    - berte mne jako průměrného uživatele PC, důchodce.......

    - v začátku jsem četl, zkuste si Gipsy a nic již nebudete chtít.........

    - tak jsem to léta užíval a nabyl s tím problém, ten ale v posledním období narůsta

    - poslední aktualizace Gipsy byla provedena 6.1.2014

    - a nepovažuji za rozumné si stahovat nazpátek Firefox 26

    - takže zatím si ten svůj 1-5km si nedokážu zdokumentovat..............

    - proto jsem navrhoval, že 100,-Kč nikoho neurazí, pro větší motivaci, aby hoši včas aktualizovali Gipsy po aktualizaci Firefoxu, toť vše

    Zdraví JS

  • 8 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: bungalov (+11) (-2) | Zasláno: 15.03.2014 * 09:33

    Jsem snad jedinej, komu všechno šlape? :) A ty dva dny do sezóny, kdy je server pomalejší, nějak přežiju.

  • 9 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: kkaarreell.pg (+9) (-0) | Zasláno: 15.03.2014 * 10:51

    Kdyz on novy firefox vychazi co sest tydnu a s kazdou verzi je mozne, ze prestane Gipsy fungovat. Myslim, ze pouziti starsi (portable) verze firefoxu je nejsnazsi reseni problemu. Ale to uz tu na foru bylo zminovano nekolikrat.

  • 10 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: pgPavel (+8) (-5) | Zasláno: 17.03.2014 * 10:09

    tady pár slov o něm:

    http://firefox-portable.cs.softonic.com/

    Pro paraglidistu to znamená buď si tu instalaci šoupnout na USB flashku a být schopen např. večer v kempu během 10 minut na cizím notebooku přihlásit svůj let, nebo ho mít na svém stolním PC v adresáři a vymanit se tak z neustálého koloběhu firefoxích životů a dosáhnout tak nirvány.

    Platí to pro uživatele Windows, do světa linuxu se portable verze nedostala. Resp. patrně nedotáhla.

  • 11 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 18.03.2014 * 12:52

    Nebo si mrskni do mobilu XCtrack nebo cokoliv jinýho co udělá tracklog a už nebudeš nikdy potřebovat ani to Gipsy, leda by ti selhal tracklog a musel jsi vytáhnout záložní.

  • 12 RE: Zpoplatnit X C o n t e s t
    Autor: kkaarreell.pg (+9) (-0) | Zasláno: 18.03.2014 * 22:07

    Pro linux si staci si stahnout tar.bz2 archiv s predkompilovanyma binarkama, pro verzi FF20 napr.

    download-installer.cdn.mozilla.net/pub/firefox/releases/20.0/linux-i686/en-US/firefox-20.0.tar.bz2 a ten rozbalit. Nicmene asi by bylo vhodne si vytvorit extra profil, aby se nebil s profilem novejsiho FF. Tj. treba nejdrive "./firefox-bin -ProfileManager" a vytvorit profile "portable", nasledne uz spoustet jako "./firefox-bin -p portable". Ted jsem to zkousel na RHEL-6 a jede to v pohode.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: