FÓRUM PGweb


[Téma] Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?

Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 10.01.2008 * 17:44

Přečtěte si prosím článek Mirka Volného

http://www.pgweb.cz/zpravodajstvi/clanek:jaka-bude-liga-v-roce-2008

který obsahuje základní informace a nastoluje otázky.

SK se těší na vaše názory:)

15 příspěvků
shlédnutí: 4375
  • 1 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: sakal (+0) (-0) | Zasláno: 11.01.2008 * 10:10

    hmmm prilakani sponzoru a tim i ziskani lepsich prostredku bude dlouholetou zalezitosti, ale je pravdou, ze je ptreba zavody zatraktivnit predevsim pro pioty a zhojnit tak ucast a to snad dokazete treba hned. za me muzu rici ze alfa a omega me ucasti je letove pocasi. vsechny ostatni vydobytky jako rozbor treklogu na platne nebo teply caj na startu,ci webove rozhrani jsou jen prijemnym doplnkem. z toho vypliva ze me soucasny model zavodu a jejich pevnych terminu nevyhovuje.pokud zavody vyjdou do treba jen podprumerneho pocasi tak me nezajimaji. pojmete letosni rok jako zkouskou dvou modelu.

    letos startuje pod pgwebem vikendovy pohar coz je zajimava moznost a uvidime jak se ujme. ligu bych nechal jako tydeni zavod s pruznym terminem dle poradatelu a jejich moznosti.verim ze vetsina pilotu si raci poladi moznost hybat s terminem dovolene, nez prosedet zavody jako v mimulem roce.tolik k bodu 1

    ad 2. rozmelneni zavodu do vice pevnych terminu uz moc neresi trefit se do pocasi je stejnou pravdepodobnosti, ale nejsem proti pokud bude vyhlaseno treba deset 2-3denich terminu v roce z cehoz pilot bude vybyrat a na konci se mu bude pocitat jen X-platnych kol.

    ad 3. ano jak sem prve zminil.

    ad 4. ja se rozhoduji podle pocasi kratce pred. vyjimkou je mcr, kde si dovolenou poladim vic predem (vysi priorita).

    ad 5. letove pocasi a ucast pilotu kamaradu :)

    ad 6.vzhledem k pevnym dosavadnim terminu sem vytal zavody doma, jelikoz sem se mohl rozhodnout na posledni chvili a pripadne rychle odjet a i financne levnejsi.

    ad 7. jezis sem vsemi desti pro.§§§§§ takovej vsechov ;) je preci idealni a pocitam, ze takovych super terenu bude ubyvat. pojdme letos aspon jeden takovy zavod podniknout aspon na zkousku. organizacne je to narocna, ale penize co se usetri na ubytovani v horach se tady daji krasne vlozit do naviaku ne?

    do noveho roku preji lize elixir mladi :)

    PS. tesim se na rozbory treklogu a vubec predavani zkusenosti borcu pilotu :)

  • 2 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: sakal (+0) (-0) | Zasláno: 11.01.2008 * 20:58

    bes tehle masinky se nase zavodeni neobejde v te rovine :):):)

  • 3 tak trochu jiná LIGA?
    Autor: Cooper (+0) (-0) | Zasláno: 12.01.2008 * 04:02

    1.Stávající model mi nevihovuje!

    2. Více kratších závodů?

    Pravděpodobnost že nevýjde počasí je neskutečně velká.

    Mnohokrát jsem slyšel od různých pilotů „nehodlám utrácet dny své dovolené proto, abych si nezalítal a zmokl“. Nebo taky něco ostřejšího jako - Festival promr.aného času.

    Navrhuji dva nebo tři 4denní závody v ČR a dva týdenní v zahraničí. Vždy s možností posunutí termínu o týden.

    3. Náhradní termíny?

    Určitě jedniná kloudná možnost, která by mohla zajistit větší návštěvnost a více kvalitních tásků.

    4.Již teď vím, že se zúčastním celé české ligy.

    5. rozhodujícím kritériem účasti? Poletový rozbor?

    Počasí, počasí a počasí!

    Poletový rozbor nepovažuji za nutný. Prodraží to organizátorum pořádání, a

    piloti si půjdou raději vařit večeři než se nimrat v konkretní čas svým

    výkonem. Stejně si ten rozbor všichni dělají se zkušenějšíma pilotama u piva až do ranních hodin. Rozhodně si nemyslím že tohle přiláká nové piloty.

    6. Závody v ČR nebo v zahraničí?

    Rozšíření ligy o závody v zahraničí vítááám. Avšak lépe s možnosti posunutí termínu dle počasí.

    7. Závod startem z odvijáku?

    Ano. Bylo by to super.

    Otázkou je zda to umožnujě sportovní rád. Take by stalo za to pouvažovat asi o trochu jiném modelu tratí a vyhodnocování. Na toto téma jsme včera diskutovali v hospůdce a Šikec zmiňoval funkční model, dle kterého létají závody plachtaři. Start, cíl v předem vypsanem prostoru. V něm volné otočné body. Čas pro uletění např. 3hodky a vítězem je pilot který během této doby uletěl nejdelší vzálenost mezi lib. ot. body a nejlepe přistal před vypršení jeho času v pásce. Každý by si letěl individuálně bez možnosti opisování a dle svého nejlepšího uvážení. V případě vhodného větru klidně navratově. Myslím si, že by to bylo parádní :-)

  • 4 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: zavin (+2) (-1) | Zasláno: 12.01.2008 * 09:50

    1. Spíš ne, zaprvé je to náročné (pro pracující) na dovolenou a dost velká nepravděpodobnost letového celého týdne:-( Na druhou stranu je zase argument že se je aspoň část letová, bohužel to poslední dobou nějak moc nevychází :-( Spíš se mě líbí slovenský model, 5 kol se 3-4 dny.

    2. Viz předchozí.

    3. Určitě ano, možná by nebylo špatné operovat třeba týden před a po, přece jenom je větší šance, nevím ale jak by to bylo náročné pro organizátory.

    4. Pouze podle počasí.

    5. No určitě se zdokonalit v lítání, proto bych preferoval spíš hromadné starty, dlouho jsem lítal sám a vím o čem mluvím :-) Ikdyž jak psal Cooper, ta jeho varianta je určitě sportovně spravedlivější, ale pokud beru ligu jako odrazový můstek pro další level tak by strácela účel. Jinak samozřejmě čím víc kvalitnějších závodníků, tím líp.... není nic lepšího než si společně zalítat s "panem pilotem" :-) Rozbory a třeba i rady, zajímavý prvek ... ano

    6. Spíš v republice, souhlasím se Sakalem.

    7. Jasně že jo, myslím že by to bylo docela zajímavé ..

  • 5 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: kaja78 (+0) (-0) | Zasláno: 12.01.2008 * 22:18

    1. ne

    2. ano, uvital bych 5 i vice zavodu o delce 3-4 dny pres vikendy a svatky

    3. nahradni terminy velmi uvitam, 1-2 dny dovolene jsem si schopen zaridit relativne flexibilne a kdyz ne tak bude sance jet na jine kolo

    4., 5. rozhoduju se na posledni chvili podle pocasi, pocasi je pro mne nejdulezitejsi. Ostatni zminene veci jsou urcite prijemne, ale rozhodujici je pocasi.

    6. zavody v zahranici jsou dulezite, z casovych duvodu mi momentalne vice vyhovuji zavody doma

    7. jeden zavod bych uvital

    Myslim, ze organizace zavodu venku je narocnejsi, takze pochopim, kdyz treba zavody v zahranici budou delsi 4-6 dni bez moznosti nahradniho terminu a mohli v terminu nejakych svatku (velikonoce apod.) . Kdyz by pocasi nevyslo, tak at se radsi dopredu zrusi... Kdyz bude vice kol, tak by tolik nemuselo vadit.

    Jinak u tech kratsich zavodu v Cechach s moznosti nahradnich terminu, by mi nevadil mensi komfort... Napr. body a startovni cislo by si zavodnici mohli stahnout dopredu do GPS z Internetu, svoz by nemusel nutne byt soucasti startovneho, ale byl bych ochoten za nej platit zvlast nebo resit sam. V pripade, ze by existoval nejaky automaticky system vyhodnocovani treba ve forme webove aplikace, piloti by mohli tracklogy stahovat sami a poradatel by mel mene prace s vysledky.

    Jde o to, ze organizace zavodu v soucasne forme je relativne narocna a nahradni terminy asi budou pro poradatele dalsi komplikaci, tak aby nam nekdo tech vice zavodu vubec usporadal... U zavodu v CR by tak stacilo aby poradatel zajistil pripojeni k netu pres wifi + jedno PC a zavodnici by se mohli "obslouzit" sami, organizator by nepotreboval tolik lidi a nahradni terminy by organizatory tolik nebolely... Zavody venku / kola ktera by byla FAI2 by vypadala jinak...

    Jo a klidne bych povolil prihlasovat lety z ligy do CPP. Do rankingu by se mohlo zapocitavat az celkove poradi ligy. Porad by sice body za vykon z jednotlivych letu letenych v ramci ligy vstupovali do rankingu jak z ligy tak z CPP, ale hlavni smysl rankingu vnimam zejmena pro ucely sestaveni repre na dalsi rok a mne v podstate nezajima. I pri dnesnich koeficientech si myslim, ze by ranking timto nebyl nejak zasadne ovlivne (lze overit vypoctem, to se mi ted nechce...). Jde o to, ze pripadny pekny vykon uleteny v lize bych rad prihlasil do CPP, dnes to nelze kvuli rankingu, ktery mne nezajima....

    Pokud to SK vnima jako vazny proble, uvital bych moznost, abych si mohl rict, ze body za ligu nechci zapocitat do rankingu a prelety z ligy pak prihlasit do CPP. Tahle varianta mi, ale pripada uz prekomplikovana a hlavne bych to dvoji zapocitavani pri stavajicich koeficientech nevnimal jako problem, nehlede nato, ze se by se tyto koeficienty taky mohli upravit.

  • 6 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: valdazf (+0) (-0) | Zasláno: 12.01.2008 * 22:52

    1) ne

    2) ano 4-5 zavodu ale tak 3-4 denni a to zduvodu dovolene a jelikoz delam i o vikendech a svatcich tak je to docela problematicke

    3) To je dobry napad jen bych rad vedel jak do predu se da vedet zmena terminu jelikoz podle me kdo bude zadat o dovolenou si ji musi nahlasit nejaky cas dopredu alespon u me to tak je a na posledni chvili mi ji nevimeni

    4) podle pocasi,a pak podle mista

    5) sejit se s kamarady :o)

    6) v republice a to zduvodu financnich i casovych i kdyz chapu ze usporadat zavudy v zahranici ma neco do sebe

    7) anooooo vsema deseti pokud to dovoluji pravidla

  • 7 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: charlie (+8) (-0) | Zasláno: 14.01.2008 * 14:09

    ad zavody z navijaku - je to realne, ale organizacne velmi narocne, navijaky, lidi kolem, plocha atd atd. aby to bylo jako *liga*, bylo by nutne zmenit sportovni rad. myslim, ze navijakovym zavodum by slusel model souteze XCAMP kdy si piloti sami voli trat, nez vyhlasovani kol s danou trati.

  • 8 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: kaja78 (+0) (-0) | Zasláno: 15.01.2008 * 10:30

    charlie:> No lepsi nez XCAMP by byly AAT trate jak je litaji plachtari...

  • 9 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: vitek (+0) (-0) | Zasláno: 15.01.2008 * 18:48

    1. ano i ne - pekne je mit jasne dane, kdy co je, ale kdyz nevyjde pocasi, tak je to k nicemu.....

    2.jsem pro, preferuju skolni prazdniny :-)

    3. ano, i kdyz to pro nektere mozna bude narocne

    4.dopredu vim, ze se zucastnim vsech kol...

    5.ucastnim se, abych se neco priucil, takze rozbory by mohly byt zajimave... jinak by mohlo byt zajimave napr. porovnani dvou pilotu (v prezentaci na webu), ale nevim jestli je to uskutecnitelne...

    6.tak smisene...mozna spise CR, ale alespon jedno kolo v zahranici by nebylo spatne...

    7.ano,myslim ze by to mohla byt prijemna zmena...jen to asi bude slozite na organizaci..

    bon vent pour tous!!!

  • 10 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: vitek (+0) (-0) | Zasláno: 15.01.2008 * 18:48

    1. ano i ne - pekne je mit jasne dane, kdy co je, ale kdyz nevyjde pocasi, tak je to k nicemu.....

    2.jsem pro, preferuju skolni prazdniny :-)

    3. ano, i kdyz to pro nektere mozna bude narocne

    4.dopredu vim, ze se zucastnim vsech kol...

    5.ucastnim se, abych se neco priucil, takze rozbory by mohly byt zajimave... jinak by mohlo byt zajimave napr. porovnani dvou pilotu (v prezentaci na webu), ale nevim jestli je to uskutecnitelne...

    6.tak smisene...mozna spise CR, ale alespon jedno kolo v zahranici by nebylo spatne...

    7.ano,myslim ze by to mohla byt prijemna zmena...jen to asi bude slozite na organizaci..

    bon vent à tous!!!

  • 11 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: Otas (+0) (-0) | Zasláno: 17.01.2008 * 10:54

    1. Nevyhovuje.

    2. Dobrých by bylo 8-10 koleček na 3-4 dni. Pochopitelně v termínech svátků a volna.

    3. Počasí poručí jen v Číně. Náhradní termín by byl vítán.

    4. No když není počasí tak je aspoň pivo.

    5. Pěkně si zalítat s Mistrama Světa!

    6. Dal bych si klidně podzimní kolečko někde na jihu.

    7. Proč ne?

    Maličko asi náročnější na pořadatele ale takhle to funguje i na západě :-), tak proč ne taky u nás. S počasím ale neuděláš nic. Liga by chtěla malinko přizpůsobit

  • 12 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 21.01.2008 * 16:42

    1. Když vyjde počasí-vyhovuje, když nevyjde-nevyhovuje

    2. To by šlo, s možností flexibilně posouvat záčátek a konec dle počasí, např čt-ne až so-út s možností posunu na další týden, příp. úplného zrušení pokud bude vypsáno dostatek dalších kol.

    3. Ano, pro mě žádná komplikace

    4. Účastním se všech, pokud není vyloženě špatná předpověď.

    5. Počasí, krátký rozbor od vítěze kola může být

    6. Ligu bych nechal v ČR, pokud to bude FAI2, tak může být i někde poblíž v zahraničí. Podzimní kolečko na jihu vítám.

    7. Pokud je to technicky a organizačně realizovatelné, tak to rád vyzkouším.

    Uvítal bych možnost stáhnout z netu tracklogy všech závodníků.

  • 13 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: Braba (+58) (-7) | Zasláno: 22.01.2008 * 20:38

    1. Nevyhovuje. 3 týdny volna jsou pro mně příliš.

    2. To by stálo za pokus.

    3. Pořád lepší mít možnost odložit, než organizovat závod v dešti. Pokud o možném odložení vím, jsem schopen si volno zorganizovat.

    4. Poslední dobou se rozhoduju na poslední chvíli. hlavní parametr je počasí, druhý je místo konání.

    5. Nedůležitější je pocit, že si dobře zalítám. Po závodě si jdu lehnout. Chlast a rozbory treklogů nejsou nic pro mně :-)

    6.Za pěkným závodem šel bych světa kraj. Koneckonců Rakouské a Slovinské závody jsou obvykle taky na 5 dnů, tak proč nejet na ligu ven?

    7.Závod z navijáku/odvijáku je veliká loterie po všech stránkách a vyžaduje i spoustu personálu a techniky kolem. Dokud neuvidím, že se dá během 60minut dostat do termiky aspoň 40 lidí, neuvěřím. Pokud je záměr pořádat závody z navijáku, navrhoval bych to nejdřív vyzkoušet nanečisto mimo ligu.

  • 14 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: jaho (+14) (-5) | Zasláno: 22.01.2008 * 22:54

    1. Také nevyhovuje. 3 týdenní, či více kratších závodů, ale hlavně s možností přesunutí a nebo i zrušení.

    2. Určitě ano, lepší 3 dny letové jak týden výčkávání.

    3. Volno si umím přesunou a i kdyby ne, tak ať si aspoň zalítají ti ostatní.

    4. Podle počasí, takže na poslední chvíli.

    5. Rozbory jsou fajn, ale tak nějak "nenásilně"

    6. V ČR i venku, obojí má své plus.

    7. Jasně, jen se asi musí upravit pravidla, tak aby měli všichni stejné nebo alespoň hodně podobné podmínky.

  • 15 RE: Jaká bude Liga paraglidingu v roce 2008?
    Autor: Luca69 (+0) (-0) | Zasláno: 17.02.2008 * 22:41

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: