FÓRUM PGweb


[Téma] Novy CPP ranking bulvarneji

Novy CPP ranking bulvarneji
Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 01.02.2012 * 01:22

Prispevky z vlakna CPP 2012 jinak?, ktere jsou spise emocionalnejsiho, osobnejsiho a bulvarnejsiho razu;)

Zde je prostor pro kousavou ironii, vzajemne vypady ci osobni osocovani, ruzne podvratne teorie, mimonske reakce atd.

Zejmena Kostu (ale i ostatni) prosim, aby svou kritiku, pokud je prevazne osobniho a emocionalniho charakteru, smeroval sem (jakkoliv tvrdou, ale vecnou a odargumentovanou kritiku do puvodniho vlakna).

Diky za pochopeni!

68 příspěvků
shlédnutí: 4632
  • 1 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: anton (+72) (-36) | Zasláno: 31.01.2012 * 21:38

    Hm hm.. přecházím k Wolfům :) Tam jsou jinačí body! Přímo hodo-body!

  • 2 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 31.01.2012 * 21:42

    petrch: reakce na 18 bod

    Na druhou stranu kdo má tolik času jako ty aby mohl být kady den na Raný nebo Krupce a zkoušet co se tam ten den dá uletět.

    V současné dobé je to teda podle tebe boj o to kdo kam jede do Alp, ale stejně tak to muže být za rok o tom kdo kolikrát mohl jet na Ranou. Tohle to chcete? Opravdu chceš vyhrávat tímto způsobem ČPP, že znevýhodníš ty, co jedou párkrát do roka do Alp a uletí tam na "Čecha" špičkový výkon? Myslím tím, když ten kopec nemá za barakema neni tam každy den jako místňáci.

    Proč prostě si se Scorpim nezkusíte zajet si párkrát do Fanasu, nebo FIesche a uletět ty přetĺety tam, aby jste měli dost bodů do poháru a nekurvit každý rok body ostatním, co do toho investujou čas a peníze a vyrazí si zalítat do Alp.

    Omlouvám se, nechal jsem se trochu unést, ale už mě to vážné vytáčí, jak se tu snažíte každý rok zkrouhnout body za Alpy tak aby jste tam nemuseli jezdit a mohli vyhrát z domácího terénu a klidného letu z rovin.

    Neměli by se pilotí spíš motivovat létat mega přelety a srovnávat se se světem v Alpách než šudlat každou nulku na Raný nebo Krupce? Proč se pořád se Scoprim snažíte srovnat nesrovnatelné.

    Škoda, že tu nepíšou ty co se jich to týká nejvíc (třeba Panteři), ale asi už nemají silu a chuť se o tom handrkovat každý rok.

  • 3 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: ynrokop (+4) (-2) | Zasláno: 31.01.2012 * 22:01

    Berete to tak že tomu vůbec nerozumím a jsem nováček!!!

    Mohli by jste mi prosím Petrch a Scorpi napsat konkrétně o co vám tedy vlastně jde? Čeho chcete touto změnou docílit?Chtěl bych tomu porozumět, abych se případně mohl dále ptát a nepsat zbytečné otázky.

    Děkuji

  • 4 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 31.01.2012 * 22:02

    Kosto, to ses fakt nechal unest. Neni to o me a verim, ze ani o scorpim. Jestli na tom mam nejakej osobni zajem, tak se da asi nejlip vyjadrit tak, jak to napsal Jarda v prispevku c. 24.

    Jinak z pohledu organizatora chci, aby se na tu bednu dalo dosahnout i jinde v alpach nez na tech nejproflaklejsich mistech, a taky chci, aby na ni mohlo dosahnout vic pilotu, nez vas 5 kteri jsou ochotni na ta mista pravidelne vyrazit kdykoliv se tam udela pekne.

    Proto se snazime "srovnat nesrovnatelne".

  • 5 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 31.01.2012 * 22:04

    Milo, myslim ze odpoved pro Kostu vyse je shodou okolnosti odpovedi i na tve otazky

  • 6 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 31.01.2012 * 22:33

    petrch: Tak udělejte jen novou kategorii CZ a je to vyřešený ale ne to zavádět do nejvyšší kategorie za kterou jsou třeba body do rankingu.

    Když to teda nen í o tobě a o Scorpim, kdo to teda navrhl?

    k příspěvku 24: ta reakce souhlasí od člověko co jezdí do Alp jen prstem na mapě. Ale ty co jezdí lítat do Alp tu bohužel nepíšou.

    Konkrétně ty jsi ve Fieschi byl, tak víš, že to tam není zadarmo uletět, že to není o tom že tam přijedeš za a uletíš. Stejně tak ani ve Fanasu. Jak dlouho tam češi jezdí a uletět tam přes 200 FAI se povedlo jem mě a Jindrovi. Mě se to tam se stěstím povedlo napoprvé a moje jediná příprava byla, že jem si na startu natukal ty 3 OB do GPS a na cestu se ptal až Panterů cestou po vysílačče. Stoupáky jsem si do GPS dávall až na Speik :) (to jen pro upřenění)

    Proto nechápu, že to chcete neustále srovnávat. Srovnatelný to prostě není. To by jste za chvilku mohli mít koeficient na počasí, nebo kolik tam bylo ten den lidí.

    Pochopte taky ty lidi, co nechtějí jezdit každý den na Ranou a vyhnít ať už hned pod kopec na 50 nebo 100km a nedoletět.

    Pokud by jste chtěli zavádět koeficienty tak pak by jsi musel začít u sebe přeletama z Raný a Krupky, aby měli ostatní stejné podmínky a mohli se s tebou srovnávat.

  • 7 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 01.02.2012 * 02:52

    Kosto, souhlasim s tim, ze se snazime do jiste miry srovnavat nesrovnatelne (to uz ovsem od zacatku CPP a holt s tim nejak zijem).

    Jinak jsi napsal v tech svych prispevcich nekolik...jak bych to rekl vystizne, no hlouposti:) To ze budeme narceni z nejakeho vareni si vlastni polivcicky jsme vcelku logicky ocekavali. Nebudu ti to nijak vyvracet, protoze mam pocit, ze by to bylo zbytecny - lidi maji tendenci prisuzovat druhym takove motivace, ktere hybou i jimi samymi (je na to i takove jedno primocare ceske porekadlo).

    V kazdem pripade, pokud budu ciste za sebe mluvit o te motivaci, taky bych se mohl podepsat pod ten Jarduv prispevek. Skromne bych dodal, ze do Alp jezdim (a to rad) a z Alp mam loni svuj bodove nejhodnotnejsi let a letos tam na ten Speik rad pojedu zas.

  • 8 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: ynrokop (+4) (-2) | Zasláno: 01.02.2012 * 18:17

    TO Petrch a Scorpi:

    Vím že není jednoduché tuto soutěž kočírovat. Některé novinky co jste udělali jsou skvělé, ale v očích převládají spíš ty špatné.

    Nabídli jste nějaký návrh něčeho nového, co chcete zkusit aniž by jste se poradili s ostatními!

    Proč pro repre může existovat sportovní komise, kteří hájí zájmy závodníků atd...

    Proč to nejde s CPP udělat úplně stejně???!!!

    CPP- začalo myslím kategoriemi a podle konečného výsledku jste se posunovali podle určitého procenta nahoru či dolu.Perfektně to fungovalo, protože ten kdo chtěl závodit snažil se bejt v té nejvyšší kategorii.

    Dnes máme díky úpravám někdy k lepšímu, někdy naopak 3. druhy pilotů.

    1. skupina- CPP berou jen jako letový deník v elektronické podobě

    2.skupina- smělé výkony přihlašují bez chtíče výhrávat

    3. skupina- soutěživci (raceři), kterým jde o výkony a jejich bodové ohodnocení.

    Neberte to jako diskriminaci, ale skupina 1 a 2 prosím ať mlčí, protože jim nejde o soutěžení, ale aby se vyjádřila k tomuhle problému 3. skupina

    CPP a jeho dnešní či zítřejší podoba?, je dosti hrůza!

    Podle mě to spěje tato soutěž jako liga k zániku.

    Tato soutěž podle mě nemá co dělat v rankinku. Tam jsou pouze závody a tato soutěž není regulérní závod!!!!!

    Tato soutěž by měla být opět rozdělena na kategorie pilotů jinak to bude horší a horší.

    Penalizace Alp? Naprostá blbost nebo její snižování v koeficientech. Konečně se rozhodněte jestli pouze čechy nebo i alpy!!!!!

    Myslím že dokonce někdo psal v článku o tom jak CPP pomáhá rozvíjen um pilotů v Čr, ale podle změny které přinášíte poslední dobou ten um přesně naopak potlačujete.

    Každý výkon zasluhuje v určitém místě,počasí, na padáku dostatečný um, jinak toho nikdy nedocílíte. Díky koeficientům, ketré se neustále upravují a zhoršují pilotům jejich bodové výkony, klesl zájem o soutěžení v CPP.

    Mám tu jeden jednoduchý příklad letu který napodobuje Petrovo Chromcovo FAI z Rané prosím podívejte se na můj profil, kde mám tento obrázek místo svého fota.Nevěděl jsem jak tento obrázek sem jinak dostat.

  • 9 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Boeing (+7) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 18:35

    ono to snižování má platit pouze v oblasti Alp. Je to několikrát napsané v předešlých vstupech, bohužel se ten blog rozdělil do třech, tak ti to asi uniklo.

  • 10 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: ynrokop (+4) (-2) | Zasláno: 01.02.2012 * 18:36

    scorpi jdi děláš si prdel??????????

    Proč můj názor přesouváš jinam??????????

    jaký emoce!!!!!!!!!!!!!!! to jemůj názor žádnáááááá emoce. co to meleš. teď jsi mě fakt nasral

  • 11 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 01.02.2012 * 18:44

    Milo, bez prdele, tvuj prispevek se perfektne hodi do tohoto vlakna. To je mi lito, ze ses nasranej, ale to je tvuj boj.

  • 12 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 18:54

    Milo, v tvem prispevku jsem objevil 2 konkretni otazky, zkusim na ne odpovedet:

    1) Proc nerozhoduje sportovni komise o CPP (proc to neni stejne jako s vecmi ohledne reprezentace).

    O pravidlech CPP rozhoduje rovnez ta sama SK, jako o reprezentaci. Nez by doslo na zmenu pravidel, musi je SK schvalit. To co se diskutuje zde na foru je ve stadiu myslenky a prvotni implementace, ze ktere zrejme vzejde navrh na zmenu pravidel CPP pro sportovni komisi. Ale protoze vic hlav vic vi a kouka se na veci z vice uhlu, chteli jsme to nejdrive probrat zde na foru. Presne zneni navrhu zmeny pravidel tedy muzete ovlivnit smysluplnymi argumenty..

    2) Proc se zapocitava CPP do rankingu

    Je to tak historicky. Kdo o tom rozhodl v dobe, kdy CPP vznikal, to nevim. V te dobe jsem ani nevedel, co je paragliding. Co se tyce novodobe historie - na konci roku 2010 jsem podal navrh sportovni komisi, aby se CPP do rankingu nezapocitaval. Nakonec, po diskusi s reprezentanty a s ostatnimi cleny SK, jsme dosli k zaveru, ze budeme zapocitavat CPP se snizenym koeficientem (60 bodu pro viteze). Tim se dostal na uroven jednoho ligoveho zavodu. Myslim si, ze je to tak v poradku.

  • 13 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 01.02.2012 * 19:04

    Hmm, tak teď už si nejsem jistý jestli jde o větší přístupy na stránky kvůli reklamě, nebo to tu jen poslední dobou zadrhává a vede do kopru (kategorie, koeficienty, vyhlašování)

    Rok co rok měníte koeficienty tak aby se Vám to hodilo a Petr mohl vyhrát CPP z Raný, Krupky a Černý. Ostatní se přesto snaží tím, že lítají rok od roku větší a větší přelety v Alpách a čím víc uletí, tak tím víc jim seberete. Co třeba se snažit opačným směrem uletět to taky v Alpách nebo (s nadsázkou) uletět víc v Čechách

    Radši to rovnou píšu sem, i když na tom není nic osobního ani emocionálního, jak jsi psal Scorpi na začátku.

  • 14 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 19:14

    Kosto brzdi - jestli si myslis, ze menim pravidla pro sebe, tak si vzpomen kdo dostal padak z penez reprezentace za desaty misto kdyz jich bylo devet. Asi bych se na tvym miste za ten posledni prispevek trosku stydel...

  • 15 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 01.02.2012 * 19:39

    Tak pak klidně udělej nové vlákno a můžem tam řešit jak to bylo s penězma reprezentace. Jen upřesním, že dotace byla na 10 padáků a já byl v té době 10 v rankingu.

    Tak teda když to není kvůli tobě tak kvůli komu? Když většina lidí v první desítce lítá v cizině, protže se jim to nevyplatí lítat u nás.

    Ptal jsem se už na začáktu debaty od koho přisel tenhle nápad s novým koeficientem, když jste slibovali po mých přeletech z Alp na začátku sezony, že je menit nebudte, ale bez odpovědi.

  • 16 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 19:45

    Když většina lidí v první desítce lítá v cizině, protože se jim to nevyplatí lítat u nás.

    Ted sis odpovedel sam. Taky si myslime, ze vestine lidi se bodove nevyplati litat v cechach. Chceme, aby se to vyrovnalo.

    Ten napad prisel od Dominika Mauchle (administrator svycarskeho xcontestu), me a scorpimu se libi.

    Nepamatuju si, ze bych nekomu sliboval ze neco menit budeme nebo nebudeme a pochybuju ze by neco takovyho sliboval scorpi. Uz proto, ze takovy rozhodnuti je v rukou SK.

  • 17 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 01.02.2012 * 19:57

    Ale Švýcaři tím nechtějí srovnávat nesrovnatelné. ty chtějí aby se nelítali uplně stejné trati co tam mají místňáci olítaný, to náš připad opravdu není,

    Pardo, beru zpět nikdo to nesliboval, ale já to předpovídal po letu z Graifu :)

    Komunikace pod přeletem:

    Že se nestydíš! :-)

    Autor: Clouseau »PM [www] | Zasláno: 07.05.2011 * 21:53

    Podruhý v Alpách a už máš 946 bodů...a to je teprve začátek května. Už vidím, jak se zase budou snižovat koeficienty alpám :-)

    Odpovědět »

    RE: Že se nestydíš! :-)

    Autor: Kosta [www] | Zasláno: 08.05.2011 * 08:19

    Alpy nesníží, přidaj si body za roviny :)

    Ale moc bych za to nedal že se tu někdo před rokem dušoval, že ty koeficienty nebudete pořád měnit.

  • 18 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 20:17

    Dva lety z jednoho startu v ruzne dny jsou taky nesrovnatelne. CPP je o srovnavani nesrovnatelneho od zacatku do konce.

    Cechy a alpy se srovnavaji i ted, ale podle nas blbe. Chceme to udelat lip.

    Pokud to srovnavat nechces, pak zbyva uz jen reseni ktere nastinil scorpi v puvodnim vlakne v prispevku cislo 49.

    Kosto sorry, ale kopes prilis za sebe. My ted fakt nepotrebujeme ubrecene prispevky typu "vy jste zli a osklivi a chcete mi sebrat body". My chceme udelat CPP lepsi a k tomu nam muze pomoct konstruktivni kritika, jakou nabidl napriklad Braba.

    Od tebe jsem uz na zacatku pochopil, ze 109fai v cechach uletis s prstem v nose, zatimco 227 fai na fanasu je extremne narocny. Uz jsem si za tebe udelal carku do sloupecku s nazvem cechy budou asi moc vyhodny. Dekuji. Pokud mas co dalsiho rict k tematu a nebude to omylani dokola jednoho a toho sameho, tesim se.

  • 19 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 01.02.2012 * 20:59

    Petře, já tady vůbec nekopu za sebe, ale za ostatní co do těch Alp jezdí,a každý rok jim tu osekáváte body. Jen už nemají náladu si tu s Vama vypisovat to samé každý rok.

    S lítáním jsem seknul, prodal GPSky a Vario, ted už jen padák ase sedačkou a konec, takže mě to vlastně může být úplně jedno.

    A máš i částečně pravdu s tím srovnáním, zatímco přes 100 FAI v Čechách už uletěli tak v 227 zatím nikdo neuletěl, ani 218 co jsem musel smáznout.

    A taky ty přelety v čechách přes 100 se uletěli před lety na daleko horších padácích než jsou dneska. takže pokud by ostatní byli nuceni vylítat si pohár v čechách, tak se letos dostaneme na 150km.

  • 20 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: becvik (+16) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 21:52

    mě osobně se novej návrh líbí, nicméně i v případě nelibosti není důvod k panice, ten bude až na konci ročníku 2012...zatracovat něco novýho hned v zárodku by mohla bejt škoda

  • 21 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 01.02.2012 * 21:54

    Tahle diskuze může mít jediné pozitivum: Kosťa se pořádně nasere a vrátí se k lítání, aby dokázal, že i s nějakými idiotskými penalizačními koeficienty dokáže ČPP vyhrát :))))

  • 22 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:04

    Ach jo. Kosťa tady prakticky jedinej bojuje za alpský lítače , tak se musím přidat. Už jsem tuhle věc řešil se Scorpim, kterej hledal prvotní ohlasy na tenhle nesmysl. Řekl jsem mu že v téhle sezoně jsem proti zavádění podobných novinek ale příští už mě je to jedno. A proč mě je to jedno? Protože letos si ještě chci trošku zazávodit a za rok už chystám spíš jenom kochačku a poznávací lety .Protože podle nových pravidel, ketý jednou pgweb prosadí už o závodění nepůjde.

    Pokud se Scorpimu a Petrovi podaří soutěžícím u nich v poháru Alpy úplně znechutit budou mít ČPP jak si přejí . Dav šťastných a nadšených lítačů z Krupky, Rané a Černé hory kteří si budou dokazovat jací jsou borci že to v těch fakt přetěžkých podmínkách dali. A že se bude oslavovat i 20 km přelet to bude jenom dobře. Protože co ti v Čechách hrozí - VYHNITÍ ! ! Brrr !!!!

    Kdežto v těch nalajnovanejch Alpách jenom kilo, občas dvoukilo (podle chuti a invence pilota) a občas nějakej kolaps, záložka,rotor a údolka (podle toho co tam letí za neschopnýho blba) . Ale pilot zocelej Všechovem, Sadama a ostatníma ostrejma rovinama si ty body který mu duo z ČPP nakonec nějak nalajnuje fakt zaslouží !

    NIKOMU absolutně nevyčítám respekt k Alpám a svýmu životu, ale schovávat svůj strach, obavy, nebo nechuť se s Alpama poprat a v Alpách vyhrát pohár za glorifikaci sice krásnýho ,příjemnýho ale toho našeho malýho českýho polítání za přednost je prostě "čecháčkovství".

    Každýho baví něco jinýho, někdo chce klid a životní jistoty a druhej chce pokoušet hranice sebe sama,

    Takže za rok , až budeme všichni kochači a ČPP bude vyladěn dle tvůrců, se těším na setkání na Rané.

    Ale asi by mě jako začínajícího pilota toužícího po kilu na Kobale nebo Greifu ,čekání na start Petra na Rané, nebo Scorpiho na Krupce moc nebavilo .

  • 23 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:12

    Jindro, to co nas motivuje ke zmene neni strach, nejsou to obavy a UZ VUBEC to neni nechut se s Alpama poprat. Presne naopak. My chceme, aby se pilot pro dobry score MUSEL s Alpama poprat, a ne jen okopirovat trasu, kterou vymysleli jini.

  • 24 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Hanz (+33) (-2) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:20

    Jindro, že ty z toho vyhnití máš větší strach než z těch alpských rotorů? ;-)

  • 25 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:26

    Takže Petře chceš, aby jsme všichni kopírovali tvoje lety z Krupky a Raný? Pak budeš spokojenej, že konečně můžeš srovnávat pro tebe srovnatelný?

    Pak to teda dejte i na Čechy, ale s krapet jiným poměrem něž 500 letů bílá, tolikrát jsi to tam na Raný neletěl :)

    I když ty by jsi měl stejně mít spešl koeficient na Ranou a Krupku, protože to tam máš olítaný víc než všichni ostatní Alpy dohromady. :)

  • 26 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: anton (+72) (-36) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:30

    Když je to teď ten bulvár, tak mě napadlo jedno přirovnání současného stavu v ČPP (berte to s rezervou, není to osobní Petře a Scrpi).

    Znáte ty příšerně vonící limonády exotických chutí, které se objevují v obchodech v PETlahvích, další nové a nové chutě? Vždycky když to vidím a někdo to otevře, představím si tu scénu, jak v laboratoři pobíhá nějaký nadšený (záměrně nepíšu šílený) chemik míchá a míchá, až to voní tak, že to ještě nikdo nezažil. Chemik má radost, jak je dobrý v oboru, že se mu to povedlo! Ale co s tím teď? Nazveme to třeba LEVANDULOVÁ limonáda. Prostě příšerná chuť, ale když už to je hotové... vrhnem to do oběhu.

    Není tohle nové bodování letů v ČPP taky taková LEVANDULOVÁ? Z odborného (programátorského) hlediska dobrej kousek, ale uživatelsky poněkud složitější na pochopení a používání?

    Zkrátka a dobře, já mám radši jednodušší chutě, třeba i čistou vodu.

  • 27 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:35

    Kosto, nechapu proc furt chces nekoho kopirovat ;). Idea systemu se zaklada na tom, ze v cechach se kopiruje o dost hur, nez v alpach.

    Anton: diky za zatim nejhodnotnejsi prispevek tohoto vlakna:)

  • 28 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:40

    Chtel sem sem neco napsat, az vychladnu, ale ani ty mrazy co sou ted venku na to nestacej. Tak zatim jen tohle... Petre, to si mam vazne myslet, ze je to litani v Alpach na Fanasu, Speiku, nebo Fieschi podle tebe to samy, jako vzit to tuzkou pres kopirak? Mozna ze to tak skutecne je, ale jen pro tebe ! My ostatni na tom pracujeme leta... Takze jestli se chces s necim prat, tak si to klidne delej, ale na sve urovni a necpi do toho ostatni piloty v CPP. To je zatim vse. Jdu se zchladit na mraz...

  • 29 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:50

    Hanzi , já dodnes neumím pořádně startovat ani přistávat. A to proto že mám fakt hodně, hodně málo startů a o dvě záložky i míň přistání na uletěnou hodinu. Ale v tomhle parametru ty seš asi dost dobrej :-) I to vyhnívání se mi pro moji nechuť k cestám k autu moc nedaří :-)

    Petr - okopiruj dvukilo a dame rec. Já okopnu ty tvoje Krky :-)

  • 30 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:54

    Jindro, pokud si dobre pamatuju (vlastne si to nemusim pamatovat, pamatuje si to Skype historie;), uplne na zacatku jsi mi rekl neco trosku jineho - resp. stavis to ted do jineho svetla. Chapu, ze mezitim jsi mohl zmenit nazor (a urcite mezitim byla nejedna Partneri konzultace, tipuju:), ale tvoje vyjadreni bylo, cituju "Moje mínění - Dost dobrý ale od příští sezony". Nezminoval bych to, kdyby ses o te nasi skype seanci tady nezminil sam a nedal tomu vyznam, ktery je dost odlisny od toho puvodniho:)

    Jinak ke zbytku - zni to tak jednoduse a jasne, skoro jako pohadka:) Pohadka kde zly petrch a scorpi chce zatrhnout vsem hodnym pilotum ty bajecne nevyhnivaci kila a dvoukila, protoze se strasne boji, maji strach, protoze nejsou opravdovi chlapi - zato ti Alpsti piloti jo, to jsou chlapaci, kteri se neboji tasit zalozku a nechat se profouknout udolkou:) Ne jako ti straspytlove co radsi vyhnivaji na Rane a pod Krusnyma horama, nez by jeli s chlapakama do poradnech hor:)

    No necham to bez komentare, jako pohadka je to moc pekne a libi se mi to:-)

  • 31 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:54

    Hoši hoši, tohle už je vážně bulvár, ale pobaví to i laika co tu sedí vedle mě :)

    Nejvíc prý vede Jindra a Anton :)

    Zatím to ale nevypadá, že by se to někomu líbilo.

  • 32 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:55

    Clouseau, diky za nazor. Znam z tech tri mist poradne jenom speikboden a mas pravdu, uz mi to tam zacina trosku pripadat jak pres kopirak. Tuhle diskusi jsme vyvolali hlavne proto, abychom zjistili, jak to videj ostatni. Proto bych byl rad, kdyby se vyjadrilo co nejvic pilotu - staci strucne, jestli je to blbost nebo dobrej napad. A urcite nas zajimaji nazory od sirokeho spektra pilotu, od uplnych zacatecniku po ty nejzkusenejsi.

  • 33 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Hanz (+33) (-2) | Zasláno: 01.02.2012 * 22:59

    Jindro, díky za pochvalu, startuju a vzápětí přistávám furt, to máš pravdu.. ;-) ..a jestli se ti to vyhnívání nedaří, tak směle do toho, kopíruj Chromčáka v Krkách! :-)

    ..ale možná by fakt nebylo od věci zkusit pořád jen někoho nekopírovat..

  • 34 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:06

    Scorpi, kdybych s Panterama konzultoval ten návrh (a jako že jo !) tak bych byl výrazně ostřejší . Ale klidně sem překopni celou naši Skype diskusi .Můj souhlas, o kterým píšeš, byl stejně jako teď jen pro tuto sezonu a pak už mi to bylo jedno :-) Mluvím za budoucí lítače a jejich zábavu.

  • 35 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:09

    Dneska jsem se nějak rozepsal. Ale píšu sem málo tak můžu. Hanzi slibuji že tě nikdy kopírovat nebudu. Ani žádný tvoje kilo či dvoukilo :-)

  • 36 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Hanz (+33) (-2) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:13

    Btw, pochopil jsem snad špatně větu: "V tomto ročníku ČPP (2012) zůstane zcela jistě drtivá většina kategorií při starém a v podstatě všichni piloti budou moci soutěžit také dle „klasického“ skóre. Rádi bychom ale, aby zároveň také všichni měli možnost porovnat se v kategorii dle nového pokročilého skóre a aby toto soutěžení dle nového pokročilého skóre mělo odpovídající prestiž.", nebo to nějak zaniklo?

  • 37 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:18

    Hanz: ve spravnem bulvaru na takove nuance neni misto, jen bila - cerna - a hlavne CERVENA;)

  • 38 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:26

    Hanzi, já jsem ze starýho sedláckýho rodu a mám takovou chybu že o všem přemýšlím s výhledem na léta dopředu, Tebe zajímá co bude letos, mě, co za deset a více let. Takže proto se snažím podat svůj pohled na věc a vím že se kluci z pgwebu snaží tlačit svoji firmu tam, kam jim to srdce táhne, Ale to nemusí být pro lítání přínos. A pro jejich firmu už vůbec ne. ( Píšeme do "bulváru")

  • 39 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Hanz (+33) (-2) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:28

    Počkej počkej, teď jsem už fakt zmatenej. Nezajímala tě snad jen tahle sezona???

  • 40 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:39

    Tahle diskuze se mě líbí, je to jak na Nově s reklamama, stihnu si nalít Chardonnay. Jasně že mě zajímá tahle sezona! Ale protože přeji Scorpimu a Petrovi všechno to nejlepší v podnikání tak mě trápí že chtějí takhle parádní věc likvidovat ! ( Píšeme do "bulváru")

  • 41 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jarda737 (+9) (-0) | Zasláno: 01.02.2012 * 23:44

    Byl jsem párkrát v Alpách na stejném místě, jezdím v Čechách na stejná místa .... A KAŽDÝ DEN JE JINÝ !!! Když už se do toho chce někdo pouštět, tak zohlednit i koeficient dne .... ale to už se v tom nikdo nevyzná :-(

    Nezávodím, ale porovnávám své lety v rámci jednoho konkrétního dne na konkrétním terénu. I proto se mi líbí "spoluletci". Možná se budeme za rok bavit o tom, kdo trať ulétl sám, a kdo v kolektivu ...

    Možná by stálo za úvahu projekt "stejných tratí" nebodovat, ale udělat z toho jakousi porovnávací soutěž "objevování nových tratí".

  • 42 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 02.02.2012 * 00:29

    A když jsme u bulváru

    nejlepší je když můžeš být ještě ve svý vlastní firmě za hvězdu a to hezky pěkně z teplíčka, se všema "domácíma bonusama" a ještě ti zbyde čas si rozjet firmičku další...

  • 43 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: ynrokop (+4) (-2) | Zasláno: 02.02.2012 * 01:55

    sám za sebe, pokud nový systém bude kontrolovat jestli let byl okopírován aniž by bral v potaz teren,trať atd... a bude za to ten let zkrouhnut o důležité body těžce nesouhlasím aby se zavedl.

  • 44 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: ynrokop (+4) (-2) | Zasláno: 02.02.2012 * 02:00

    jestli se ten nový systém i přes tyhle výhrady zavede tak pak je to stejné jako když všichni nesouhlasí že prošli závodničky normou en -D a všichni ví popravdě jak to je. začněte myslet co pomůže poháru a né co je podle někoho kopírování.Podívejte se na závody jak to probíhá, taky se kopíruje protože to občas jinak nejde, to samé je s alpami

  • 45 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Lindis (+4) (-1) | Zasláno: 02.02.2012 * 08:36

    Teda to je hnus velebnosti, zahodíme GPS a vrátíme s deklarovaným letům, ono je to jednodušší, když se letí je tak a pak se ještě hádám o 50 bodů...Fuj. Děláte to pro radost nebo proto abyste se mohli chlubit. Co ty lidi co ulítli něco v době, kdy nebyl svět elektotechniky. Pánové trochu nadhledu (ten zústal asi jenom Hanzovi :-))).

  • 46 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: charlie (+8) (-0) | Zasláno: 02.02.2012 * 11:17

    Myslím, že je čas vrátit se ke kořenům, místo tlachání na internetových diskuzích a schováváním se za monitorem se potkávat na kopcích nebo hospodách a víc spolu mluvit. Vždyť se tady ve fóru v poslední době jenom lijí kýble špíny a kdyby se dotyční potkali a vysvětlili si svoje názory, nemuselo by k tomu vůbec docházet. Samotného mě strašně zamrzela podobná bezhlavá diskuze ohledně té blamáže z předání cen loňského poháru místo toho, aby se vyřešila u piva.

    ČPP se stal masovou záležitostí, protože má jasné a jednoduché pravidla, nějaký zesložiťování "plovoucími koeficienty" by mohlo být svém důsledku kontraproduktivní, protože bude méně průhledný. V jednoduchosti je síla a co si budem povídat, je to hlavně krásný zápisníček letů, když občas člověk je první v denní skóre, tak ho zahřeje, jaké si vybral super místo pro ten den a celkový pořadí je hlavně pro štengrování po hospodách. A i když třeba současný nastavení někomu připadne (včetně mě), že znevýhodňuje lety v ČR, tak na druhou stranu mě motivuje, abychom v ČR zkusili zalítat takový prásky, který by se vyrovnaly letům z Alp. Ve svém důsledku tedy může zvednout úroveň českých letů :-) Souhlasím s tím, aby se výsledky z ČPP nezapočítávaly do rankingu a bylo tak o tlak na "odpovídající výsledky" méně, pokud to někoho tak trápí.

    Z mého pohledu tedy prosím kluky z PGwebu - spíše pohár šperkujte a pestřete věcmi typu Spoluletci nebo smysluplnými filtry. Ale hlavně tlačte v rámci svých možností na to, aby nebyli piloti ČPP někým z mocipánů zbytečně buzerováni, chránit prostředí ČPP před snahou jej nějak regulovat považuji v současné době za mnohem důležitější než koeficienty.

    A pro všechny, buďme na sebe trošku laskaví a občas šetřme písmenka :-) Vždyť je strašně zbytečný si utvořit falešný názor na druhé na základě internetových diskuzích, které vás pak ovlivní v reálným životě až se na jaře zase potkáme na kopcích.

  • 47 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Jazzman (+0) (-0) | Zasláno: 02.02.2012 * 12:31

    Charlie, mluvis mi z duse, viz muj prispevek ke koeficientum.

  • 48 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Petule (+6) (-1) | Zasláno: 02.02.2012 * 13:14

    jojo, taky se naprosto stotožňuju s Charliem

  • 49 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: zk148p15 (+23) (-6) | Zasláno: 02.02.2012 * 13:22

    Krome prvniho odstavce, souhlasim tez...

    Navrhuji vytvorit lepsi statistiky v letovem denicku.

    Zalohovani leti vcetne IGC, map.

    Navrhuji koeficienty Alp konecne nechat a vubec koeficeintama nehybat nasleducjich hodne let.

    Snizit ranking ohodnoceni sranda souteze CPP pod Ceskou ligu nebo zrusit vubec.

  • 50 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: ok1fet (+2) (-2) | Zasláno: 02.02.2012 * 13:54

    Charlie mě mluví z duše „KISS Keep It Simle Stupid! Ať je to jednoduché pitomče“ Za to „šperkování“ bych se přimlouval za kategorii či filtr na EN-C. Jestli v Openu jsou i 2lajny a nové EN-B mají kolikrát lepší parametry než EN-C. Tak to moc nemotivuje. :)

  • 51 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 02.02.2012 * 17:12

    1. Souhlas s Charliem, přiznávám že se to trochu rozohnilo asi jiným směrem než mělo.

    2. Koeficienty pokud zachováte bude to výhoda - konečně bude aspon pár ročníků bez změny systému a můžem se podívat jak se kdo zlepšil. Vždyť nic nebrání ocenit originality pilota například ročním titulem "borec roku" nebo originál roku, klidně bez ceny, o ty přeci nejde.

    3. Vzhledem k tomu že spousta lidí jak se ukázalo zas tak moc nesoutěží, věřím že by ocenili podrobnější statistiky jako celkový nálet km, hodin, po rokách měsících atd - via leonardo.

    Letu zdar! Už mi z té zimy hrabe!

  • 52 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 03.02.2012 * 14:45

    Prostě jste , mládenci, šlápli do něčeho ošklivýho , co nikomu nevoní a když to budete tím Vaším stylem "uargumentovat a unavit všechny nesuhlasné a to dobro nechápající názory" dál tlačit akorát to rozmatlete ještě víc. Já bych to ukončil pro dobro všech :-)

  • 53 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Oman (+11) (-1) | Zasláno: 03.02.2012 * 16:28

    Jindro nebuď bambula....:-)

  • 54 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: jfikar (+1) (-0) | Zasláno: 03.02.2012 * 22:09

    Eeeeh?

  • 55 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Mirev (+21) (-18) | Zasláno: 04.02.2012 * 14:47

    když se nejde domluvit tak co třeba hlasování?

    Máme tady v soutěžním pojetí Alpské a rovinové specialisty a stále se je snažíme porovnávat. Co tedy ta varianta NESROVNÁVAT nesrovnatelné a ČPP nastavit 50:50

    - celkový vítěz má být co nejlepší pilot a recept jak to určit se hledá???

    kdo určí zda "přepočet" je správný?statistika?

    co tedy raději vsadit na všestrannost pilota v horách i rovinnách!

    máme:

    - kategorie Alpy (xcontest pořadí čechů),a kategorie české nebe

    NAVRHUJI místo přepočítávacích koeficientů

    - a královská kategorie = ø z pořadí Alpy/Čechy

    - nebo systém alespoň 2 lety ze 4 musí být v ČR (lze definovat EU mimo Alpy, nebo mimo heatmapu)

    - navždy se tím ukončí debaty o KOEFICIENTECH které nemají konce

  • 56 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Petule (+6) (-1) | Zasláno: 05.02.2012 * 00:09

    Miro souhlas, vsestrannej pilot. Jenze, aby to platilo, muselo by to byt 2 lety z ČR a 2 z Alp. A to je asi uplne nepruchodny. Nutit lidi jezdit do Alp je urcite horsi nez je nutit litat doma :-)

  • 57 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 07.02.2012 * 12:40

    Scorpi: Mě jen přijde zbytečný kvůli jednomu přeletu měnit koeficienty, respektive zavádět nové :)

  • 58 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: ondrap (+79) (-15) | Zasláno: 07.02.2012 * 13:04

    Ja mám pocit, že to není kvůli tvému jednomu přeletu z Fiesche, ale kvůli těm desítkam přeletům ze Speiku a z Kobaly/Soricy, kteréžto jsou poslední dobou poněkud nudné...

  • 59 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 07.02.2012 * 13:10

    Kosto, ty jsi vrchni bulvarizator diskusi, ty bys dokazal udelat flamewar i ze zdvorilostni diskuse o pocasi;)

    Jsem te presunul sem, protoze tvoje reakce ve mne vyvolala neodolatelnou chut vyjadrit se k tomu nevecne a taky tak nejak bulvarne:)

    Napred jsem ti misto odpovedi chtel placnout jeden graf, kterej jsem si pred casem pripravil pro jeden clanek zde na PGwebu, ale pak jsem si uvedomil, ze to je uplne zbytecny...DNFTT. Tak aspon tady tohle krmeni, protoze...show must go on;)

  • 60 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 07.02.2012 * 13:14

    Já nemyslel Fiesh, ale Fanas, Fiesch jsem daval jen jako příklad, jak je "jednoduché" to uletět :)

    Kobalou nikdo pohár nevyhraje, ale pravda že na Speiku je to trochu jednodužší než ve Fieschi nebo Fanasu :)

  • 61 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 07.02.2012 * 13:16

    Scorpi: To bude asi tím, že mě ten nový koeficiet tak vytáčí, i když už stejně nelítám :)

  • 62 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 07.02.2012 * 13:19

    :-)

  • 63 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Kosta (+55) (-46) | Zasláno: 07.02.2012 * 13:20

    Ale pár dnů jsem se držel a ani nic nekomentoval :)

  • 64 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: Slivka (+6) (-27) | Zasláno: 10.02.2012 * 18:51

    Teda pánové, budu přímej, nový systém bodování bude konina..............

    1. Nic bych neměnil, /nebo si snad někdo stěžuje, že systém bodování je špatný?!, neznám nikoho takového...

    2. Když již, tak ČPP bych počítal pouze za lety v ČR v počtu 4, nebo 6 letu. Je to přece i dle názvu český pohár.........

    3. A pak bych vyhodnotil piloty z ČR s nejlepším umístěním dle World XContestu

    Toto vše již máme, vše funguje k naprosté spokojenosti, jen se to takto nevyhodnocuje. Dle mne je to škoda, protože každý by měl jasné srovnání v ČR /nad českými rybníky/ a také, jak je na tom ve světě.

    Není dobré vymýšlet za každou cenu nějakou změnu, jen aby nějaká byla, se složitým výpočtem..........atd. konina.........konina, a to již jsem si několik dní říkal, že na toto téma nenapíší nic.

  • 65 RE: ČPP 2012 jinak?
    Autor: Slivka (+6) (-27) | Zasláno: 11.02.2012 * 21:34

    Kurňa, pořád se tady míchají jablka se švestkami. Konečně si již uvědomte, že nejde spravedlivě srovnávat lety v ČR a v Alpách! Tak proč to chcete ve vyhodnocení slučovat. Pokud si ještě jednou přečtete můj příspěvek č.106, tak bude vše vyřešeno a není třeba žádnou změnu bodování. Bude vyhodnocen nejlepší pilot v ČR, pak nejlepší pilot v Alpách. Pak si třeba třeba vyhodnoťte nejlepšího za součet ČR + Alpy. Ale abych kvůli tomu, že mi to někdo nějak vyhodnotil, jsem přestal létat, to je pěkná blbost. Lítám si pro sebe, pro radost. Když se podívám na PGweb, vidím jak v ten den polétaly jiný a srovnání si udělám sám. Ale zda po roce budu v této soutěži hodnocen jako druhej, nebo dvacátej? tak co? tak to zkonstatuji a budu létat dál.................... jen já rozhodnu zda lety budu hlásit tady, nebo jinde, nebo si budu psát letový deníček sám.......

  • 66 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 11.02.2012 * 22:01

    Slivka: je fajn ze mas jasnej nazor a vis, jak by to melo bejt spravne. Doporucoval bych ti napred se podivat se na stranku Navrhy CPP, kolik lidi by chtelo mit Pohar pouze v Cesku (spis kolik by to nechtelo) a pak zacit radit.

  • 67 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: Slivka (+6) (-27) | Zasláno: 12.02.2012 * 10:14

    scorpi:

    Doporucoval bych ti napred se podivat se na stranku Navrhy CPP - prosím pošli odkaz, nenašel jsem to

  • 68 RE: Novy CPP ranking bulvarneji
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 12.02.2012 * 13:08

    Slivka: prihlas se do CPP 2012 a v pravem menu uvidis odkaz CPP navrhy. Pokud tam budes sam chtit prispet a nejen to sledovat, potrebujes Google ucet (jelikoz je to Google sluzba Moderator).

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: