FÓRUM PGweb


[Téma] Doplňkové soutěže ČPP 2013

Doplňkové soutěže ČPP 2013
Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 01.02.2013 * 20:11

V tuto chvíli již můžeme oznámit, že během příštího týdne oznámíme podrobnosti všech přidružených kategorií k ČPP:)

České nebe bude zastřešeno sponzorsky a bude mít trochu změněná pravidla (...samozřejmě zpětně pro celý ročník 2013;-) a létat se bude ve 2 kategoriích. Obzvláště vítězové obou kategorií se mají nač těšit.

Nová Alpská kategorie doufáme uspokojí ty, kteří se ty roviny učit nechtějí:) Vstupem nového sponzora se samozřejmě také bude létat o pěkné ceny.

Klub kilařů se nám zduplikoval o další level a v nové sezóně tedy jde také o 2kilové lety.

Tolik zatím telegraficky, konec hlášení, podrobnosti příští týden.

37 příspěvků
shlédnutí: 6209
  • 1 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 06.02.2013 * 22:03

    Tak a je to tu, tramtadadaaa!

    ----------------------------------

    Gradient České nebe se bude létat ve 2 kategoriích - Serial (max. EN-D) https://www.xcontest.org/cesko/gradient-ceske-nebe a Standard (max.EN-B) https://www.xcontest.org/cesko/gradient-ceske-nebe/standard

    Špatnou zprávu máme pro celkem 25 pilotů, kteří se v posledních 3 ročnících ČPP (2010 - 2012) umístili v TOP 15 kategorie Open - tito piloti se soutěžení v Českém nebi nemohou zůčastnit.

    Naopak výbornou zprávu máme pro všechny adepty na vítězství - oba dva vítězové získají certifikovaný jednomístný padákový kluzák od firmy Gradient dle svého výběru!

    Partnerem kategorie je, jak je asi každému jasné, firma Gradient.

    ----------------------------------

    Alpské nebe https://www.xcontest.org/cesko/alpske-nebe by mělo uspokojit všechny alpské specialisty, co je roviny nudí:) Velmi zajímavou novinkou je nová disciplína let na přímou vzdálenost s koeficientem 1.5! Otvírá se tak motivace pro pěkné a objevné lety odněkud někam, nejen na přistávačku pod ranní startovačkou:).

    Soutěží se především o Android navigační zařízení vhodné pro létání pro vítěze.

    Partnerem kategorie je firma Hanka Mochov s r.o..

    ----------------------------------

    V Klubu kilařů https://www.xcontest.org/cesko/klub-kilaru/ zůstavají pravidla jako loni, ovšem přibyla nová, velmi prestižní kategorie pro "dvoukilaře" Klub 2kilařů https://www.xcontest.org/cesko/klub-2kilaru/ . Pravidla jsou stejná jako v případně jednokilové, pouze s tím rozdílem, že cílová meta má pochopitelně hodnotu 200 km:)

    Nově se čokoládové zlaté cihličky rozdělují v závislosti na počtu kil/dvoukil.

    Partnerem soutěže je od počátku a stejně tak letos, firma Čokoládovny Fikar s r.o.

    ----------------------------------

    Pravidla všech přidružených soutěží najdete zde https://www.xcontest.org/cesko/pravidla-pridruzenych-soutezi

    Přejeme všem pilotům, aby pro ně soutěžení bylo předeším zábavné a našim partnerům děkujeme za podporu zajímavých soutěžních formátů!

  • 2 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: zeleny.frantisek (+0) (-0) | Zasláno: 06.02.2013 * 23:49

    Pěkně.

    A není škoda, že nebudou vidět lety těch 25 pilotů? Nedala by se přidat záložka/filtr "Zobrazit lety na území ČR" třeba sem https://www.xcontest.org/cesko/poradi-open/ (Tedy tak jak to bylo doposud)?

  • 3 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 07.02.2013 * 14:46

    zeleny.frantisek: no jejich lety striktne receno videt jsou, ale stejnojmenny subcontest jsme radeji z ostatnich stranek odstranili, aby se to nepletlo. Podobne s Alpskym nebem, kde kvuli tomu letu na primou vzdalenost nemusi skore sedet.

    Nicmene filtraci ve vsech klasickych individualnich kategoriich CPP by udelat slo, jen bude lepsi to nazyvat "Cechy" a "Alpy", aby bylo jasne, ze to neni totez, co jsou ty Nebeske souteze:)

  • 4 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: zeleny.frantisek (+0) (-0) | Zasláno: 07.02.2013 * 15:01

    Jo, tak by to bylo nejlepší.

  • 5 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: pyro (+14) (-1) | Zasláno: 07.02.2013 * 15:50

    S otevřením kategorie České nebe Standard s docela hodnotnou cenou mě napadá možná souvislost s tématem, které se tady probíralo před rokem na podzim. Neobává se vyhlašovatel této kategorie případného "znehodnocení" materiálně motivovaným přechodem zkušenějších pilotů zpět do kategorie Standard?

    Aby nedošlo k nedorozumění, že rejpu - to né! Já naopak volám za vyhlášení těchto doplňkových soutěží "ALELUJA!", ale červiček pochybnosti i přes vyřazení oněch 25 pilotů pořád hlodá :)

  • 6 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Spy.Dr (+24) (-1) | Zasláno: 07.02.2013 * 16:45

    Někde jsem slyšel cosi o soutěži, která má kritéria Standard - certifikace Standard a zároveň podmínka , že pilotˇnesmí mít piloťák dýl než 2 roky od získání. tzn. pokud někdo lítá už 3 roky - automaticky ven... ale už nevim jestli to interpretuju přesně a kde to bylo

  • 7 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Petule (+6) (-1) | Zasláno: 07.02.2013 * 17:02

    měním svůj názor na změny v čpp z Je mi to jedno na Jsem rád za změny...

  • 8 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 07.02.2013 * 17:58

    zeleny.frantisek: máš to tam:)

  • 9 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Braba (+58) (-7) | Zasláno: 07.02.2013 * 19:19

    České nebe - tomu říkám trest za úspěch. :-( Nemám v čem soutěžit. Dávám dislike.

  • 10 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 07.02.2013 * 19:41

    Braba: Kdokoliv z tech vyrazenych, pokud zalita tak, ze by ceske nebe vyhral, ma odeme na vyhlaseni flasku sampusu. At mas o co soutezit Brabo :)

    Jinak osobne se mi obe Nebeske souteze libi a jsem zvedavy jake vykony uvidime :)

  • 11 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: zeleny.frantisek (+0) (-0) | Zasláno: 07.02.2013 * 23:50

    Díky!

  • 12 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Kratas (+0) (-0) | Zasláno: 08.02.2013 * 11:30

    Spy.Dr: Ano v některých soutěžích se toto dělá aby se rozdělili úplní začátečníci od pokročilejších začátečníků lítajících převážně na EN-B křídlech, či létající delší dobu. Toto pravidlo se mi velmi líbí, jelikož mají motivaci létat a porovnávat se do poháru i úplní amatéři lítající na EN-A křídlech.

    Ovšem myslím že 2 roky jsou málo, né každý létá tak často a dobře aby mu stačili 2 roky, myslím že pokud by se takové pravidlo někdy v budoucnu řešilo kategorií mělo by to být Beginner -pilot létající max 5 let EN-A křídlech či víc než 2 roky na EN-B. Nebo nějakým takovým podobným způsobem.

    V Africe to bylo řešeno způsobem

    Novice - pilot max EN-B + Létající max 1 rok na závodech

    Intermediate - pilot max. EN-B

    Ovšem nevím zda zrovna toto další dělení by mělo být zavedeno v této soutěži. či v diskuzi o této soutěži .

    Každopádně jsem rád, že se našel sponzor, který takto hodnotně podporuje soutěže pro amatérštější piloty a za sponzory by jsme měli být rádi vždy u jakékoliv kategorie ;-)

  • 13 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 08.02.2013 * 12:48

    za ten odletový koeficient 1,5 (vpodstatě přistát co nejdál od auta) svozaři jistě jednou sponzorovi pěkně poděkují :-D (aby bylo jasno, mě se to na první pohled líbí)

    vyřazení z českého nebe mě netěší, ale zásadní problém s tím nemám. jen mi to vyvolává vzpomínku na některé alpské lobisty, co vykřikovali, že "čpp už nehledá nejlepšího (rozuměj nejpilnějšího) pilota, ale JEN nejuniverzálnějšího".

    tak tedy čeké nebe už vůbec nehledá nejlepšího pilota na českém nebi. a proč ne, je to gradientí věc (vyřazení nejlepší piloti stejně lítají 2x častěji na axisech :-p )

  • 14 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Braba (+58) (-7) | Zasláno: 08.02.2013 * 14:18

    Přátelé. Prosím přečtěte si znovu pravidla soutěže České nebe. Toto není soutěž pro mladé piloty. v tom případě by totiž byla kategorie vymezena takto: "Zůčastnit se mohou piloti, kteří v roce 2013 dovrší maximálně X let." Ani to není kategorie pro nováčky. To by se kategorie vymezila například maximálním počtem sezón ve kterých se dotyčný pilot účastnil ČPP. Obě takové kategorie by byly fér a vůbec bych proti nim mic nenamítal. Ale kategorie o nejlepšího pilota na Čekém ůzemí ze které byli vyřazení nejlepší piloti? To je prosím kategorie pro lůzry! Jedno jak lítají dlouho a jak jsou staří, hlavně aby byli špatní. Potom mohou vyhrát padák. Jak se asi takový "vítěz" bude cítit, až si půjde stoupnout na bednu s vědomím, že je vítěz rozhodnutím firmy Gradient, protože jinak bylo na Českém území ještě X pilotů lepších než on? Já bych to viděl na velkou hanbu. Přivítám, když firma Gradient vyhlásí soutěž pro juniory a nebo pro nováčky a ten padák se jim bude určitě hodit a moc jim to přeju. Ale kategorie České nebe by měla být tradičně o nejlepším pilotovi na území ČR a do toho bych nevrtal i když by cenou byl jen diplom. Jedná se o prestiž, Ne o ceny. To je prosím jen pro Vás téma na přemýšlení. Nechci Vás přesvědčovat o své pravdě, ani Vás uargumentovat k smrti.

  • 15 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: petrch (+193) (-10) | Zasláno: 08.02.2013 * 14:31

    Brabo, uz nejaky ten patek litas a urcite si pamatujes v legendarnim "Vrbenakove" CPP kategorii hobby - jeji pravidla byla v principu stejna, jako letosni Gradient Ceske Nebe. Komu se jednou zadarilo, byl ze soutezeni v hobby pro dalsi rocniky vyrazen. Ja v te dobe CPP nelital, ale nesetkal jsem se nikdy s nazorem, ze by to byla kategorie pro loosery.

    Brabo, filtr ceske nebe, ktery jsme udelali pred par roky jako realizaci Arturova napadu (tenkrat pod nazvem Czech Orthodox), jsme prejmenovali na cesko.

    Gradient vymyslel podle meho nazoru peknou soutez se zajimavymi pravidly. Jestli se ti nelibi, nemusis ji resit, nijak se te netyka.

    Mam pocit, ze dneska kdyz kdokoliv kolem CPP neco vytvori, musi za to byt po zasluze potrestan. Je mi z tech letosnich diskusi smutno. Meli byste vic litat a min soutezit.

  • 16 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Braba (+58) (-7) | Zasláno: 08.02.2013 * 15:15

    Jak už jsem psal dřív. Je to téma na přemýšlení. Nebudu o tom dál diskutovat, vyjádřil jsem svůj názor (a vzhledem k tomu, že jsi mě k tomu před několika týdny vyzval, udělal jsem to i tady veřejně). Víc to nebudu řešit. Nechci kopat do lidí, kteří něco tvoří a snažím se držet hubu a respektovat pravidla. Pravidla této kategorie respektovat nemohu, protože jsem z ní vyřazen. Vážím si toho co pro paragliding děláte, ale svoje právo vyjádřit svůj názor si ponechávám. Děkuji za radu, že bych měl víc lítat, ale to je zase na mně.

  • 17 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: ondrap (+79) (-15) | Zasláno: 08.02.2013 * 15:26

    Jen malá poznámka, že tohle se dělá na různých soutěžích docela běžně - teď jsem zahlédl pravidla nějakých sborových soutěží a tam bylo, že kdo to vyhraje, nesmí další 2 roky soutěžit...

  • 18 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: bambus (+48) (-0) | Zasláno: 08.02.2013 * 17:54

    chtěl bych jenom doplnit,že z českého nebe není vyřazeno jen těch 25 nejlepších, ale i ti co lítají na starých netestovaných křídlech. Jinak je to jedno, protože lítáme pro radost a ne kvůli bodům

  • 19 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 08.02.2013 * 19:24

    ondra: ve sportu jsem pravidlo několikaletého vyřazení odměnou za sportovní úspěch ještě nezaznamenal. přijde mi to takové kolektivistické/socialistické - nejlepší vyřadíme, ať se pěkně prostřídáme a chvíli bude každý z nás tím úplně nejlepším (vždyť kreuziger je taky borec, tak proč mu tu výhru každý rok mají kazit různí armstrongové a contadorové).

    ale jak už jsem psal výše, pořadatel má nezpochybnitelné právo vymyslet si jakákoliv pravidla a tipl bych si, že by se ani brába neozval, kdyby nebyl použit zažitý (a postupně na prestiži získávající) název "české nebe", ale třeba "s gradientem nad čechami - soutěž pro nelepší z průměrných" (v tom názvu záměrně okatě přeháním)

  • 20 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Boeing (+7) (-0) | Zasláno: 08.02.2013 * 19:51

    Bambus, a tos vyčetl kde ?

  • 21 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: zdenka (+24) (-3) | Zasláno: 08.02.2013 * 20:12

    No Veetku i ve sportu je zvykem v urcitem typu soutezi, ze je vitezove opousteji - napr. nizsi ligy. Letos se prvoligovi zavodnici mohou vyradit v Open (a predevsim ti letajici v CR a okoli) a z Ceskeho nebe se stala soutez druholigova. Nevidim na tom nic spatneho a osobne si myslim ze i nizsi nez prvoligove souteze maji svuj smysl i kdyz se tem z prvni ligy mohou zdat jejich ucastnici jako loseri.

  • 22 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: klobouk (+0) (-5) | Zasláno: 08.02.2013 * 21:08

    Už k tomu chybí jen Fanda Hnátek...

  • 23 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: anton (+72) (-36) | Zasláno: 08.02.2013 * 21:09

    bambus: nejen staré padáky jsou necertifikované, třeba můj bombardér má taky žlutej techničák :) Ale i na to se dá zvyknout.

    Bulvární otázka: Jsou necertifikované padáky o tolik lepší, nebo levnější, že nám stojí za to na nich létat?

    S tím se asi musí srovnat každý sám...

    A moc mi neničtě karmu, nebo se v příštím životě narodím jako 13tý podsvynče a nezbude pro mě mlíko! :)

  • 24 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: veetek (+91) (-30) | Zasláno: 09.02.2013 * 00:35

    zdeni, přestup do vyšší ligy je trochu jiná věc a gradientí české nebe určitě není definováno jako nižší liga českého poháru. to se spíš první/druhé lize podobají open/standard kategorie.

    nepodsouvej mi prosím nahlížení na nižší kategorie jako na losery, nic takového jsem nikdy ani nenaznačil! použil jsem slovo průměrní s vysvětlením v závorce. ostatně průměrnými byli před pár lety i ti současní nejlepší a i ti za pár let zase zapadnou mezi průměrné.

    já jakékoliv nové podsoutěže vítám a rozhodně proti nim nevystupuji (pouze když mě gradienti z českého nebe vyšťouchli, šťouchl jsem si do nich poznámkou o četnosti vyšťouchlých axisů). potřetí ze třech příspěvků v tomto vlákně říkám, že je věcí každého pořadatele/sponzora, jaká pravidla si vymyslí. a nechť je takových sponzorů víc, klidně i se zcela obskurními pravidly pro specifickou skupinu pilotů.

    z lítacího pohledu je pro mě z krásně široké škály kategorií ČPP a přidružených soutěží stejně nejzajímavější získat v čechách čárku za dvě jindrovy cihličky...

  • 25 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: ludek (+13) (-4) | Zasláno: 09.02.2013 * 06:47

    ..... a nebo si jenom někdo z Gradientu přečedtl ty nekonečné každoroční hádky o koeficienty .........a řekl si, že chce obdarovat trochu jiný druh lidí. Třeba ty, které baví fakt hlavně to samotné lítání..... :-)

  • 26 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: bambus (+48) (-0) | Zasláno: 09.02.2013 * 08:00

    Boeing : z pravidel soutěže.

    Anton: to víš, že rozhoduje cena a pocity, výkon je dneska úplně někde jinde.

    teprve dneska jsem zjistil, že s Gradientí soutěží souběžně probíhá Česko,takže naprostá spokojenost.

  • 27 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: drybar (+21) (-4) | Zasláno: 11.02.2013 * 09:08

    scrorpi: myslim si, ze by vubec nebylo od veci, kdyby nove souteze mely jeste podkategorii zeny. Moje pritelkyne tez rada soutezi a jelikoz jsou rozdily mezi zenskyma a chlapama obrovske (vynecham nektere vyjimky), v novych soutezich nema defakto sanci sebe videt ve srovnani s aspon trosku srovnatelnym. Myslim, ze kdyby byla pod Alpskym nebo ceskym nebem po rozkliku jeste moznost zebricku zen, motivovalo by to vice k soutezeni... aspon tak to zaznelo doma :))

  • 28 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Hanz (+33) (-2) | Zasláno: 11.02.2013 * 09:50

    A já zase žádám o podsoutěž pro full time pracující, co si kvůli létání musejí brát v práci volno. Takhle proti všem těm lehkoživkům nemáme šanci! ;-)

  • 29 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 11.02.2013 * 11:21

    Davide, jestli je teda mysleno soutezeni v oficialne vypsanych kategoriich, tak se obavam, ze tvoji pritelkyni min. pro letosek musime zklamat. Ale mel bych jedno reseni, jestli rada soutezi v kategorii Zeny - na Nomad Cupu kategorii Zeny mame a sance na uspech jsou nemale!:-)

  • 30 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: drybar (+21) (-4) | Zasláno: 11.02.2013 * 12:27

    scorpi: a nesel by tam alespon pridat filtr tak jako je to v open, standard apd.?

  • 31 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 11.02.2013 * 12:35

    No v kategorii Zeny je "filtr" Alpy a Cesko - neni presne to same co v Nebeskych soutezich, ale je to proste poradi ze 4 letu v dane oblasti.

  • 32 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: drybar (+21) (-4) | Zasláno: 11.02.2013 * 13:22

    scorpi: jasne, chapu to

    jen by podle me bylo zajimave a prehledne v soutezich Alpske nebe a Ceske nebe mit alespon filtr checkbox zeny, aby i v ramci techto soutezi, ktere maji odlisne pravidla a bodovani, bylo videt poradi mezi zenami. Je to jen namet jak tyto souteze trosinku priblizit beznym pilotkam tak jako jste totez umoznili pri filtrovani dle kategorie padaku ci oblasti letu.

    Ono by opravdu asi bylo motivujici, kdyby se i slabsi pilotka mohla v ramci Alpskeho nebe porovnavat se svymi. Zrovna v pg mi prijde rozdil muz/zen vetisnou opravdu propastny a pilotky si kdyz je jich tak malo zaslouzi podporu byt se jedna jen o prostou projekci a ne vlastni bednu.

  • 33 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 11.02.2013 * 22:06

    Tak jo Davide, mas to tam - teda spis tva draha polovicka:) V Alpskem nebi: https://www.xcontest.org/cesko/alpske-nebe#filter[ladies]=Y

    Pro Ceske nebe se toho sameho da dosahnout filtrem v CPP Open.

    Serial CN zeny. www.xcontest.org/cesko/poradi-open/#filter[glider_catg]=D@filter[ladies]=Y@filter[subcontest]=cesko

    Standard CN zeny: www.xcontest.org/cesko/poradi-open/#filter[glider_catg]=B@filter[ladies]=Y@filter[subcontest]=cesko

  • 34 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: drybar (+21) (-4) | Zasláno: 11.02.2013 * 22:27

    scorpi: vyborny, presne to jsem mel na mysli

    dekujeme...

  • 35 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 14.02.2013 * 16:25

    Tak ještě doplním další doplňkovou kategorii:)

    Nazvali jsme ji Největší Čech a bude to taková spíše prestižní soutěž pro těch 25 TOP pilotů a další ostřílené letce na necertifikovaných křídlech.

    Vyhlášen bude pouze vítěz a pouze v případě, že dosáhne v Open Česko lepšího skóre než vítěz Gradient České nebe a bude se jednat o jiného pilota.

    Vítěz kategorie získá, věren svému titulu, party soudek piva:-).

    ...a jelikož letos se s přidruženými soutěžemi roztrh pytel, prozradíme, že ještě jednu chystáme. Zatím jen prozradím, že to zdaleka nebude soutěž pro každého:-)

  • 36 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 14.02.2013 * 22:28

    uz se ftom nejak ztracim...

  • 37 RE: Doplňkové soutěže ČPP 2013
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 15.02.2013 * 00:11

    co to ale znamena? " věren svému titulu " ? co to je za asociaci?

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: