FÓRUM PGweb


[Téma] Balení PK x životnost

Balení PK x životnost
Autor: Faustt (+0) (-0) | Zasláno: 22.05.2012 * 12:02

Ahoj, kromě tradičního balení skládáním a kromě listovacích vaků nabízejí výrobci balení nesloženého PK v "květáku" do většího pytle (Mac Pack, Sky Carry All Bag - viz níže). Nemáte někdo zkušenosti s tímto posledním způsobem balení, totiž jeho vlivem na životnost Skytexu. Člověk by si řekl, že v květáku se Skytex ohne na více místech, nadruhou stranu tam PK není tak napěchovaný. Díky za názory.

http://www.sky-cz.com/vyrobky/prislusenstvi/batohy-tasky-vaky/carry-all-bag

http://www.macpara.com/cz/batohy.html

5 příspěvků
shlédnutí: 4089
  • 1 RE: Balení PK x životnost
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 22.05.2012 * 14:21

    Ahoj,

    vyděl jsem tyhle bagy ve školách škol, kde to lidi do toho narvou, vyběhnout na loučku/mez a hned znova letí. Taky jsem to viděl na svozech, že to v tom rychle hodili do auta a frčeli na kopec. Ale je to poměrně neskladný způsob balení u kterého si nejspíš člověk zpřehýbá výztuhy. (pokud to teda někdo řeší, to už je otázka osobního názoru zda je to k něčemu dobrý nebo ne se o ty výztuhy nějak starat)

    Osobně pro delší skladování mám křídlo v listovacím vaku, ale nepřehnuté jak se to dělá aby se to vešlo do báglu. (dávám jej takto nahoru na skříň)

    Na klasický balení to podle mě není protože to v tom do báglu špatně narveš a když už jo tak to musíš brutálně pomuchlat.

  • 2 RE: Balení PK x životnost
    Autor: Velda (+0) (-0) | Zasláno: 22.05.2012 * 18:21

    Jak říká Petr, určitě bych tenhle báglík použil maximálně při vývozu na kopec nebo na vyběhnutí loučky (na kurzu) - nebo když by začalo znenadání pršet,tak jako taková poslední záchrana mazlíka před promoknutím. Dlouhodobě to asi smysl nemá. Ten matroš se ti tak furt tře o sebe a tím také degraduje. Listovací vak a rozložit na celou délku je dlouhodobě asi dobré řešení :-)

  • 3 RE: Balení PK x životnost
    Autor: bungalov (+11) (-2) | Zasláno: 22.05.2012 * 20:06

    Hlavně si nenech namluvit něco o listovacim vaku :D

  • 4 RE: Balení PK x životnost
    Autor: Velda (+0) (-0) | Zasláno: 22.05.2012 * 21:07

    Však tenkrát ve Slovinsku jak jsme "listovali" a nakonec to radši vzdali, Jirko :D Jinak myslel jsem to tak, že to křídlo když dlouho nebudeš lítat, lepší než to mít napěchované v malém pytli - v to listovacím vaku to můžeš rozložit,aniž by pak byl zase problém ho během pár vteřin sbalit :-)

  • 5 RE: Balení PK x životnost
    Autor: Max (+69) (-65) | Zasláno: 23.05.2012 * 14:07

    Mac Pack používám na tandem, abych ho nemusel skládat když za chvíli poletím znovu. Na solo je to asi zbytečné. Pokud nelistuješ, tak se výztuhy lámou i při běžném balení. V tom pytli ten padák není zas tak napěchovaný, aby se celý polámal, takže opotřebení +- stejné (pokud s tím pytlem na zádech nepolezeš pěšky znovu na kopec).

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: