FÓRUM PGweb


[Téma] nucleon

nucleon
Autor: lukaszs3teze (+0) (-0) | Zasláno: 13.10.2014 * 08:23

Zdravim, mel bych dotaz na reflexni padaky, pro pripad ze byjste mel nekdo zkusenost a moznost porovnani tak konkretne na padak od fy dudek -nucleon. Nejsou "trochu" nadhodnocene vlastnosti padaku, protoze cena je vysoka a popis uchvatny ..ale ..ale co jsem mel moznost si popovidat s lidmi tak jsem neslysel moc chvaly...diky

5 příspěvků
shlédnutí: 3518
  • 1 RE: nucleon
    Autor: jebaloto (+53) (-44) | Zasláno: 16.10.2014 * 19:56

    popis výrobce je vždy úchvatný. Dudek se specializuje na motorová křídla. Křídlo bude dobré, ale zázraky nečekej. Za tu cenu bych si radši koupil nebo jiného.

  • 2 RE: nucleon
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 17.10.2014 * 20:59

    Tady najdeš spíš plachtaře, než motoráře. Radši se zeptej někoho kdo se tomu doopravdy věnuje - třeba přímo hlavního inspektora M. Humla. Na poslední záložce v Praze na Karlíně o těchto padácích mluvil a říkal tam plusy a jejich mínusy.

    Fundovaný článek o nich taky vyšl minulý rok v pilotu, nepamatuju se ale jaké číslo.

    S reflexem je to úplně jiný lítání a řízení a je potřeba se na tato specifika připravit. Počítej s tím, že se prostě budeš muset spoustu věcí učit znovu.

    Start je obtížnější a řízení je zdvojené - tzn když jsi na speedu v reflex modu, řídí se zásadně pouze vnější řidičkou, která je speciálně vyvázaná na ucho křídla. Případný kolaps, který si můžeš způsobit i tak, že do toho na plným speedu blbě hrábneš pak stojí za to...

    Na druhou stranu konstrukce křídla umožňuje vyšší maximální rychlost než klasická křídla. Ale pokud to nebudeš využívat, pak je ti takové křídlo asi zbytečná investice.

  • 3 RE: nucleon
    Autor: lukaszs3teze (+0) (-0) | Zasláno: 17.10.2014 * 23:50

    Predem diky za reakci, chovani a specifika reflexnich kridel jsou mi jasne, cetl jsem o tom celkem dost. Jen mam takovy pocit (zalozeny i na tom ze lidi prodavaji reflexy a kupuji standartni padaky.. s par priklady jsem se osobne v posledni dobe setkal) ze to byla jen takova bublina ktera opada. Jeste bych mel uvest ze mi nejde o zavodni letani ale predevsim o rekreacni, a puvodni myslenka byla si o neco rozsirit cas kdy mohu letat, myslim rozsah pocasi.. ale samozrejme stale se zdravym rozumem.. kdyz pominu tedka penize, ma smysl reflex? Je opravdu stabilnejsi? Vim ze je to predevsim plachtarsky server ale moc jinde kde by lidi diskutovali na toto tema neni .. Diky

  • 4 RE: nucleon
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 18.10.2014 * 00:06

    Máš pravdu, moc se to nediskutuje. Já ti nedokážu odpovědět, i když mne to téma zajímá, nemám praktické zkušenosti. Co jsem slyšel je chování reflexů při kolapsu spíš horší. Nevím o kolik je dosahovaná max rychlost při použití takového křídla větší a zda to za to stojí. Reflex nejvíc právě na velký rychlosti, takže jedinou výhodu vidím v tom, že poletíš rychleji než bys ten del letěl.

    Když zpomalíš a zatrimuješ, budeš na tom stejně, ne-li hůře než na klasickém křídle. Takže si nemyslím, že by se dalo létat nějak ve výrazně turbulentnějších podmínkách. Spíš užiješ dny, kdy není velká termická aktivita, ale fouká. Díky vyšší maximálce tak můžeš letět a vrátit se proti větru. (takové)

    Určitě ti ale ochotně poradí Míra a nebo mě napadá ještě Pepa Stacho z moravy (točí se kolem něj lidi z mpg repre takže určitě má čerstvé informace). Ozvi se jim na email. Najdeš jej na Laa.

  • 5 RE: nucleon
    Autor: LemoN (+9) (-1) | Zasláno: 18.10.2014 * 20:15

    Mrkni sem do teto skupiny: https://m.facebook.com/groups/228754917274337

    jsou tam piloti i co litaj na Nucleonech. Vyhoda je v Reflexu hlavne v rychlosti, narozdil od volnomyslenkaru motorari resi rychlost mnohem vic.

    Jinak posledni dobou jsou dost dobre ohlasy na Blaze od Macu. Je to reflexni kridlo kategorie cca Nucleona a je dost levnejsi nez Nucleon od Nirvany.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: