FÓRUM PGweb


[Téma] Piloťák a pojištění odpovědnosti

Piloťák a pojištění odpovědnosti
Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 25.02.2015 * 11:37

Dobrý den všem. Mám problém s doděláním pilotního průkazu (né mojí chybou). Kdybych sečetl všechny částky co jsem již zaplatil, tak mám snad ojeté auto :) . Alešovi K. 14500,- piloťák nedodán! Petru D. 2000 na dodělání, zase nic. Rád bych ho konečně po tak dlouhé době ve vzduchu vlastnil :) 3 roky na DHV 3, 15 let na DHV 2 a konečně DHV 1-2 4 roky. Nejde se zde někdo, kdo mi ho za pár korun konečně udělá? Vždy jsem slyšel "to není problém" ale zkutečnost je jiná :( prosím návrhy do SZ.

Mám ještě jeden dotaz. Máte někdo zkušenosti s Pojištění odpovědnosti od AXA?

26 příspěvků
shlédnutí: 4438
  • 1 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: jaki (+2) (-3) | Zasláno: 25.02.2015 * 12:43

    ahoj ...to je zvláštní....pokud jsi zaplatil komplet školu tak nevidím důvod proč bys měl platit ještě něco navíc dokonce nějaké další osobě :-)

  • 2 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: BURAK (+0) (-0) | Zasláno: 25.02.2015 * 12:54

    Když si mu zaplatil a prošel si kurzem s kladnou závěrečnou zkouškou tak by ti měl vydat osobní list a pak by neměl být problém s vydáním PL. Jinak nevim co by mělo bránit vydání ,pokud je chyba na jeho straně tak kontaktuj LAA.

  • 3 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 25.02.2015 * 14:36

    Joo to se zeptejte Aleše, proč mi ho nevystavil :(( měl vše (fotku, zdravotní prohlídku, papíry s testem, no prostě vše) bylo to před cca 19 lety, ale určitě si bude pamatovat. Petr chtěl 2000 za vystavení a přezkoušení, ale pak mu sebrali instruktora. No jak píši výše. Lítám dál bez piloťáku, ale rád bych to vše měl již v pořádku. Pokud by se něco stalo, tak bez něj, je jedno jaký máš pojištění a vše bych si hradil já.

  • 4 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: jaki (+2) (-3) | Zasláno: 25.02.2015 * 15:13

    aha .... njn před 19ti lety se papíry moc neřešili :-) mám obavu že pokud to budeš chtít zlegalizovat tak to stejně budeš muset řešit přes nějakýho instruktora. V současnosti je jich habaděj tak si určitě vybereš :-)

  • 5 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 25.02.2015 * 15:22

    Vím, že jich je spoustu, ale odmítám platit horentní sumy za kurz :( to raději budu lítat, jak lítám :( No v každém případě, jsem zvědav, jestli někdo zareaguje :)

  • 6 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: dmb77 (+18) (-16) | Zasláno: 25.02.2015 * 15:54

    Tak jestli litas 19 let, tak delat cely kurz nebude snad potreba, instruktorovi by melo stacit par stovek za prezkouseni a vystaveni osobniho listu.

  • 7 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 25.02.2015 * 17:30

    Lítám trochu déle (začal jsem jako lešenář) :) no v každém případě jsem zvědav, jestli se někdo najde a konečně mi dodělá piloťák.

    Máte někdo zkušenosti s tím pojištěním? Koukal jsem a srovnával a ta AXA opravdu vychází nejlépe.

  • 8 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: Esner (+8) (-0) | Zasláno: 25.02.2015 * 21:43

    pojištění odpovědnosti myslím vychází stále nejvýhodněji od Laa... Nevím ale, na kolik ti to Axa spočítala? Je tam zahrnutý PG? Bylo to vždy připojištění extrémních sportů s 200%přirážkou... a taky bacha na min. poj. částku v jednotlivých zemích...

  • 9 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: zatr (+4) (-0) | Zasláno: 26.02.2015 * 07:07

    hele jen takovej dotaz proč se pojištuješ když ty papíry nemáš? pokud něco provedeš tak silně pochybuji že budou plnit škodnou událost, oni když zjistěj že něco nemáš tak se potobě ešte pěkně svezou s veškerýma uřadama ...jediný co ti poradit pgškol je tu dost v každý ti řeknou jak stebou dál ale nebude to zadarmo:-)

  • 10 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: skywalker85 (+0) (-1) | Zasláno: 26.02.2015 * 11:34

    Jinak to ze litas dele jak 19 let na HG a PG bez prukazu, neco vypovida o Tvem pristupu imho. Pojisteni ti neplati viz vyse, kazda pojistovna se z toho automaticky vyvlikne a myslim si ze neni velky problem se pripojit ke kterumkoliv kurzu na jeden vikend, ukazat ze praxi zvladas, udelat si zkousky a mas to.

  • 11 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: pczpm019 (+12) (-8) | Zasláno: 26.02.2015 * 15:22

    Doporučuju kontaktovat přímo Honzu Hájka z LAA.

    Řešil jsem něco trošku podobného - měl jsem slovenský piloťák a chtěl jsem český. Přímý převod neexistuje, ale domluvili jsme se tak, že praxi prokazatelně mám (přihlášené přelety na Xcontestu) a jenom jsem se nechal přezkoušet u inspektora ústně + normálním testem na internetu. Přezkoušela mě Hanka Matyásková, sepsala protokol, dostal jsem osobní list a vzápětí jsem si vyřídil na LAA papíry - na počkání.

    Jinak pojištění mám u Axy už několik let, platím si to sám přes školu/agenturu v Kossenu. pojištění je na létací zařízení, ne na osobu. Je v tom pojištění 3. osoby, záchrana v horách. Jakákoliv změna je přes mail, platná ihned po potvrzení. Žádné plnění jsem zatím neměl, takže tuto zkušenost nemám. Je pravda, že oficiálně ve vztahu k rakouským předpisům vlastně taky papíry nemám, protože oficiálně naše papíry neuznávají...

    Pavel

  • 12 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: Mil (+1) (-0) | Zasláno: 26.02.2015 * 18:14

    No, měl jsem to podobně. Kurz u Petra, pak vlastní vinou jsem prošvihl lhůtu a musel obnovit OL. To už měl Petr problémy a šmitec. Tak šup na Honzu H, ten zase, že by to byl střet zájmů(to dělal čerstvě hlavního). Tak domluva s Daliborem. Ten zase najednou, že nemám doktora a že támhle a tuhle. Už jsem byl na nerv. Nakonec jsem to dolítal u Radka. Zaplať (pánbůh)za to, normální člověk.

    Dej si to do latě, nestojí to za to

  • 13 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 27.02.2015 * 07:15

    To ZART: o 5 příspěvků výše píšu, že jsem si vědom, že pojištění je mi k h... když nemám piloťák. Proto jsem založil toto téma a pevně věřím, že se to vyřeší.

    To skywalker85: O mém přístupu? Asi nečteš a asi jsi nepochopil toto téma :))) Jinak pro tvojí informaci. Jezdím Slovinsko, Itálii, Rakousko atd atd a je ti určitě jasný, že jsem tam potkal X škol s instruktorama. Vždy to samé dokola: Večer u piva "ráno mi ukážeš co umíš a pak se domluvíme co dál". Vždy jsem dostal odpověď "to je v pohodě, s tím nebude problém" a hle? Do dnešního dne nic. Jednou výmluvy, že nejsou v ČR a budou až na podzim a pak ticho po pěšině a jednou dokonce, že to bude stát dalších 4000,-! Tím se dostávám k příspěvku od MIL, který pouze potvrdil moje věty.

    To pczpm019: Moooc ti děkuji za konstruktivní a zatím nejlepší radu! Hned v pondělí začnu řešit a hodím sem info jak jsem dopadl :)

    K pojištění: Koukal jsem na rozdíly mezi LAA a právě Axa a můžu říct, že je tam velký rozdíl. Bohužel jsem za svojí leteckou "éru" zažil a asistovat u několika vážných zranění a převážně v zahraničí, takže si raději pořídím tu Axa. Byl bych rád, pokud bych se na tebe potom mohl obrátit s případnou pomocí s uzavřením pojistky.

    Všem díky za rady i nerady :) a pěknou, pohodovou a bez zranění, leteckou sezónu.

    PS: to Mil: ty myslíš Radka Šimoníka?

  • 14 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: zatr (+4) (-0) | Zasláno: 27.02.2015 * 11:49

    to sice si psal ale v uvodu to vypadá že to pojištění pro sebe dost řešíš (i když teda víš žeti je na hov..)tak sem tě v tom chtěl akorád utvrdit a ohledně axi byl bych docela napozoru kolega z jiného sportu se už asi tak 1.5roku snima tahá a furt nic :-/ takže težko říct jestli jeto to pravé ořechové ale znám tady jednoho co by ti mohl možnáá poradit ohledně pojištění přezdívku má [TurukMaktu] zkus kontaktovat jeho...

  • 15 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 27.02.2015 * 12:22

    Smlouvy s CSOB LAA jsou lety ověřené, tu smlouvu má tisíce pilotů ročně - myslím že zrovna tady odvádí LAA celkem slušnou práci nebo je to jen můj klamný pocit? Jaký jsi našel rozdíly? Je to tak markatní? Odborník na tuhle problematiku by měl být Martin Bruha (prosichr.cz), ten upravoval rámcové smlouvy pro LAA. Dej prosím vědět k jakým jsi došel rozhodnutí, protože pojistka taková ošemetná věc a není v tom moc jasno.

    K piloťáku bych jen dodal, že možná řešit tohle na veřejným foru není nejlepší způsob. Kdybych byl instruktor a teď ti dal piloťák tak bych si sám pod sebou řezal větev a podával ji jiným aby, mě s ní mohli máchnout po palici. (podle předpisu bys měl myslím projít celou osnovou a tvoje situace prostě není vůbec podchycená)

    K tomu Rakousku: piloťáky sice uznávaný nejsou, ale není znám žádný případ kdy by CSOB odmítla plnění.

  • 16 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: Peta (+1) (-0) | Zasláno: 27.02.2015 * 15:05

    Co se týče PP, souhlasím s příspěvkem od polachp - proč to řešit tady.. .Ale založení nového vlákna mě zaujalo.

    19 let - pilotní dovednosti mohou být skvělé, ale stejně:

    1. zdravotní prohlídka není jistě relevantní (ale asi není problém ji aktualizovat, proč si ji tedy neudělat?)

    2. povídání u piva o vydání PP je sice fajn, ale někdo, kdo Ti jej vydá, by měl mít alespoň minimální znalosti o tom, jak jsi na tom. Takové společné polítání na výletě nebo jinde, opakovacím kurzu nebo SIV (což bez piloťáku asi nepůjde) by tomu snad pomohlo. Na Xcontest nejsi (viz příspěvek od pczpm019 - navíc Pavel SIV má a Hanka Matyásková si to jistě mohla ověřit), možná jinde, ale mít něco v ruce by ten dotyčný asi chtěl..

    K pojištění: Mám u AXA v Koessen. Nejspíš přejdu k LAA (či pojišťovně, s níž má smlouvu). Podmínky jsou rovnocenné a proč nepodporovat LAA, když už mi dali PP a PG podporují...

  • 17 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: zatr (+4) (-0) | Zasláno: 27.02.2015 * 17:44

    to polachp: a kdo asi je podle tebe turukMaktu co sem psal ty rychliku ?

  • 18 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 27.02.2015 * 17:44

    To ZATR: díky za radu a pokusím se ho kontaktovat.

    To POLACHP: no koukal jsem třeba na plnění a to co tady má LAA v Kč, AXA má v Euru a to je opravdu velký rozdíl. POZOR! Nechci jí dělat reklamu! Pouze jsem na to chvilku koukal a hledal a pokud se mýlím, budu rád, když mne někdo opraví a poučí. K piloťáku: proto jsem na začátku psal, že návrhy do SZ. Jsem si toho totiž vědom co píšeš a nikdy bych nepsal kdo mi to udělal. Pouze bych uvedl, že jsem našel konečně někoho, kdo je rozumný, spolehlivý a je to pilot a né instruktor, který kouká pouze jak vydělat :( a věřte, že co jsem občas viděl za vypuštěné kurzíky a co všechno neuměli a měli umět, tak až mi z toho běhal mráz po zádech, ale to by bylo na jiné Téma.

    To Peta: Zdravotní prohlídka? Není problém, jsem dárcem, takže pokud by se něco sebemenšího našlo, věděl bych to jako první a rychle. Klidně si je asi po 4 udělám, ale co dál? OK, jsem něco schopný zaplatit, ale né velkou částku. Je mi jasný, že s tím dotyčný bude mít nějakou malou práci, testy, papírování a kontrola mého létání, ale už chci někoho, kdo to na 100% udělá.

    Začíná nám sezona a rád bych vše, po 19 letech lítání, měl „košer“ :)

  • 19 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: zatr (+4) (-0) | Zasláno: 27.02.2015 * 18:04

    maš zajimavé videa :-).

  • 20 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 27.02.2015 * 18:24

    ZATR Pokud to není ironie, tak moc dík :)! Joo a tam je vlastně vidět, že lítám! :) a to tam nejsou všechny :( jinak jsme pecková banda, tak se můžeš přidat. Samozřejmě, že zbytek bandy je legální :) (myslím vážně)

  • 21 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 27.02.2015 * 18:37

    radobýlská magistrála, to zrcátko :D pecka!

    Figury nad vodou 0:28 jdi do pr.. ty de... :D :D :D :D ale to sem nepatří, máš to pod videem.

  • 22 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: zatr (+4) (-0) | Zasláno: 27.02.2015 * 18:53

    ironii nepoužívám ale nějak nechápu 0.28 tam žádná figura neni ? to je start :-)

  • 23 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 27.02.2015 * 19:03

    Svým způsoben to figura je :)))), ale slovní :)

  • 24 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: zatr (+4) (-0) | Zasláno: 27.02.2015 * 19:14

    tak nebud sprostý figury dělám na jinejch zaběrech . p.s. trenuju abych nevyhnil :-)).

  • 25 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: bambus (+48) (-0) | Zasláno: 28.02.2015 * 06:35

    Čau muj příběh s piloťákem je dost podobnej ,ale tady se to řešit nedá. Dej sem číslo mobilu, nebo mě brnkni na 607536245, možná TI to pomuže a možná ne

  • 26 RE: Piloťák a pojištění odpovědnosti
    Autor: FilipKV (+1) (-6) | Zasláno: 02.03.2015 * 19:10

    Tak piloti. Moc všem děkuji za rady a pomoc. Speciální dík pczpm019 a BAMBUS!

    Přeji spoustu kilometrů a

    LETU ZDAR :))

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: