FÓRUM PGweb


[Téma] telefon s barometrem - kvalita

telefon s barometrem - kvalita
Autor: osmera (+7) (-1) | Zasláno: 11.08.2017 * 10:27

Ahoj,

chci poridit telefon, tak premyslim jestli rovnou neporidit nejaky s barometrem a vyresit tim zaroven vario.

Jaka je kvalita senzoru? Je to jen orientacni a na letani se to nehodi a nebo se na to da spolehnout. Predpokladam ze na ucely varia by to melo dostacovat (jen zmeny tlaku, bez ohledu na skutecny tlak). Ale jak je to se skutecnym merenim aby z toho sla realne pouzivat i vyska?

Nekde jsem slysel ze tyhle cidla nejsou pripraveny na zmeny tlaku se zmenou teploty a vlhkosti, takze nekdy meri dobre a nekdy uplne spatne. Je to obecna vlastnost a nebo jen u nekterych senzoru.

Zatim nemam pristroj zadny, takze zvazuju jakou cestou vubec jit (bazar, jednoduche vario typu skybean, nejaky starsi tablet na navigaci a nebo vse v jednom telefonu)

Jinak teda tablety s barometrem v soucasne dobe asi vubec nejsou/nenasel jsem.

2 příspěvky
shlédnutí: 2432
  • 1 RE: telefon s barometrem - kvalita
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 11.08.2017 * 20:05

    No jsou v tom docela rozdily - jde jednak o citlivost cidla, ale i o to, jak casto ten ktery mobil dava data z barocidla. Mam vyzkouseno, ze u meho mobilu to normalne pouzitelne je - zkousel jsem letet bez varia jen s XCTrackem a zapnutym pipanim - ale JEN na mobil bych dlouhodobe nespolehal. Mit jediny zarizeni s Androidem, na kterem apka muze spadnout, zarizeni se muze vybit atd...proste neni to obecne uplne spolehlive.

    Lepsi je kombinace mobilu s nejakym jinym pristrojem, alespon Skydropem, ktery taky dela tracklog, pipa a bez dobijeni vydrzi poctivych 10 hodin.

  • 2 RE: telefon s barometrem - kvalita
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 20.08.2017 * 02:29

    Barometr je barometr a i ty nejlevnejsi cidla maji kompenzaci... otazka je spis citlivost a proti tomu jdouci sum v mereni.

    Jinak ke konceptu pristroje tak jak pise Jakub. Mobil a Skydrop je bezvadna varianta.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: