FÓRUM PGweb


[Téma] XCTrack a Android 6 a vyšší - důležité upozornění

XCTrack a Android 6 a vyšší - důležité upozornění
Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 27.08.2017 * 10:04

Jelikož se stále častěji setkávám s přerušenými či neúplnými tracklogy z XCTracku s posledními verzemi Androidu, tak raději explicitní upozornění pro ty, co to ještě nevědí:

Android od verze 6 má integrován power-saving mode, tzv. Doze. Ten ve výchozím nastavení odstřihne aplikace (mimo jiné i) od GPS, pokud aplikace není v popředí (tj. spustíte jinou aplikaci do popředí, případně máte vypnutý displej).

Výsledkem je samozřejmě mezera v IGC tracklogu, protože po tuto dobu nedostává XCTrack GPS fixy. Tracklog se tak může stát nepoužitelný, protože XContest vybere automaticky jen část (kde smí být maximálně 2 mezery delší než 1 minutu, max. 15 minut), v případě, že letíte s vypnutým displejem, nemáte nic.

Řešení:

Je potřeba explicitně vyjmout XCTrack z těchto omezení. Způsob jak to udělat se trošku liší značka od značky. Se stejným problémem se potýká např. aplikace Endomondo, takže můžete mrknout na jejich poměrně vyčerpávající návod jak na to pro jednotlivé značky support.endomondo.com/hc/en-us/articles/220426948-How-to-solve-common-GPS-issues-on-Android a support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115000384453-Android-GPS-issues-Disabling-App-Optimization

Budeme se snažit to nějak ošetřit, aby XCTrack například upozornil, pokud XCTrack nemá udělenu vyjímku - ještě uvidíme, co s tím půjde udělat.

2 příspěvky
shlédnutí: 2189
  • 1 RE: XCTrack a Android 6 a vyšší - důležité upozornění
    Autor: polachp (+107) (-31) | Zasláno: 29.08.2017 * 21:55

    Dnes jsem to testoval a to nastaveni whitelistu stejne nefunguje dobre.

    Idealni je tedy ten power saving mod pred letem vypnout... (pokud to vas system umi)

  • 2 RE: XCTrack a Android 6 a vyšší - důležité upozornění
    Autor: kumulik (+0) (-0) | Zasláno: 19.09.2017 * 22:27

    Používám Huawei P 8 a běžně vypínám displej a přepínám na jiné programy a nikdy se mi žádný traclog nepřerušil.Je třebba v menu telefonu navolit ,které programy mají běžet i na pozadí po přpnutí nebo vypnutí displeje.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: