FÓRUM PGweb


[Téma] eTREX LEGEND mapy

eTREX LEGEND mapy
Autor: lupenair (+0) (-0) | Zasláno: 09.06.2009 * 16:01

Zdar letci, nevisí někde mapy nejnavštěvovanějších letových terénů pro PG (slovinsko, rakousko......) pro eTREX LEGEND. Určitě to doma někdo máte, tak se nestyďte ;-)

5 příspěvků
shlédnutí: 3249
  • 1 RE: eTREX LEGEND mapy
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 15.06.2009 * 20:00

    Určitě někde visí, ale toto forum pravděpodobně není místem, kde by se řešil nelegální SW. Ber ohled na to, že si tvůj příspěvek otvírá spousta lidí s představou, že se dozví něco zajímavého k GPS a nakonec jen zjistí, že si nějaký šmudla chce pokud možno pohodlně sehnat warez.

  • 2 RE: eTREX LEGEND mapy
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 21.06.2009 * 12:39

    Otazkou je, jak to lupenair myslel... Jestli treba nemyslel databazi WP startovacek a pristavacek. No a jestli myslel mapy , tak vzhledem k velikosti pameti u Legenda prichazi v uvahu snad jen nasypat si do nej pouze neprilis podrobne vybrane oblasti, napriklad z Metroguide Europe od Garmina.

  • 3 RE: eTREX LEGEND mapy
    Autor: lupenair (+0) (-0) | Zasláno: 24.06.2009 * 20:01

    Díky Clouseau, šlo mi skutečně o to jen navést ;-)

  • 4 RE: eTREX LEGEND mapy
    Autor: Clouseau (+58) (-9) | Zasláno: 25.06.2009 * 14:37

    Nz.

  • 5 RE: eTREX LEGEND mapy
    Autor: wilibald (+11) (-6) | Zasláno: 27.06.2009 * 02:30

    ;o))) Musím přiznat, že reakci lupenaira moc nerozumím, zejména s ohledem na původní, celkem zvláštní dotaz. Pro investici do Metroquide kvůli létání bych za sebe nehlasoval...pokud tedy Garmin nemá být určený i jako autonavigace, nebo na tůry po městech. Nějaké seznamy PG WP sice existují, ale k čemu to? Spíš jsem si představoval, že pokud někdo jede do zahraniční lokality, tak ví, kam chce, najde si na netu info o místním létání, prohlédne si terén 3D v Google Earth, zjistí prostory, podívá se se na XContest kde, kudy a jak se tam vlastně lítá a poté si zadá si GPS pár příslušných souřadnic, nebo tras, což je práce na pár min a pro 99% lidí i situací to stačí. Mně, stejně jako většiny populace se to netýká, protože na Lijak trefím a sletět tam k přistávačce dokážu také...ale myslím, že tak nějak se to dělá. Až budu lítat způsobem, abych se někde ztrácel, tak začnu bouchat špunty...Lupenair na tom bude velmi podobně. Pokud má zájem o nějakou regulérní (rychlou a spolehlivou) orientaci v terénu, tak se jako stará škola přimlouvám za papírovou, třeba i turistickou mapu za stovku a GPS jen jako pomůcku. PS. Uznávám, že na každý let mám 2 GPS s příslušnými mapami, zadané WP a možné trasy v GPS a variu + papírovou mapu...i přesto, že jsem neuletěl PG nikdy víc, jak 20 km...ale to bude spíš úchylka, než nutnost.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: