FÓRUM PGweb


[Téma] Je mozne pouzit Garmin eTrex30 pre prihlasenie preletu na XContest?

Je mozne pouzit Garmin eTrex30 pre prihlasenie preletu na XContest?
Autor: zethafly (+0) (-0) | Zasláno: 22.04.2012 * 21:40

eTrex 30 zapisuje tracklog do gpx suboru. Po naimportovani do gipsy a prihlaseni preletu XContest hlasi neplatny tracklog. Da sa s tym nieco robit? Alebo

XContest nepodporuje Garmin eTrex30?

Ktory z novych modelov turistickych mapovych Garmin GPS je podporovany?

2 příspěvky
shlédnutí: 2806
  • 1 RE: Je mozne pouzit Garmin eTrex30 pre prihlasenie preletu na XContest?
    Autor: Velda (+0) (-0) | Zasláno: 23.04.2012 * 14:15

    Tracklog musí být ve formátu IGC. Ten obsahuje i G-record (nějaká ochrana proti padělání) . GPX to pokud vím neumí,proto není podporovaný. Konkrétně eTrex 30 neznám bohužel. Zkus to připojit k GiPSy, pokud ti to z toho vytáhne IGC, mohlo by to jít. ( https://www.xcontest.org/cesko/faq/ tu je taky nějaké info)

  • 2 RE: Je mozne pouzit Garmin eTrex30 pre prihlasenie preletu na XContest?
    Autor: tinter (+0) (-0) | Zasláno: 23.04.2012 * 18:08

    .IGC soubor vytvoří například Gipsy z aktuální trasy v paměti GPS. .GPX soubor vytváří samotná GPS při uložení aktuální trasy do paměti nebo jako zálohu pro případ poškození paměti aktuální trasy. .GPX není podporovaný proto že je mimořádně snadné s ním manipulovat. Lze ho zkopírovat do počítače jako soubor a prohlížet ho v textovém editoru a měnit parametry. Editovat přímo aktuální trasu tak snadné není umí to málokdo. Proto Xcontest baští jako validní tracklogy jen .IGC. Sice si IGC v počítači taky můžete upravovat ale nebude sedět zmíněný g-record.

    Aby tracklog byl validní musí GPS podporovat takzvaný SPANNER mode což znamená že se musí umět k počítači připojit jako GPS ( na seriovem COM portu ) a ne pouze jako MASS STORAGE kde funguje v podstatě jako čtečka vložené paměťové karty. Toto nastavení obvykle bývá nekdě v menu a jmenuje se to NASTAVENÍ PŘIPOJENÍ.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: