FÓRUM PGweb


[Téma] Komunikační přilba PPG

Komunikační přilba PPG
Autor: Faustt (+0) (-0) | Zasláno: 14.01.2015 * 22:35

Ahoj, doufám, že příliš neurazím volnomyšlenkářskou komunitu motorovým dotazem.

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s komunikačními přilbami pro PPG. Potřeboval bych lehkou přilbu pro připojení k ICOMu A6E. Po troše brouzdání internetem jsem narazil na tyto varianty - Nirvana FC4, APCO Free Air Com III, něco od ICARO nebo NAC, eventuálně pokus o zabudování sluchátek a mikrofonu do nějaké jiné vhodné přilby.

Pokud se tu najde nějaký PPG pilot, který s něčím z výše uvedeného lítá, mohl by se podělit o zkušenosti, jak to v praxi funguje? Která z uvedených variant stojí či naopak nestojí za vynaložené finance. Jde hlavně o kvalitu odhlučnění? Nirvána píše něco o frekvenčním filtru pro mikrofon, který sníží rušení od motoru. Používá to někdo? Funguje to lépe než jiné přilby nebo je to jen reklama? Jde přece jen o nemalou investici a dobře fungující komunikace ve vzduchu může zvýšit bezpečnost všech zúčastněných.

Díky

5 příspěvků
shlédnutí: 3847
  • 1 RE: Komunikační přilba PPG
    Autor: Oman (+11) (-1) | Zasláno: 27.01.2015 * 14:17
  • 2 RE: Komunikační přilba PPG
    Autor: Faustt (+0) (-0) | Zasláno: 28.01.2015 * 11:36

    Přilby od Paraevoluce jsou jistě hezké a dobře funkční, navíc je sympatické, že mají český původ. Bohužel vestavěná sluchátka umí připojení jen k PMR nebo mobilu. Připojení k radiostanici s leteckou frekvencí vyřešeno není a vyžaduje zastavět si sám vlastní sluchátka a mikrofon. Díky za tip.

  • 3 RE: Komunikační přilba PPG
    Autor: LemoN (+9) (-1) | Zasláno: 28.01.2015 * 12:17

    Icarovske prilby u nas prodava trebas i jemm.cz popularni je trebas tady ta:

    eshop.jemm.cz

    Jinak ja naopak chtel sluchatka, ke ktery pripojim jak PMR tak i ICOMa A6E at si muzu vybrat. Mam prilbu od Icara model Rollbar a sluchatka jsem koupil tady:

    www.loescher.com

  • 4 RE: Komunikační přilba PPG
    Autor: Karlos (+1) (-0) | Zasláno: 05.02.2015 * 11:36

    hlavně si ty přilby vyzkoušej. Protože jsem jich spoustu předělával. Plno se jich tvářilo, že s Air bandem fungujou, ale skoro vždy se musel řešit mikrofonní předzesilovač. Na UHF/VHF či PMR (některý) většina headsetů funguje dobře, ale na Air se to moc nedaří vyladit. Lepši koupit leteckej headset, implementovat do přilby a sluchátka nahradit hluchátky (na PPG nezbytné)

  • 5 RE: Komunikační přilba PPG
    Autor: Faustt (+0) (-0) | Zasláno: 06.02.2015 * 22:32

    Díky všem za pomoc

    Můžu se ještě zeptat, v čem je problém - proč sada mikrofón+sluchátka pro 2m a PMR nefunguje pro Air band? Předpokládám, že jde o odpovídající impedance jednotlivých součástí. Bohužel ICOM ani většina výrobců Headsetů ty čísla vůbec neuvádí. Takže zbývá empirie a dotazy komu co funguje či nefunguje.

    Zkoušel někdo tu Nirvánu FC4 s Icomem? Nirvána samozřejmě píše, že to funguje, ale....

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: