FÓRUM PGweb


[Téma] Karpofly Reflex vs. Sky Revel2

Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
Autor: Bajt (+0) (-0) | Zasláno: 18.02.2014 * 12:15

Ahoj,

aktuálně řeším výběr sedačky a do oka mi padly tyhle dvě.

http://www.karpofly.cz/detail.asp?PID=H417-1145

http://www.sky-cz.com/vyrobky/sedacky/revel-2

O tom Reflexu nemůžu nikde nic najít. Tu Revelku většinou hodnotí dobře, ale prý se do ní blbě nasedá. Nemáte někdo zkušenost?

Jsem začátečník, ale něco málo už odlítáno mám (proto se mi líbí spíš třeba ten Revel2 než Axel2).

6 příspěvků
shlédnutí: 4251
  • 1 RE: Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
    Autor: mat_d (+5) (-1) | Zasláno: 18.02.2014 * 20:42

    Zdar, o Karpofly nic nevím, ale Revel 2 mám už několik let. Dost často mám problém s nastavením , tak abych po delším letu nebyl unavenej. Jako posilovací stroj na břišní svaly je bezkonkurenční :-)

    Je to ale pouze moje zkušenost, třeba jsem nějak blbě narostl.... Nebo to neumím nastavit.

    Co se týče ovládání padáku a úložných prostor, nemůžu si stěžovat. A záložka se z ní taky dobře hází...

  • 2 RE: Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
    Autor: jebaloto (+53) (-44) | Zasláno: 21.02.2014 * 20:57

    Mám tu Revelku, je to moje první sedačka. Srovnat můžu jen se SOL, typ nevím. Sol lépe točil v zatáčkách, asi kvůli výše položenému těžišti, ale byl pro mě dost nepohodlný a musel jsem se dost přemáhat vydržet v něm přes 2 hodiny.

    Revel je pohodlný. Po 3 hodinách jsem vždy potřeboval na záchod, takže delší lety nemůžu soudit.

    Zpočátku se mi na ni blbě nasedalo a hledala opěrka na nohy+speed, ale pokud našlápneš opěrák na nohy ještě ve stoje po odlepení, tak to jde hladce bez dopomoci rukou. Dá se to udělat i za letu, ale chce to naklonit se dopředu.

    Při loučkování mě to párkrát potáhlo, a necítil jsem nikde nic, takže chrániče fungovaly výborně. Sedačka je těžší a při výšlapech se pronese.

  • 3 RE: Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
    Autor: Bajt (+0) (-0) | Zasláno: 22.02.2014 * 07:20

    Diky moc za postrehy. Asi ta revelka bude fakt dobra volba. Prekvapuje me ze nikdo nic nevi o tom karpu, pritom vypada dobre a je i lehci o kilo tusim.

  • 4 RE: Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
    Autor: Dodi (+0) (-0) | Zasláno: 22.02.2014 * 08:24

    Ahoj, já mám Karpofly Revel, nemám extra zkušenosti, lítám krátce, ale jsem s ní maximálně spokojený, jednoduché ovládání, vzhledem k systému popruhů " get up" je nasedání prakticky vyřešeno samo, prostě si po startu jednoduše sedneš a nemusíš se tam soukat skrze popruhy, když sedíš, nemáš na nohách žádné popruhy, nic tě nikde nestahuje, já osobně nemusím popruhy kolem nohou, ale to je věc názoru a každému vyhovuje něco jiného. Jedním tahem oběma rukama za letu z ní uděláš pololežačku. Ma dostatečný chránič. Nemám zkušensoti s extra dlouhými lety, ale pro to co lítám, mi stačí bohatě. Mohu srovnat jen se SKY Gii a Axel, kdy tyto sedačky mně neseděly, ale to je čistě subjektivní, každému vyhovuje něco jiného. A nejsem už nejmladší, takže váhu, kterou zmiňuješ, tu oceňuji rovněž. Tak šťastnu ruku při výbvěru,letu zdar.

  • 5 RE: Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
    Autor: Dodi (+0) (-0) | Zasláno: 22.02.2014 * 08:25

    chybička se vloudila, samozřejmě Reflex... :-))

  • 6 RE: Karpofly Reflex vs. Sky Revel2
    Autor: DejFF (+12) (-25) | Zasláno: 01.03.2014 * 23:28

    Ahoj Revel nemám zkušenost, kdysi jsem měl předchudce podobného modelu

    a byla to moje nejlepší sedačka. Na citlivost sedačky má vliv výška závěsů, karabin. Čím méně tím větší citlivost. Někomu (mě) to vyhovuje, někdo raději větší klid. Zkus si to srovnat to ti také pomůže ve výběru. Výhoda je, že cítíš více padák. Nebo cítíš jenom, že tam je nebo není ;-). Do obou firem můžeš přijet a pěkně si v tom posedět. Vřele ti to doporučuji a nijak nespěchej, pěkně si to našteluj a překvap obsluhu, že si vytáhneš pilota a začneš si v sedačce číst. Za 5 minut sedění nic nezjistíš. Je to relativně kousek od sebe. Např. dnes jsem seděl zavěšený několik hodin v sedačce a zkoušel zda jsem ji dobře nastavil. K radosti své ženy, která mi dělala tankovací letadlo ;-) jídlo a pití. Tak dobrou volbu přeju.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.





Sekce PGwebu: